Burası, Kafamın Ta İçi, Bir Diskotek

Burası, Kafamın Ta İçi, Bir Diskotek
  • 0
    0
    0
    0
  • Çocukluğumuzun, gençliğimizin ve geleceğimizin deli kızı Nil Karaibrahimgil, 2012'deki başarılı albümü "Ben Buraya Çıplak Geldim"den sonra çeşitli film ve reklam müzikleri, çocuk ninnileri ve tekli çalışmalarıyla karşımıza çıkmaya devam etti ve ediyor.

    Anneliğini onurlandırdığı mega hiti "Benden Sana", klasik bir Nil parçası "Vah Ki Ne Vah", 2018 yılının en iyi pop şarkılarından "İyi Ki" ve milenyumun efsane Türk filmlerinden Organize İşler'in 2. filmi için hazırladığı "Burası İstanbul" gibi başarılı şarkılardan sonra tüm dinleyenlerini merakta bırakan başarılı şarkıcı, yeni teklisi "Diskotek"i dün gece sevenleriyle buluşturdu.

    "Diskotek", Nil'in yüksek duvarları ve soğuk bir iklimi olan birinin hikayesini anlattığı bir eser olmuş. Dağılmayan bulutlar, dinmeyen yağmurlar, bir türlü kişinin kendisine çıkmayan sokaklar gibi müthiş tamlamalarla, en karanlık günlerde kabuğuna çekilen ve kendini korumak için "hiç olmadığı" varsayılan bir hale büründüğü düşünülen birinin hikayesi. Halbuki bu kişi aslında hep öyleydi, sadece yağan yağmurları taşıyamayıp sel olup akacağı güne kadar sabırla beklemişti. Kendisine çıkan uzun yolları ve dik yokuşları başının üstünde taşıdığı kişilere kısa ve şirin bir ara sokak gibi hissetirmişti.

    Nil şarkıyı kendisinin markası diyebileceğimiz özgün melodilerinden yeni biriyle süslemeyi de unutmamış. Hepimizin belki de bir şarkının ritmini en basit şekilde betimlerken ya da basit bir eğlence için mırıldanırken tuttuğumuz "dım tıs dım tıs..." melodisini nakaratta sanki yepyeniymiş gibi kullanmayı başarmış. Aslında bu "dım tıs dım tıs..." karanlık günlerimizde en çok da kendimize kızdığımız için kafamızın içindeki bizi susturmaya çalışırken bağıra çağıra söylediğimiz bir marş.

    Her zaman için kendini magazinden ve fazla reklamdan uzak tutup sanatına odaklanan Nil Karaibrahimgil'e yeni şarkısı için başarılar dileyelim ve herkesi tek sıra Diskotek'e alalım. Bütün Diskotekler toplandık, toplandık, toplandık.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.