Üst Düzey Nike Yöneticisinden Beklenmedik İtiraf

Üst Düzey Nike Yöneticisinden Beklenmedik İtiraf
  • 1
    0
    0
    0
  •  "Larry Miller, arkadaşının bıçaklanarak öldürülmesi üzerine rakip çete üyesini vurarak öldürdüğünü söyledi. Miller, 1965 yılında çete üyesiyken, 18 yaşındaki masum bir çocuğu öldürdüğünü açıkladı. 72 yaşındaki Larry Miller, Çarşamba günü Sports Illustrated'a verdiği bir röportajda dünyanın konuştuğu itirafı yaptı. Nike'ın ünlü Jordan markasının başkanı ve NBA'deki Portland Trailblazers takımının eski başkanı olan Miller, korkunç suçu henüz 16 yaşındayken işlediğini ve 18 yaşındaki genci vurarak öldürdüğünü söyledi."

    "Philly's Cedar Avenue çetesinin bir üyesiyken, Edward White'ı öldürerek vurduktan sonra hapis yattığını açıkladı. Miller, arkadaşlarından birinin, rakip çete üyesi tarafından ölümcül şekilde bıçaklanmasının ardından sarhoş bir şekilde ve intikam almak için sokaklara döküldüğünü söyledi.

    Miller, öldürdüğü White'ı tanımıyordu, ancak yakın bir arkadaşı ve çete üyesinin öldürülmesinin intikamını almak istedi ve gördüğü ilk kişiyi vurup öldürdüğünü söyledi.

    "Zihnim bulanmıştı. Olay oturmaya başladığında, 'Ah, kahretsin, ne yaptım ben?' falan dedim. Yaptığım şeyin gerçek etkisini anlamam yıllar aldı."

    72 yaşındaki Miller, suç geçmişi hakkında konuşma kararını "gerçekten zor" aldığını söyledi ve bunu basketbol efsanesi Michael Jordan, NBA Komiseri Adam Silver gibi arkadaşlarından sakladığını belirtti. Miller "Çünkü yıllarca bundan kaçtım. Bunu saklamaya çalıştım ve insanların öğrenmemesini umdum" diye itirafta bulundu."

    "Kıdemli yönetici, gelecek yıl çıkacak kitabı Jump: My Secret Journey From the Streets to the Boardroom basılmadan önce geçmişi hakkında açıklamalarda bulundu. Miller, sırrını anlattığında Jordan'ın da Silver'ın da ona destek olduğunu söyledi.

    "Beni özgür bıraktı. Şimdi kendim olma özgürlüğüne sahip olduğumu hissediyorum."

    Miller, gençken "düpedüz bir çete üyesi" olduğunu ve 30 yaşına kadar sık sık hapse girip çıktığını söyledi. Fakat parmaklıklar ardında bile Temple Üniversitesi'nden muhasebe diploması almayı başarmış ve muhasebe firması Arthur Anderson'dan iş teklifi almış. Ne var ki sabıkalı geçmişi ortaya çıkınca iş teklifini kaybetmiş ve geçmişini bir sır olarak saklamaya ant içmiş.

    Kendi kendine, "Bunu bir daha asla paylaşmayacağım" demiş. Miller, basamakları tırmanarak 1997'de Nike Basketball'un başkan yardımcısı ve 1999'da Jordan markasının başkanı oldu. Miller, 2006'da Trail Blazers'ın başkanı olarak işe alındı, ardından 2012'de Jordan markasının başkanlığına geri döndü."

    Kaynak 1

    Kaynak 2

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.