NASA'nın Jüpiter Yolcusu Uzay Aracı Orhan Pamuk Alıntısı ve Türk Atasözü Taşıyor

NASA'nın Jüpiter Yolcusu Uzay Aracı Orhan Pamuk Alıntısı ve Türk Atasözü Taşıyor
  • 3
    0
    0
    2
  • NASA’nın Jüpiter için olan yeni uzay görevi, Dünya’ya ve insanlığa ait mesajların olduğu bir plakayı da beraberinde taşıyacak. Dünya’dan toplam 20 mesajın bulunduğu bu plakada, Türkiye'yle alakalı önem taşıyan iki unsur bulunuyor. Orhan Pamuk imzalı Kara Kitap’tan bir alıntı ve ünlü Türk atasözlerinden biri araçtaki bu plakada. 

    Türkiye’de Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen tek yazar olan Orhan Pamuk’un, Kara Kitap adlı eserinde yer alan şu alıntı Lucy’le birlikte yeni göreve adım atacak:

    “Daha çok sevmek, daha çok gülmek, daha çok düşünmek isterdik. Daha çok görmek, daha çok anlamak, daha çok güvenmek isterdik. Şimdi bizden kalanlar bu istekler ve bu kelimeler. Huzur, rüyalar, uyku ve öpüşler vardı. İnsanlar, meyveler, kağıtlar ve kalemler de vardı. Çünkü hiçbir şey hayat kadar şaşırtıcı olamaz. Yazı hariç. Evet, tabii, tek teselli yazı hariç.” – Orhan Pamuk, Kara Kitap. 

    Orhan Pamuk’un yayıncısı olan Yapı Kredi Yayınları ise gelişmeyi, “Kara Kitap sonsuzluk yolunda… Nasa’nın Jüpiter’e giden aracı #Lucy’nin taşıdığı insana ve Dünya’da yaşama dair mesajlar arasında” sözleriyle paylaştı. 

    Lucy'le birlikte uzaya giden plakada bulunan yazılardan biriyse şu Türk atasözü:

    “Ağaca balta vurmuşlar, ’sapı bedenimden,’ demiş.”

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.