Nike Ve Unutulmaz İş Birlikleri

Nike Ve Unutulmaz İş Birlikleri
  • 1
    0
    0
    0
  • Apple

     

     

    Off-White

     

     

    Supreme

    "Supreme, tek mağazasıyla sokak modasını yöneten ve kaykaycıların favorisi olan bir markaydı. Spor giyimde dünyanın en büyüğüyle iş birliği yapmak küçük New Yorklu için çok cazipti. Sokak kültürüne hitap eden niş marka ile global üne sahip spor giyim devi bir araya gelince Nike tarihinin en çok satan Dunk modellerinden biri ortaya çıktı. Supreme ve Nike serüveni 2002’de başladı ve rengarenk tasarımlarla 2012’ye kadar devam etti. Supreme ve Nike sadece Dunk tasarımlarına imza atmadı. İkilinin birlikte çıkardığı modellerden bazıları şöyle: Air Force 1 Low ve High, Delta Force SB, Blazer SB, Air Trainer 2 TW SB, Fylknit Lunar, Foamposite 1, GTS SB, Tennis Classic SB, Air Force 2, Air More Uptempo, Tailwind, Humara. Ayrıca Japon giyim markası COMME de GARÇONS SHIRT’ün dahil olduğu üçlü bir Air Force 1 Low iş birliği mevcut."

      

     

     

    Dior

    "2020 yılında Air Jordan x Dior iş birliğinden doğan göz alıcı Air Jordan 1 High ve Low OG Dior’lar rahatlık ve şıklığı birleştiren elit modeller. Ayakkabının jakarlı Swoosh’u Dior’un ünlü desenini taşıyor. Klasik modeldeki logolar iş birliği modelinde de aynı noktalarda ancak Air Dior şeklinde yer alıyor. Ayakkabının dilindeki Swoosh’un üst kısmında ve dış tabanda da Dior yazılı. 2000 $ bedelle satışa çıkan ultra lüks ayakkabının şu anki internet satışlarında çok daha yüksek rakamlar görmek mümkün. 2020 Sonbahar/Kış sezonunda lansmanı yapılan Air Jordan 1 OG Dior’ların 2021’de daha çarpıcı renklerle yeniden tasarlanması bekleniyor. Dior x Nike birlikteliği ayakkabıyla sınırlı değil. ‘Air Dior’ isimli kapsül koleksiyonda kolsuz süveter, yün takım elbise, gömlek, kapüşonlu sweatshirt, şort ve bomber ceket yer alıyor. Air Dior, Jordan ve Dior’un kendine has karakterlerini klasik spor şıklıkla birleştirerek benzersiz bir seri ortaya koyuyor."

     

     

    Les Benjamins

    "Bünyamin Aydın’ın kurduğu ve tasarımlarını yaptığı Les Benjamins, adını sokak rahatlığını lüks çizgilerle yansıtan koleksiyonlarıyla duyuran 10 yıllık genç bir marka. 2017’de spor giyim devi Nike’ın Air Force 1 modeli için yaptığı özel tasarımla adından söz ettirdi. AF1’ın Türk motifleri taşıyan otantik Swoosh’u topukların üst hattına kadar uzanıyor. Bağcıklara ve ayakkabının iç tabanına da aynı karakterde desenler eklenmiş. Air Force 1’lar iki ismin bir araya geldiği tek tasarım değil. Tokyo 2020’de Türk olimpiyat sporcularının Nike formalarında Les Benjamins motiflerini de gördük ve oldukça beğendik." 

     

    Sacai

    "Nike, kuruluş hikayesinin kökeninde yatan Japonya’yla dinamik bir ilişki içinde. İkonik modelleri, imza koleksiyonları ve iş birliği serileri Japon pazarında ilgiyle karşılanıyor. Sıkça beraber çalıştığı Japon tasarımcılardan biri de Chitose Abe. Uzun yıllar Nike’ın başka bir Japon partneri, COMME de GARÇONS için desen tasarımı yapan Abe, 1999’da kendi markası sacai’yi kurdu. Lüks Japon giyim markası, Nike ile ilk kez 2015’te birlikte çalıştı ve ikili özel bir kadın koleksiyonu çıkardı. Rengarenk desenlerin, file detayların öne çıktığı fütüristik karakterli sacai tasarımlarında geniş kesim ceketler, sweatshirtler, elbiseler ve eşofman altları yer aldı. Sıra dışı çizgilerini Tech Fleece ve Windrunner’ı yeniden yorumlarken kullanan sacai, Nike ile unutulmaz bir koleksiyon yarattı. İkilinin birlikteliği ilginç detaylara sahip ayakkabı tasarımlarıyla devam etti. Cesur çizgilere sahip ayakkabıların arasından VaporWaffle modeli, sporun tarihteki gelişimini anlatan bir sembol niteliğinde. Ayakkabı, Nike’ın 1983’te çıkardığı Pegasus ile diğer performans ayakkabısı Vaporfly’ın renkli bir melezi."

     Stüssy 

     

     

     

    Kaynak 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.