Yeni Nesil Stil İkonları: Maneskin!

Yeni Nesil Stil İkonları: Maneskin!
  • 3
    0
    0
    1
  •  Herkese merhaba! Eurovision 2021'de İtalya'yı temsil ederek birinci olan Maneskin, onları daha ilk gördüğümüz andan itibaren hepimizin gönüllerine taht kurmayı başardı. Geçtiğimiz haftalar boyunca her yerde onları takip ettik, şarkılarını dinledik, kliplerini izledik. Müzikleri kadar dikkat çeken bir nokta daha vardı, o da daha önce pek de karşılaşmadığımız benzersiz tarzları oldu! Her seferinde farklı bir kılığa bürünüyorlar ve hepsinden de tam not almayı başarıyorlar. Peki nedir onları bu kadar benzersiz yapan? 

    Hayatımıza tam da bu bordo tulumlarla çok havalı bir giriş yaptılar. 'Rock'n roll never dies' sloganıyla sahnenin tozunu attırırken onları 70'lerden esinlenilmiş, rock'n roll izleri taşıyan tulumlarla görmek de çoğu seyirci için büyüleyiciydi. Tulumlarının altına tercih ettikleri platform topuklu botları ile kostümlerini kusursuz bir şekilde tamamlayan grubumuz, o gece tam bir görsel şölen yaşattı. 

     

     Fırfırlı gömlekler, İspanyol paça takımlar, etnik desenler... Acaba grubumuz 70'lerden gelen bir 'retro tarzı' mı benimsiyor diye düşünebilirsiniz. Evet çok sevdikleri ve sıklıkla kullandıkları doğru, ancak onları belirli bir kalıba sokmak konusunda çok da hızlı karar vermeyin derim. Çünkü gruplarının olayı biraz da bu, bukalemun gibi tarz değiştirebilirler, kıyafetlerini ve aksesuarlarını cinsiyet formlarının dışına çıkarak seçebilirler. Bize de hayranlıkla izlemek düşer. 

    Evet, şimdi de 70leri biraz geriye atalım... Getirin bakalım derileri, siyahları, dantelleri! Gördüğünüz gibi çiçekleri, böcekleri geride bırakıp biranda 'rock band' tarzına geçiş de yapabilirler. Onları takım elbiseleriyle, korseleriyle, simsiyah dantelli transparan tulumlarıyla da görebiliriz. Ancak hanımlar beyler, sizi bir daha uyarmak zorunda kalırım. Çünkü bu hallerine de alışmamanız gerekir. Çünkü sırada ne olacağını onlardan başka kim bilebilir?

    Evet sayın seyirciler, size siyahlara çok alışmamanız gerektiğini söylemiştim, çünkü bir anda pespembeye bürünüp sizi 'Alice Harikalar Diyarı'na da götürmeleri an meselesidir. Sonrasında bir bakarsınız gömlek elbiseleri ve tarzlarının vazgeçilmez detayları korseleriyle de sizden tam not almışlar. Onların stillerinin en güzel noktası da sınırları kaldırmaları diyebiliriz sanırım. Cinsiyet formundan, kalıplaşmış renklerden, tek bir karaktere atanmış aksesuarlardan çok uzaklar. Kendilerini o an nasıl ifade edebileceklerini biliyorlar ve nasıl iyi hissederlerse kalıplara inat karşımıza öyle çıkıyorlar. Ne dersiniz onlara şimdiden 'Yeni Nesil Stil İkonları' diyebilir miyiz?

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.