Gotik tarzları ve başarılı şarkılarıyla dikkat çeken punk grubu: Creeper

Gotik tarzları ve başarılı şarkılarıyla dikkat çeken punk grubu: Creeper
  • 2
    0
    0
    0
  • 2014'te İngiltere'de kurulan punk rock grubu Creeper; vokalist Will Gould, gitarist Ian Miles ve Sina Nemati, bas gitarist Sean Scott ve baterist Dan Bratton'dan oluşuyordu. Aynı yıl içerisinde grup, kendi adını taşıyan yeni bir EP yayımladı. 2015'te "The Callous Heart" adlı yeni bir EP daha yayımladılar. 2015'in sonunda Sina Nemati gruptan ayrıldı. Onun yerine gitarist Oliver Burdett gruba katıldı. Ayrıca, sahnelerde gruba eşlik eden klavyeci ve vokalist Hannah Greenwood, grubun resmen üyesi oldu.

    Grubun üçüncü EP'si "The Stranger" 2016 yılında piyasaya sürüldü ve "UK En İyi Rock & Metal Albümleri" listesinde ilk 10'a girdi. Grubun ilk uzun metrajlı albümü "Eternity, In Your Arms" 2017'de yayımlandı ve "UK Albums Chart"ta 18. sıraya yerleşti. Kapsamlı bir turneden sonra Creeper, Kasım 2018'de Bowie'nin Ziggy Stardust karakterinin sonunu hatırlatan bir şekilde dağıldıklarını açıkladı.

    "Sex, death and the infinite void
    The very thoughts we're taught to avoid..."

    Grup tam bir yıl sonra geri döndü ve Temmuz 2020'de İngiltere'de yüksek dinlenmelere ulaşan ikinci albümleri "Sex, Death & the Infinite Void"i yayınladı. Albümün yayımlanmasından sonra Dan Bratton ve Oliver Burdett gruptan ayrıldılar. Jake Fogarty baterist olarak Bratton'dan boşalan görevi devraldı. Miss Vincent grubunun gitaristi Lawrie Pattison 2021 turnesinde gruba eşlik etti.

    Grup, 30 Temmuz 2021'de "American Noir" adlı yeni EP'yi yayımladı. Grubun klavyecisi ve yan vokalisti Hannah Greenwood, bu albümde "Ghosts Over Calvary" şarkısında daha çok ön plana çıkıyor. Albümdeki "Midnight" parçasında da Will ve Hannah'nın muhteşem seslerinin birbiriyle uyumunu fark edeceksiniz.

    Eurovision 2022'de Birleşik Krallık'ı temsil etmesi gerektiğini düşündüğüm ve istediğim, çok başarılı ve dünyada henüz fazla keşfedilmemiş bir grup olan Creeper'ı yakından inceledik. Grubun kimi şarkılarında romantik bir akşam yemeğinin tam ortasında, kimi şarkılarında sahil kenarında hüzün dolu bir yürüyüşün birkaç adımında kendinizi buluyorsunuz. Dinlediğinize değecek muhteşem bir grup, şiddetle tavsiye ediyorum.

    Grubun albümlerinin Spotify linkleri:

    target="_blank" rel="noopener">"Creeper"

    target="_blank" rel="noopener">"The Callous Heart"

    target="_blank" rel="noopener">"The Stranger"

    target="_blank" rel="noopener">"Eternity, In Your Arms"

    target="_blank" rel="noopener">"Sex, Death & the Infinite Void"

    target="_blank" rel="noopener">"American Noir"

     

    Kaynak: 1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.