Ünlü Moda Fotoğrafçıları

Ünlü Moda Fotoğrafçıları
  • 0
    0
    0
    0
  • 1)Mario Testino

    Mario Testino'nun adı ilk kez Prenses Diana'nın Vanity Fair'de vereceği pozlar için onu seçmesi ile duyuldu ve sonrasında dünyaca ünlü bir moda fotoğrafçısı olarak herkesçe tanındı. Daha sonra Testino Vogue gibi birçok ünlü dergi için çekimler de yaptı.

    2)Paolo Roversi

    Dior gibi ünlü markalarla çalışan İtalyan fotoğrafçı portrelere odaklanmayı tercih ediyor ve eserlerine bol miktarda duygusallık da katıyor. 

    3)Annie Leibovitz 

    Moda fotoğrafçılığı kariyerine Rolling Stones Magazine için yaptığı çekim ile başlayan Leibovitz dramatik ve teatral fotoğraflar ortaya koyan bir isim. Leibovitz Vogue için yaptığı, Kanye West ve Kim Kardashian'ın bulunduğu kapak çekimi ile oldukça ilgi uyandırdı. 

    4)David Bailey 

    Sektörün gelişmesi açısından büyük bir öneme sahip olan David Bailey 60'llı yıllarda Vogue ve Vanity Fair için kıymetli çekimler yaparak  sektöre adımını atmış ve moda fotoğrafçılığının yanında dönemin birçok ünlü isminin portrelerini de yaparak adını tüm dünyaya duyurmuş. 

    5)Bruce Weber 

    Weber 90'larda çok büyük tartışma uyandıran iç çamaşırı ve kot pantolonla yaptığı çekimlerle adından söz ettirmiş ve sonrasında da Calvin Klein, Versace, Ralph Lauren gibi dünyaca ünlü markalar için çekimler yapmıştır.

    6)Tim Walker 

    Sürrealist çalışmalarıyla bilinen Tim Walker Comme des Garçons ve Yohji Yamamoto için birçok reklam kampanyaları çekmiştir. 

     

    kaynak

    kaynak2


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.