Ruhun En Büyük Huzuru : Unutma

Ruhun En Büyük Huzuru : Unutma
  • 1
    0
    0
    0
  • Unuttuğun her cümle senin kurtarıcın olur . Çünkü unutmak hayatta en kolay iştir. Kabuk bağlayan yaralarını kapatır. Yaşadığın dertlerin geçici olarak unutturur .

    Geçen zaman süre zarfında bazı yaşadığın travmaları unutmanı sağlar . Yeniden tekrarlanan acılar anka kuşu misali küllerinden doğar. Çoğu zaman acılar sana ıstıraplı davranır. Yaşadığın ıstırap acıyı sorgulatır. Bu sorgulama ruhun feci şekilde yıpratır. Kıymet vermediğin insanın değerini yavaştan anlarsın. Unutmak, kaçışın en keskin virajlı yollarından birisidir. Unutmak, zamanla kazanılmanın tecrübedir . Bu tecrübe acılarına karşı savunma sistemi oluşturur. Unutmanın en huzurlu yanı insan zamanla umursamazlık mottosuna bürünmesidir. Gün geçtikçe umursamaz olan insan acıları unutmaya başlar . Kötü hatıraların hatırlatıcı olduğu dünyada unutmak en huzur verici olaydır. Kimi travma kimisi de sevgi yoksunlarının yaşattığı kötü anılar. İnsan unutmamalı ki her şey takılı kalırsa geçmiş bataklığında debelenir . Bu debelenme insanın geçmişte takılı kalmasına sebep olur . Geçmişte yaşayan insanoğlu unutma kozunu unutmayı tercih etmez .  O anlarda duygusal olarak dipleri yaşar. Dipleri yaşadığı için mantıklı hareket etmez. Kalbiyle hareket eder. Kalbiyle hareket eden insanlar duygusal olarak zayıf durumdadır. İnsanların basit manipülesine inanır. Burada en büyük hatası unutmanın yaşattığı mutluluğu bilmez . Mutluluğun farkına varan insan unutmanın virajlı yolundan daha dikkatli geçer. Unutmak bir nevi seratonin hormonu gibidir. Tüm acıları unutmanı sağlar. Geçmişe sünger çekip geleceğe umutla bakmanı sağlar. Tanrı , unutma kavramını insanlığa yeni umutlar bahşetmek için yaratmıştır. Bahşedilen umutları kullanmak için yeni hayaller kuralım. Çünkü unutulan her acı yolumuzun zor zamanlarıdır. Zor anıların iki ilacı vardır. Biri unutma diğeri ise sabırdır. Sabırla geçen zamanın kötü anıların unutmak huzur verir. İnsanoğlu , unutma sayesinde hayata karşı daha cesur ve umursamaz davranır. Unutan insanlar değişim sürecine girer. Artık pek kimseyi umursamaz olur. Sadece odak noktalarına önem verir. Acıların fayda getirmediğini çok iyi anlar. Ağlayıp sızlama ruhunu derinlere doğru çeker. Derinlere çekilen ruhun dip tarafından vurgun yer. Duygusal davranan ruhsal olarak zafiyet göstermeye meyillidir. Duygusallığı bırakıp mantıklı düşünürse unutmak en kolay mübadele olur. Sana bu konuda en samimi dostların yardımcı olur. Onların telkinleri sayesinde acılardan soyutlanıp unutmaya başlarsın . Unuttukça o geçmiş hafızadan silinir. Sadece kötü görüntüleri puzzle haline dönüştürürsün. Bu puzzleları zihnin odalarında farklı bölümlerine saklarsın. Bu tercih edilen yol pratik zekanın sayesinde olur. Pratik zekan sayesinde tüm negatif düşüncelerden sıyrılıp pozitif düşüncelere sahip olursun . Unutmak, bilinçaltı odalarının birisine girip bir sandalyede oturup dışarıyı izlemek gibidir . Zamanın akışının hızlıca geçmesini saate bakarak kötü anıları unutmadır. 

    Unutmak, Tanrı insanların yaralarını sarmak için kullandığı manevi duygudur. Geçmişte yaşamasını engellemektir. Unutmak , yeniden diriliştir . Dibi yaşadıktan sonra ruhunun tekrardan hayat bulmasıdır. Unutmak basit olay olsa bile insanın üzerinde kalıcı hasarlar bırakır. Kalıcı hasarlar ruhun en bilinmedik noktasında canlı bekler . Size bir kitap tavsiyesi Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatıdır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.