Popüler Kültüre Yenilmiş Güzel Şarkılar - X

Popüler Kültüre Yenilmiş Güzel Şarkılar - X
  • 4
    0
    0
    0
  • Bazen arkadaşlarımızla beraberken onların açtığı, bazen haftalık keşifte dolanırken karşılaşılan, bazen de ani bir yükselmeyle beğenilip Shazam‘lanılan çok da popüler olmayan şarkılar vardır ya… İşte bu içerikte öyle şarkılardan bahsedeceğiz. Müzik piyasasına yeni adım atmış ve henüz ismi duyulmamış müzisyenlerin şarkılarından, milyon dolarlar kazanan ama bazı şarkıları diğerlerinin gölgesinde kalan sanatçıların şarkılarına kadar uzanan aralıkta bir liste bu. Hem de gezegenin her yerinden müzisyenlerle dolu. Umarım aralarında bilmediğiniz ve beğeneceğiniz şarkılara rastlarsınız. Buradan aynı temayı taşıyan diğer yazılara ulaşabilirsiniz. Lafı çok da uzatmadan ilk şarkımızla başlayalım:

     

    Healy - Reckless

     

     

    Memphis tabanlı müzisyen Ethan Healy alternatif rap, alternatif R&B gibi türlerle uğraşıyor. Lirikal olarak bu yöne çok daha fazla odaklanmış durumda. 2017'deki ilk albümü ''Subluxe''ın üzerinde çalışırken bir yandan da Tıp okuluna giden yetenekli müzisyenin 'Reckless' şarkısı da bu albümden.

    Liseden sonra gitar çalmayı kendi kendine öğrenen Ethan, bir süre sonra Hip-Hop'a yakınlaşmaya başlıyor ve 2015'te ilk EP'sini yayınlıyor.

    2018'de dereceyle mezun olduktan sonra albüm için hayranlarını biraz bekletti. Gerçekten iyi bir iş çıkartmaya çalıştığını, albümün bu yüzden zaman aldığını söylediği röportajında hayranlarına sabırlı oldukları için teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. 2021'de yayınladığı Tungsten albümü bütünüyle incelendiği zaman gerçekten nakış gibi işlendiğini gösterir nitelikte. Bu albümdeki ''Nikes On'' şarkısı ise bu listede kendine yer bulamaz! Çünkü şimdiden 'popülarite'ye doğru yol alıp Spotify'da 14 milyon dinlendi bile...

     

    Emma Peters - Gisèle (feat. Juicy Cola)


     

    Çok yeni ve yükselmesini öngördüğüm bir yetenek, Emma Peters. Juicy Cola ile beraber çalıştığı bu şarkı; 'bouncy' altyapısıyla beraber güzel Fransız tınıları içeriyor. İster istemez bedenimizin bir kısmıyla eşlik ettiğimiz bu şarkıyı ileride daha da fazla duyacakmışız gibi hissediyorum... 

    Henüz 24 yaşındaki Paris'li yetenek Camélia Jordana, Véronique Sanson gibi isimlerden ilham aldığını belirtiyor. 

     

    Erika Lundmoen - Крыльями

     

     

    İleride adını sık duyacağımız bir başka genç yetenek daha... Norveç doğumlu Rus, 1996 doğumlu. Müzik sektöründe birkaç iyi iş yapmanın yeterli olmadığını gayet iyi bildiğini düşünüyorum. Bu yüzden üretmeyi bırakmayıp istikrar yakalamaya çalışıyor. Vokal kullanımında doğuştan getirdiği yetenekler olmasına rağmen kendini geliştirebileceği geniş bir alan olduğunu düşünüyorum. 

    Kendini Norveçli olarak nitelendiren Erika, 2000 yılında babasının işi sebebiyle St. Petersburg'a taşınmış. Öncesinde bale ile uğraşan müzisyenin tutkusu her zaman müzik olmuş. Daha önceden de söz yazan ama bunları kimseye göstermeye cesaret edemeyen bu genç için ailesi tam destek vermiş. Son zamanlarda daha da aktif olan yetenekli müzisyeni parlak bir gelecek bekliyor.

     

    Poom − Qui es-tu?

     

     

    French Pop, Synth Pop yapan Siegfried de Turckheim ve Camille Ferrera ikilisi seslerini duyurmaya Paris'ten başlıyorlar. 2016 adlı bir albümleri bulunan ikilinin bulabildiğim en eski yayını 2014'te. Görünüşe göre 3 yıl aktif kalmışlar ve 2017'den sonra bir yayınları yok. Maalesef hakkında çok az şey bildiğimiz bu ikilinin ayrılmış olması muhtemel.

    Albümlerinin yanı sıra sadece bu şarkı bile potansiyeli açığa vuruyor aslında. Umarım müzik yapmaya sadece ara vermişlerdir...

     

    Önceki listelerde olduğu gibi bu yazıda da duyduğunuzu pek düşünmediğim, popüler olmayan şarkıları derlemeye çalıştım. Çalıştım ki daha fazla duyulsunlar ve daha fazla insanı mutlu edebilsinler. Umarım aralarından en az bir tanesi hoşunuza gitmiştir. Şarkılar ve beraberinde getirdikleri duygular paylaştıkça artıyor çünkü. Sizin de bu listede olmalı dediğiniz şarkılar varsa lütfen bizimle paylaşın.

     

    Müzik dinlemeyi ihmal etmeyin, görüşmek üzere…

     

     

    Kaynak: 1, 2, 3, 4, 5


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.