H&M Global Change Award Yeni Ve Daha Geniş Bir Kapsamla Geri Dönüyor

H&M Global Change Award Yeni Ve Daha Geniş Bir Kapsamla Geri Dönüyor
  • 1
    0
    0
    0
  • "H&M Group, moda sektöründe dönüşümün sağlanması için en büyük küresel yenilikçilik mücadelesi olan Küresel Değişim Ödülü'nün "yeni kapsamıyla" geri döndüğünü ve başvuruların kabul edilmeye başlandığını ifade etti.

    2022 buluşması, dünyanın, toprak, su, okyanuslar, iklim ve biyolojik çeşitlilik küresel ortak noktalarına hitap ederek çevreye saygılı bir moda sektörü yaratılmasına katkıda bulunan başlangıç aşamasındaki yenilikleri arıyor. Kazananlara H&M Foundation'ın tarafından sunulan 1 milyon Euro'luk ödülden bir pay teklif ediliyor.

    Ödül, kar amacı gütmeyen H&M Foundation'ın Accenture ve KTH Royal Institute of Technology ile olan işbirliği sonucunda 2015 yılında başlatıldı ve o tarihten beri veriliyor. Bugüne kadar 20.000'den fazla katılım gerçekleşti."

    "Ödül etkinliği geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle duraklatılmıştı, dolayısıyla yeni buluşma hem Vakıf hem de endüstri için büyük önem taşıyor.

    Tüketicinin ve sektörün pandemi sonrası için değiştiğini kabul eden H&M açıklamasında şunları söyledi: “Daha önce moda sektörünü döngüsel hale getirebilecek fikirleri ödüllendirdiğimiz kapsamımızı değiştiriyoruz, şimdi gezegene saygılı bir moda sektörü yaratmak için küresel sorunlardan bir veya birkaçını ele alan çözümleri arıyoruz. GCA tamamen hız, ölçek ve etki ile ilgilidir ve şimdi moda sektörünün 2030'dan önce radikal bir değişim gerçekleştirmesi ve BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini gerçekleştirmesi için çıtayı yükseltiyor ve daha bütünsel bir yaklaşım izliyoruz.""

    "H&M Vakfı İnovasyon Lideri Erik Bang, açıklamasında “karaya, suya, okyanuslara, iklime ve biyoçeşitliliğe odaklanmanın moda sektöründe gerçek bir değişime yol açacağını ve bu sektörü gezegene saygılı bir hale getireceğini ifade etti ve ölçeklenmeye hazır tüm yaratıcı yenilikler sayesinde, moda endüstrisinin gerçekten sürdürülebilir hale getirilebileceğine yönelik gerçek bir umut olduğunun altını çizdi.

    Ödülün beş kazananı, uzmanlardan oluşan panel tarafından seçilecek ve hibe ödülü paylaşacak. Ayrıca yıl boyunca sürecek GCA Impact Accelerator uygulamasına erişim hakkına sahip olacak.

    Başvurular 20 Ekim'e kadar devam edecek."

    Kaynak

     

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.