Christopher Nolan ve Yeni Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Christopher Nolan ve Yeni Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler
  • 0
    0
    0
    0
  • Warner Bross'un filmlerini HBO MAX ve diğer dijital platformlarda yayınlanması kararı üzerine; Christopher Nolan yirmi yıldır süre gelen Warner Bros ortaklığını büyük bir kararla koparıp, Universal Studios ile el sıkıştı. Son filmi  Tenet'in gişede elli milyon dolar kaybetmesiyle Warner Bros ile anlaşmazlığa düşen Nolan, filmleri sinemalarla aynı tarihte online platformlarda yayınlama politikası nedeniyle stüdyo ile tekrar çalışmayacağını katı bir şekilde dile getirmişti.  

    Nolan'ın Warner Bros.'dan en büyük rakiplerinden birisiyle iş birliği yapması dikkate değer, ancak tamamen şok edici değil. 

    Variety'nin belirttiğine göre yönetmenin Universal Pictures ile anlaştığı yeni filmi II. Dünya Savaşı temasında olacak ve atom bombasının bulunma sürecine odaklanacak. Aynı zamanda Nolan, Universal Pictures’dan 100 milyon dolarlık bir bütçe talep etmiş. Atom bombası testlerini ve dönemin Japonya’sı ve ABD’sini de göreceğimiz film için ayrıca büyük ölçüde görsel efektlere ihtiyaç duyuyor olacak.

    Nolan'ın stüdyo ile anlaştığı en dikkat çekici şart, yüz milyon dolar pazarlama bütçesi ve filmin tüm kontrolünün kendisinde olması, gişe hasılatının yüzde yirmisi ve film vizyona girmeden altı hafta önce ve sonra hiçbir şekilde başka filmlerin vizyona sokulmamasıyla birlikte kendi filminin yüz gün boyunca vizyonda kalması koşuluyla stüdyo ile el sıkıştı.

    Muhtemel ana karakteri atom bombasını icat eden J. Robert Oppenheimer‘ın olacağı belirtilen filmin oyuncu kadrosu için şimdilik adı geçen tek bir isim mevcut. Daha önce The Dark Knight, Inception ve Dunkirk gibi Nolan filmlerinde yer alan Cillian Murphy’nin olduğu kesinleşti. Filmin kadrosunda Murphy'e; Emily Blunt, Matt Damon ve Robert Downey Jr. eşlik edecek. Filmin yönetmeni olan Christopher Nolan aynı zamanda yapımcılığını da üstlenmiş bulunmaktadır. Filmin çekimlerine 2022’nin ilk çeyreğinde başlanacak. Filmin vizyon tarihi ise 2023 sonu veya 2024 olacak.

     
     Kaynak : Variety


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.