Zodyak Serisi: Balık Burcu

Zodyak Serisi: Balık Burcu
  • 4
    0
    0
    0
  • Zodyak'ın son burcu. Gaia, Zeus'un tahtta süresinin dolduğuna kara verdiğinde once Gigantları doğurur; fakat meşhur Herakles ile birlikte Tanrılar Gigantlari devirir. Vee... Gaia Typhon'u yaratır. Tanrılar karşılarında Typhon'u görünce korkudan titrerler ve kaçmak için her biri bir hayvana dönüştürür kendisini. 

    Zeus bir koç olur (Amon'un sembolü),

    Hera bir inek (Isis),

    Hermes ise bir leylek olur.

    Aphrodite ve Eros ise birer balığa dönüştürürler kendilerini ve kuyrukları da birbirine bağlıdır. Bilinçdışını anlatan suyun içinde yüzerek hayatında yol almaya çalısan Balık'ın yeryüzünün karmaşa ve kaosunda nefes almaya çalışmaktadır aslında. Karşısında Typhon belirince de suya atlayıp kaçmaya meyleder haliyle. 

    Kozmik Oda'daki hikayeye de tekrar bakarsak, Balık hayaller, rüyalar aleminde dolaşıp durur. Akışa bırakmak, teslim olmakla ilgilidir. Sınırları belirleyebilmek zordur. Suyu elinizde tutamaz, ona şekil veremezsiniz; bu tüm su elementi burçları için geçerli olsa da Balık kaçmaya en eğilimli olan burçtur. Çünkü değişkendir o; duygularla çok bağlantılıdır ama çok değişkendir. Ilhamla, şiirle, mistik ve spiritüel alanla ilgilidir; sanat ve müzik vardır temalarının içinde.

    Balık, büyüsel ve mistik bir dünyada hayatın anlamını ararken; kurban ve kurtarıcı rollerine bürünebilir. Kendisini de bu yolda feda edebilir; karşısındakini de. "Birlik" duygusuna ulaşmaktır amacı, andan kopmak istemez. Ben eski bir meditasyon hocama "Varlık"ın anlamını ve onu nasıl hissedeceğimi sorduğumda bana "Balık için su neyse, varlık da bizim için o" demişti. Bu kadar anlattım; tam bir Balık sembolizmasını size anlatabilecek bir tümceyle baş başa bırakayım sizi;

    "Bir"den önce "sıfır" da yoktu"

    Bunu sorduğum bir soru üzerine bana bir hocam söylemişti ve üzerinde düşün demişti, yıllar geçmiş gibi üzerinden. Neyse, biraz sudan çıkalım artık; yeter bu kadar.. Yorumlara düşüncelerinizi bırakabilirsiniz tartışalım..©

    ...

    ©2021 Ege Yeşilova - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve yazarın ismi gösterilmeden hiçbir şekilde kopyalanamaz ve yayınlanamaz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.