Britney Spears Özgürlüğü İçin Savaşıyor!

Britney Spears Özgürlüğü İçin Savaşıyor!
  • 2
    0
    0
    0
  • FREE BRITNEY, NOW!

    Britney Spears tartışmasız uluslararası popüler müzikte tüm zamanların en ikonik ve unutulmaz isimlerinden biri. Fakat Britney tam 13 yıldır babasının vasiliği altında. Tek başına araba sürmek, oy vermek, çocuklarını görmek gibi en basit haklarından tutun, milyonlarca satan albümleri ve milyonlarca dinleyicisinin katıldığı turnelerinin gelirlerinin hiçbirine özgürce el süremiyor, harcamalarını, hatta ve hatta özel hayatında kiminle konuşup görüşeceğini bile babası belirliyor.

    Britney Spears hayranlarının başlattığı ve başlangıçta komplo teorisi olarak görülen #FreeBritney hareketi, yıllardır mahkeme ardına mahkeme sonrası nihayet geçen yıldan itibaren çok daha fazla yol kat etti ve bu süreçte uluslararası anlamda milyonlarca insanın bilinçlenmesine yol açtı.

    Bugün gerçekleşen mahkemede, daha önce hiç konuşma hakkına sahip olmayan Spears, nihayet konuştu ve tüm destekçilerinin kanını donduran açıklamalarda bulundu.

    Britney mahkemede, "Ben buraya köle olmak için gelmedim...", "Her gün ağlıyorum, çok öfkeliyim...", "Kendimi tamamen terk edilmiş ve yalnız hissediyorum..." gibi herkesi yoğun şekilde duygulandıran açıklamaların yanı sıra; babasının vücuduna bir daha bebek sahibi olamaması için bir cihaz taktırdığı, mahkemesi için kendi avukatını seçmelerine izin vermedikleri, kullandığı ilaçları Britney'den alıp ona sürekli Lityum içirdikleri gibi kan donduran korkunç açıklamalarda da bulundu.

    Elinde olsa tüm ailesini onun için hiçbir çabada bulunmadıkları için mahkemeye vermek istediğini söyleyen Spears'ın YouTube'da canlı olarak yayınlanan mahkeme görüşmesini dinleyen yüz binlerce kişi, sosyal medyada hızla #FreeBritney'i trendlere soktu fakat an itibariyle (gece 01:46) makhemeden yapılan yayın Britney'nin söylediklerinin duyulmaması için kapatılmış durumda.

    Spears'ın mahkemede en çok konuşulan söylemlerinden biriyse "Hayatımı geri istiyorum..." oldu.

    Yeni gelen açıklamalara göre Spears'ın 4 yıl boyunca sürdürdüğü Vegas konserlerinin hemen ardından ekibi 2018'de bir dünya turnesine çıkması zorunda olduğunu yoksa kendine bir avukat tutması gerektiğini söylemiş. Vasilik altında olduğu için Britney'in kendine avukat tutması ise imkansız. Britney bu yüzden bu turneye çıkmak zorunda kalıyor ve dökümanları Vegas'taki bir konserinin hemen ardından sahneden indiği gibi apar topar imzalatıyorlar.

    Hemen ardından Britney'e Vegas'ta yeni bir konser serisine başlaması gerektiği söyleniyor ve Britney tüm koreografileri hazırlayıp dansçılarına öğreterek şova yorgun argın hazırlanmaya başlıyor. Provalarda koreografinin bir kısmını değiştirmek istediğini söylediği için, ekip Britney'nin 2019 yılında esrarengiz bir şekilde ölen doktorunu arıyor ve Britney'nin kurallara uymadığı ve ilaçlarını içmediği gibi yalanlar söylüyorlar, doktor bunun üzerine Britney'nin 5 yıldır her gün düzenli olarak içtiği ilaçları kesip, ona belirli sürede düzenli kullanımda insanı resmen sarhoşa çeviren Lityum içirmeye başlıyor. Evinde 6 farklı hemşirenin sürekli yeni ilacının üzerindeki etkisini izlediğini söyleyen Britney, ölen doktorunun kendisini "%100 taciz" ettiğini söyledi.

    Noel bayramından önce tam da çocukları Louisiana'daki evlerine dönmek üzereyken babasının kendisini Beverly Hills'te küçük bir evde tek başına kalıp ayda 60.000 dolar ödeyeceği bir rehabilitasyon programına yolladığını açıklayan Britney, tüm bu yaşadıklarını yıllardır sahip olduğu servet yüzünden insanların onun yalan söyleyeceğini, onun Britney Spears olduğu için böyle şeyler yaşayamayacağını düşünüp dalga geçeceklerini hissettiği için açıklamaya korktuğunu da söyledi.

    Britney'i tüm bu süreçte kendisinin de dediği gibi aklını bulandıran ilaç alımıyla haftanın 7 günü günde 10 saat çalıştırmaları ise işin cabası.

    Mayıs ayında Twitter'da yayınlanan bir veriye göre Spears'ın mahkeme listesinde 2022 Nisan için yeni bir tarih eklenmiş bulunmakta. Babası Jamie Spears'ın Britney'nin mahkemede dediği gibi "hapiste olmaları"nı engellemek için son kozlarını oynadığı düşünülüyor.

    Britney Spears, mahkemede de söylediği gibi artık vasiliğin sona ermesini istiyor. 

     

    #FreeBritney hakkında çok daha fazla bilgiye ulaşmak için, YouTuber Çağlar Barlas'ın özenle hazırladığı Britney Spears belgesel serisinin ilk videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.

    Popun prensesi artık yalnız değil, özgürlüğün her zerresi her daim seninle olsun Britney.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.