Rock Öldü Diyenlere İnat: Nirvana

Rock Öldü Diyenlere İnat: Nirvana
  • 1
    0
    0
    0
  • Eğer biraz olsun rock dinlemişliğiniz varsa eminim ki Nirvana'nın adını duymuşsunuzdur. Tabi bu ilgi pek çok insanda 'Smells Like Teen Spirit' şarkısının ötesine geçmese de Kurt Cobain'li Nirvana bundan fazlasıdır. Bu yazıda da on farklı şarkı önerisiyle sizi buluşturacağım. O zaman, başlayalım..

     

    10- Where Did You Sleep Last Night

    Bu şarkı esasında bir Lead Belly parçasıdır. Ancak Nirvana'nın bu uyarlamasında da orijinalinde olmayan farklı bir aura vardır. Akustik olmasından gerek insanın içine bir başka işler. 

     

    9- Endless, Nameless

    Meşhur Nevermind albümünün gizli parçası… Normalde cd versiyonlarında varlığından bahsedilmese de en sonda çalan şarkıdır o. Tabi bu da onu yeterince gizemli kılmaya yetiyor.

     

    8- School

    Bleach adlı ilk albümlerinin bana kalırsa en iyi şarkısıdır School. İnsanı lisenin en ergence hisleriyle yeniden yüzleştirir ve o çocukça isyankarlığı bize bir defa daha kazandırır.

     

    7- Love Buzz

    Hazır Bleach demişken yine o albümden bir şarkıyla devam edelim. Albümün en bilinen şarkılarından olan Love Buzz da aslında Shocking Blue grubunun bir parçasıdır. Tabi Nirvana yine ne yapmış ne etmiş şarkıya bambaşka bir hava katmayı başarmış.

     

    6- Sliver

    Bir çocuğun olağan hayatında yaşabileceği haykırışların şarkılaşmış halidir Sliver. Küçüklüğün acılarının ne kadar aranılası olduğunu insanın bir kez daha yüzüne vurur bu şarkı.  

     

    5- Dumb

    Sözleri kısa ve vurucu bir Nirvana şarkısı daha… In Utero albümünde Heart Shaped Box şarkısının gölgesi altında kalmış gibi dursa da ayrı bir başyapıttır. Ve evet, umut etmek aptallık değildir..

     

    4- Come As You Are

    Ne olursan ol gel… Şarkının adının Türkçesi insanı şaşırtmıyor değil çünkü bu tamamen bizimle özdeşleştirdiğimiz bir deyim. Ayrıca bu şarkının klibinde Kurt Coabin'in avizede sallanma sahnesi vardır ki epey meşhurdur. 

     

    3- Beeswax

    Fazlasıyla az bilinen bir Nirvana şarkısıdır. Üstüne diyecek fazla laf yok, itinayla dinleyiniz..

     

    2- Something In The Way

    Nevermind albümünden bir şarkı daha. Kurt Cobain'in yatıp kalkmak zorunda kaldığı bir köprüyle ilgili anılarını anlatan, otobiyografik yanıyla ilgi çeken bir parçadır. Dinleyenin anlatılan dünyadan kolay kolay çıkamayacağı bir yapıya sahiptir.

     

    1- Polly

    Ve tabiki de listenin başında Polly var.. Pedofiliye karşı yapılan pek çok şarkı vardır ancak bu… Kurt Cobain bu şarkıda bambaşka bir anlatma biçimi tercih eder, böylece de her seferinde insanların tüylerini diken diken etmeyi başarır. 

     

    Evet, liste böyleydi. Sıkılmadan bu yazıyı sonuna kadar okuyanlara teşekkürler, hepinize bol müzikli günler!


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.