George Orwell’İn Denemeciliğini Ortaya Koyduğu Kitap: “Kitaplar Ve Sigaralar”

George Orwell’İn Denemeciliğini Ortaya Koyduğu Kitap: “Kitaplar Ve Sigaralar”
  • 2
    0
    0
    0
  • GEORGE ORWELL'İN DENEMECİLİĞİNİ ORTAYA KOYDUĞU KİTAP: "KİTAPLAR VE SİGARALAR"

    George Orwell'in "Kitaplar ve Sigaralar" adlı deneme kitabı, Levent Konca çevirisiyle İthaki Yayınları tarafından yayımlandı!

    Tanıtım Bülteninden

    George Orwell'in ne zaman sigara içmeye başladığına dair bir kanıt yok. Sadece sigara içmenin yasak olduğu Eton Koleji'ne gelmeden önce başladığını biliyoruz. Hayatı boyunca ciğerlerinde sorunlar yaşayan ve sert tütünden sigaraları elle sarmaya Fransa'da geçirdiği dönemde alışan Orwell gerçekten sağlam tiryakiydi. BBC'de çalıştığı sıralarda kantinde yamuk yumuk sarma sigaralar tüttürdüğünü gören arkadaşları bu manzarayı asla unutmayacaklardı.

    Kitaplar ve Sigaralar, yazarın 7 denemesini bir arada topluyor. Bu denemelerde, Orwell'in kitaplara mı yoksa sigaraya mı daha fazla para harcadığına dair hesaplarını, kitapçılık yaptığı dönemlerdeki anılarını, sansüre ve eleştirmenliğe dair fikirlerini görebiliyor, ayrıca çocukluğunun Birinci Dünya Savaşı öncesindeki günlerini de okuyabilme şansı buluyoruz.

    "Hastane yatağının yanındaki, hayatta kalsaydı kaleme alabileceği romanlara dair notlarından birinde 'Sigara Odası Hikayesi' yazıyordu. George Orwell'in hayat hikayesine de uygun bir başlıktı bu." - John Sutherland

    "Orwell'in denemeciliği, estetik açıdan düşünüldüğünde, romancılığından çok daha iyidir." -Harold Bloom


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.