ABD'den Kahramanmaraş'a Gelen Avcı 500 Bin TL Harcayarak Yaban Keçisi Öldürdü

ABD'den Kahramanmaraş'a Gelen Avcı 500 Bin TL Harcayarak Yaban Keçisi Öldürdü
  • 1
    0
    0
    0
  • Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde gerçekleşen olayda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açtığı ihaleye göre "üreme yeteneğini kaybettiği için öldürülmesi" kararlaştırılan yaban keçisi, ABD'den gelen avcı tarafından okla avlandı. 10 bin kilometre uzaktan gelen ABD’li avcının, 9 yaşındaki yaban keçisini avlamak için yaklaşık 500 bin lira harcadığı öğrenildi.

    Bölgede popülasyonları son yıllarda artışa geçen yaban keçileri, genellikle dağlık ve sarp kayalıkları yaşam alanı olarak seçiyor. 

    Bakanlığa ait, 2021-2022 av yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı’na göre, Elbistan’da ve bu bölgede bulunan 8 yaşın üzerindeki 1 adet yaban keçisinin acenteler vasıtasıyla avlanmasına izin vermiş. Ardından, Elbistan’da bir ilk olacak yaban keçisi kotası için 16 bin 750 liradan ihaleye çıkılmış. İhaleyi kazanan acente, söz konusu sınırlamayı Danny Ray adlı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) vatandaşı avcıya 24 bin 500 dolar yani yaklaşık 235 bin lira karşılığında satmış oldu. ABD’li avcı Ray, Elbistan’a geldikten sonra avlanma şartlarını karşılayan yaban keçisini bulmak için 4 gün boyunca araştırma yapıp izini sürdü. ABD’li avcı Danny Ray, 4. günün sonunda 9 yaşında olduğu tespit edilen tekeyi, okla avlamış oldu. Ray’in, söz konusu av için yaklaşık 500 bin lirayı gözden çıkardığı belirtildi.

    Kaynak: Sputnik Türkiye


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.