Plastik Yüzler

Plastik Yüzler
  • 0
    0
    0
    0
  • “Plastik Yüzler”
    “Plastik Mermiler”
    “Plastik Engizisyonlar”
    “Plastik Düşler”

    Bu dörtlükte insanlığımızın en büyük yanılgılarından biri olan plastik yüzleri tanıtmaya karar verdim. Plastik yüzlerden kastım samimiyetsiz insancıklardır. Samimiyetsiz insanların kendine göre belli olmayan maskeleri vardır. Maskelerini hayat tiyatrosunda takmayı severler. İyi niyetli insanların hataları onlara haz verir ve tatmin eder.

    Plastik yüzlerine yakışır şekilde hareket ederler. Yüze gülüp arkadan hançerleme işleri severler. Esas sorun kendilerinin sevgi yoksunluğundan kaynaklı olmasıdır. Kalplerinde haset ve kin vardır. Bu kin tohumları kalplerinde yeşermiştir. Mutlu yaşayanları görünce onlardan birer çıkar beklentisine girme çabaları vardır. Çıkar kelimesi samimiyetsiz insanın bir nevi tanrısı olmuştur. Hangi yerden çıkar sağlayacak yerleri bilirler. İyi insanların zafiyetlerini gözlerler. Ve bu doğrultuda harekete geçerler. Çünkü işin içinde çıkar vardır. Her devrin insanı olmak için yarışmaya katılmaya meyillidir. Bu yarışmadan tek kazançları para, şan ve şöhrettir. Psikoloji üzerinde ünlü deneyimler kazanan Freud’a göre “haz ve tatmin”dir. Yaşadığın kaos biter ve normal hayata devam edersin. O an yanında olmayı tercih eder. Çünkü kötü gününde yanında olmamak onlar için çıkar getirmez. İşte o gün samimiyetsiz insan profilinin maskesi ortaya çıkar. Kötü günler plastik yüzlerinin samimiyetini ortaya çıkarmada birer kader oyunudur. Yaralarını onlara pek söyleme. Çünkü onlar yeri gelince o yarayı açmayı seçer. Her ne olursa yaralarınızdan pek bahsetmeyin. Yaralarınızı açtıklarında keyif alırlar. Plastik yüz olmak günümüzde samimiyetsizlik olarak bilinir. Sokak jargonunda karaktersizlik olarak tanımlanır. Plastik yüzler psikolojik olarak incelediğimizde sevgiyi tam manasıyla tatmamışlardır. Sevgi kavramıyla kavramadıkları için empati yapamazlar. Kalpleri körelmiştir. Körelen kalpleri arkadan iş çevirmeyi sevmektedir. Mantıkları insanların mutluluklarından mutsuzluk yaratmak üzeredir. Buna sevinmeyi motto edinmiş hâline getirmişlerdir. Başkalarının mutsuzlukları onlar için mutluluktur. Plastik yüzler kendilerinin acizliklerini unutturmayı tercih ederler. O kadar acizler ki zihinlerinde paranoyalarla yaşarlar. Paranoyaları gün geçtikçe artar. Paranoyak oldukları için farklı plastik yüz takmaya başlar. Günler gelir yüzleri güler ama samimiyetsizlikten. Haftalar geçer yüzleri asıktır ama içleri güler. Eskilerin bir deyimi vardır: “İçi başka dışı başka” diye. Sizler onlara güvenmeyi denersiniz. Kendinize en büyük hatayı yapmış olursunuz. Onları denemek için biraz kelime oyunu deneyin. Hatta söz isteyin, yapmama ya da yapma derecesini göreceksiniz. Siz de onların kuralına göre oynamayı deneyin. Hata yapma olasılıkları ortaya çıkar. Çünkü hayat birer satranç oyunundaki hamlelere bağlıdır. Plastik yüzlerin teknik manipüle yöntemini fotoğrafik hafızanıza kaydedin. Ona göre teknik geliştirin.

    Plastik yüzlerin aklında sadece çıkar vardır. Plastik yüzlere karşı plastik merminin değerinde can yakmayan cümleler kurun. Hikâye tarzında cümleler bulun. Onların aklını manipüle edin. Onlar bile hata yapmaya meyillidir. Kurduğunuz cümleleri yalan ve gerçekle karıştırın. Plastik yüzler hoş cümleler, nahifliğini sever. Kedi fare oyunu gibi düşünün. Çünkü samimiyetsizlik heykelinin vücut bulmuş hâlidir. İnançlarına göre uygun hareket edin. Mesafeyi koruyun. Gözlemci zekâyla düşünüp hamleler hesap edin.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.