İstanbullu Her Edebiyat Tutkununun Ziyaret Etmesi Gereken Müzeler!

İstanbullu Her Edebiyat Tutkununun Ziyaret Etmesi Gereken Müzeler!
  • 3
    0
    0
    0
  • İSTANBULLU HER EDEBİYAT TUTKUNUNUN ZİYARET ETMESİ GEREKEN MÜZELER!

    Sait Faik Abasıyanık Müzesi

    Sait Faik, hayatının son dönemlerini Burgazada sakinliğinde annesinin yanında geçirdi. Orada yaşadığı süre boyunca birçok ilhamına neden olmuş Burgazada manzarası, halkla dost oluşu, günlerini esnafla ve denizde balıkçılarla geçirdiğini varsayarsak Sait Faik Abasıyanık Müzesi edebiyat severler için kıymetli bir deneyim oluyor. Hem de kendisinin vasiyeti üzerine ücretsiz bir şekilde!

    Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi

    Edebiyatımızın önemli isimlerden birinin adını taşıyan Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi 12 Kasım 2011 yılında ziyarete açılmıştır. Kütüphanede 1000’i aşkın yazarın 9021 adet kitabı mevcuttur. Ayrıca 33 yazarın 100’ü aşkın eşyası-belgesi vardır. Kültür ve edebi birikimimizin korunmasında çok önemli bir yere sahiptir.

    Aşiyan Müzesi

    Aşiyan Müzesi, Tevfik Fikret’in 1906-1915 yılları arasında yaşadığı ve 1945 yılında müzeye çevrilen evidir. Tevfik Fikret’e ait eşya ile Tanzimat Edebiyatı ve Edebiyat-ı Ceddide döneminin önemli sanatçılarının eşyaları sergilenmektedir.

    Orhan Kemal Müzesi

    Orhan Kemal Kültür Merkezi tarafından 2000’de kurulan müzede yazarın çoğu Ara Güler tarafından çekilmiş fotoğrafı, aile fotoğrafları, kitapların orijinal ilk halleri gibi nesneler gösterilir.

    Hüseyin Rahmi Gürpınar Müze Evi

    Cumhuriyet Dönemi ünlü roman yazarlarından olan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın yaşamının belli bir döneminin geçtiği, eşyaları ve eserlerinin sergilendiği müzeye dönüştürülmüş ahşap evi.

    Masumiyet Müzesi

    Masumiyet Müzesi, bilindiği üzere Orhan Pamuk’un hem kitabının adı hem de müzeye verilmiş adıdır. Roman 2008 yılında yayımlanırken müze, 2012 yılında açıldı. Müzede, kitaptaki kahramanların kullandığı, giydiği, gördüğü, biriktirdiği, hayal ettiği şeyler kutu ve vitrinlerde sergileniyor.

    Adam Mickiewicz Müzesi

    128 yıl önce, Polonya’nın milli şairi Adam Mickiewicz’in oturduğu ve gözlerini kapadığı yerdir. Müzede şairin hayatı ve eserleri ile ilgili belgeler, İstanbul’da geçirdiği yıllara ait fotoğraflar ve Polonya özgürlük mücadelesine ait belge ve fotoğraflar sergilenmektedir. Binanın bodrum katında ise Krakow’da bulunan Mickiewicz’e ait sembolik mezar vardır.

    İşte İstanbul'da yaşayan ya da yaşamayan her edebiyat tutkununun kesinlikle ziyaret etmesi gereken müzeler!

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.