Ütopya Ve Distopya

Ütopya Ve Distopya
  • 1
    0
    0
    0
  • Zihnimizde canlanıyor düşlerindeki ütopik dünyalar . Bu dünya senin hayallerinin olduğu yerdir . Aklının odalarında ütopya ve distopya var . Genellikle ütopik dünyamız sürrealistlikten oluşur . Distopik dünyamız ise realistlikten ortaya çıkmaktadır. Olgularımız ve fikirlerimiz bu dünya sayesinde şekil buluyordu.

     

    Yıllar geçtikçe yeni eklemelerini yapıyorsun . Çoğu yerde ütopyana yeni kahramanlarını yarattın . Bu kahramanlar iyi ya da kötü oluyordu. Kötü kahramanlar bu dünyada kendi tercihlerinden değil başkalarının yüzünden olmuştu . Her kötü kahramanın içinde bir parça vicdan ve iyilik vardır . İyilik duygusunu başka iyi tarafından yaşadığı kötülükten etkilenip kötülüğün yolunu seçiyor . Bu seçim kötülüğün bir başlangıcıdır . İşte ütopik dünyamızın kötü kahramanları böyle oluştu . Her kötü kahramanların karamsar tarafı vardır . Karamsarlıkları hep yaşanılan travmatik olaylardır . Çünkü iyilik tarafını kaybeden kahraman kalbini karanlığa hapsedilmesine sebep oluyordu. Karanlığın en kötü huyu duygularımızı korkutmasıdır . Duygularını zifiri karanlığa kaptıran ışığı dahi bulamaz . Artık ütopyamızda kötülük ve iyilik birer savaş silahıydı.  Nedense bu ütopik dünyalarımızda klanlarımızı oluşturmuştuk . Bu klanların bir tarafı iyiliği savunsa bile yaptığı kötülüklerden dolayı dünyamıza dert olmuştu . Yaptıkları iyi niyeti suistimal etmekti . Suistimal edilen iyilikler bir nevi kötülüğün karanlığına güç katıyordu . İşte ütopik dünyamızda iyi kahramanların kalbini siyahlara kaplamasına sebep olmuştuk . Bu anda realist fikirler devreye giriyordu . Realistlik bize distopyayı yaratma imkanı verdi . Distopya, ütopyaya göre insanlara gerçekçi davranıyordu . Çünkü insanlar distopyanın etkisiyle yeni alegorileri icat etti . Alegoriler sayesinde distopik evrenlerine çok şeyler kattı . Her birine yeni imge adları verdik. 

    İnsanlık zor zamanlarda kendi ütopyalar icat etti. Fakat distopyalar insanlığa hep doğru olanı gösterdi. Gerçekler birer tokattan ibaretti .Ütopyalar zihnimizin aydınlık düşüdür . Distopya, aklımızın rütübeli odalardan çıkan mat gerçeklerdir. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.