Zodyak Serisi: Yay Burcu

Zodyak Serisi: Yay Burcu
  • 0
    0
    0
    0
  • Yarı insan yarı at sembolizmasıyla Yay burcu, ilk postlarda paylaştığım Gahl Sasson'un Kozmik Gezgin hikayesinde beni en çok güldüren detaylardan biriydi. Kozmik odadan alabildiği her eşyayı yanına alıp Zodyak'taki yerine yerleşirken diğer burçlar, Yay, başka kültürlerin ve diyarların peşinde koşmaktaydı. Odaya geldiğinde aslında ona gelene kadar hiçbir burcun almadığı en önemli seyi fark etti: doğruluk. Nitekim Gılgamış'a geri dönersek, ölümsüzlüğün peşindeki Gılgamış çıktığı yolculuğunun sonunda "Bilgelik"i bulur ve bunun ölümsüzlükten daha değerli olduğunu keşfeder bir nevi, hatta belki de bilgeliğin kendisi ölümsüzlüktür zaten değil mi? Nitekim Chiron da Prometheus ile ölümsüzlüğünü takas etmişti. (Chiron için ayrı bir yazı paylaşabilirim ilerleyen zamanlarda.)

    Bir Yay burcunu, sizin duygu ve düşüncelerinizi ön plana koymadan ne pahasına olursa olsun dürüst tavrından tanırsınız. Burada tabiki burçların fabrika ayarlarından bahsettiğimi tekrar hatırlatayım. Yay, her zaman felsefe ile ilgilidir; bir anlam peşinde koşar. Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama diyar diyar gezmiyorsa zihniyle geziyordur her zaman. Bir tür soylu ve "üst insan" olduğuna inanıyor olabilir mesela, hatta gölge yönüyle fanatik biri olup çıkabilir. Ateş elementi olması sebebiyle, girişken, risk alabilen, cesur bir yapısı vardır.

    Otorite ile sorunları olması çok muhtemeldir, özgürlüğüne de çok düşkündür. Malum at sembolizması var içinde; tarihte savaşlar atlarla yapılmış, bu savaşların sonucunda ticaret ve kültür alışverişi sağlanmıştır.Ateşin burada dürtüselliğinin yanında süreklı yukarıya hareket eden sıcak yapısını da görürüz. Yay'ın bitmeyen enerjisi, iyimser bakış açısı, hatta bazen birçok insana göre vurdumduymazlık boyutuna ulaşan rahatlığının yanında dinamizmi etkileyicidir. Burada yöneticisi Jüpiter'in de etkisi var kuşkusuz fakat bundan gezegenleri anlatırken bahsetmek istiyorum.

    Bir yengeç stelyumuna sahip biri olarak kontra-antisyon burcum (yakında bu terimden de bahsederiz) olan Yay ile ben aşk-nefret ilişkisi içinde gidip geliyorum çoğu zaman. ©

    Sizin etrafınızdaki yaylar kimler? Bahsetmek isterseniz yorumlara bırakın.

    Sevgiler..


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.