Doğal Yağların Cildiniz Üzerindeki Etkileri

Doğal Yağların Cildiniz Üzerindeki Etkileri
  • 1
    0
    0
    0
  • Birçok alanda doğal ürünleri kullanmaya özen gösteriyoruz. Cilt bakımımıza da doğal yağları eklemek hem daha sağlıklı hem de düşük maliyetli. Üstelik kozmetik ürünlerinin uzun vadede cildimize zarar veren etkileri doğal yağlarda bulunmuyor. Doğal yağlar tüm bu kozmetik ürünlerin en güzel sağlıklı alternatifi niteliğinde. 

    Tabii her cilt tipi farklı olup doğal yağlar da buna bağlı olarak farklı etkiler gösterebilir. Sağlıklı ve doğru bir bakım için doktorunuza danışarak cildinize en uygun olan ürünleri kullanmanızı tavsiye ederiz.

    Kısaca doğal yağlar ve etkilerini aşağıda ele aldık.

    Hindistan Cevizi Yağı

    Doğal yağlar diyince aklımıza gelen ilk yağlardan biri hindistan cevizi yağı. Hindistan cevizi yağı doğal bir nemlendirici görevi görür. Vücudun her bölgesine uygulanabilen hindistan cevizi yağı cildi besler ve peeling etkisi yaratır. Ayrıca makyaj temizleyicilerin en güzel alternatifidir.

    Biberiye Yağı

    Biberiye yağının cilt üzerindeki fazla yağı arındırıcı ve cildi yenileyici özelliği bulunur. Biberiye yağı cilt üzerinde oluşan, egzamaya bağlı ortaya çıkan kuruluğun giderilmesine de yardımcı olur. Antiseptik özelliğe sahip olan biberiye yağı, siyah nokta görünümünün azalmasına ve ciltte oluşan lekelerin giderilmesine yardımcı olurken ayrıca sıkılaştırıcı etki göstererek gözenek görünümünün azalmasında da etkilidir.

    Çay Ağacı Yağı

    Antibakteriyel ve antiviral özellikler taşıyan çay ağacı yağı akne, sivilce, siyah noktalara en iyi doğal çözüm. Küçük bir pamuk ile istediğiniz bölgelere uygulayarak cilt bakımınıza bu doğal yağı da ekleyebilirsiniz. Ayrıca çay ağacı yağı kullanılarak yapılacak doğal deodorantlar ile ter kokusuna karşı önlem almak mümkün olabilir.

    Argan Yağı

    Argan yağı saç bakımına etkisinden tanıdığımız bir yağ. Ancak faydası yalnızca saçlarımıza değil. Argan yağı içerisinde bolca bulundurduğu E vitamini sayesinde etkili bir nemlendirici görevi görür. Vücudun farklı yerlerinde oluşan çatlakların giderilmesinde de etkilidir. Ayrıca argan yağının sebum azaltıcı etkisi vardır. Buna bağlı olarak da sebum artışı kaynaklı oluşan akneler üzerinde de etkilidir.

    Havuç Çekirdeği Yağı

    Bronzlaştırıcı etkisiyle bildiğimiz havuç çekirdeği yağının cildi yenileyici ve nemlendirici özelliği de bulunuyor. Ayrıca uzun vadede kırışıklıklara ve ciltteki tahrişlere karşı da oldukça etkili olduğu biliniyor.

    Badem Yağı

    Badem yağının saç ve kaşlarda gürleştirici etki gösterdiğini hepimiz biliyoruz. Ancak cilt üzerinde de faydaları olduça fazla. Badem yağı içerisinde bulundurduğu E vitamini sayesinde cilt üzerinde nemlendirici ve onarıcı etki gösterir. Ayrıca cilt tonunu eşitleyerek cildinizin daha parlak ve sağlıklı görünmesine yardımcı olur.

    Kayısı Çekirdeği Yağı

    Kayısı çekirdeği yağı, içerisinde bulundurduğu A ve E vitamininin yanı sıra Omega-6 sayesinde cildin sıkılaşmasını sağlar. Sıkılaştırıcı etkisine bağlı olarak ince çizgi ve kırışıklıkların azalmasına da yardımcı olur. Yoğun nemlendirici etkisi ile bilinen kayısı çekirdeği yağı, uykusuz günlerinizde ortaya çıkan göz altı şişlik ve morluklarınızı da hafifletir. 

    Kaynak

    1

    2

    3

    4

    5


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.