BİRBİRİNDEN KALİTELİ 10 BELGESEL ÖNERİSİ

BİRBİRİNDEN KALİTELİ 10 BELGESEL ÖNERİSİ
  • 3
    0
    0
    1
  • Koyaanisqatsi - Powaqqatsi - Naqoyqatsi (1982/88/2002)

    Yönetmenliğini Godfrey Reggio'nun üstlendiği bu üç bölümden oluşan belgesel; hayatın, insanlığın ve teknolojinin gelişmesini konu edinirken görsel anlamda doğal manzaralar ve şehir estetiğini kullanıyor. Serinin müzik bestelerini üstlenen Philip Glass ise kariyerinin en iyi işlerinden birini ortaya koymakta.

     

    Earthlings (2005)

    Gıda ve eğlence sektöründe hayvanların uğradığı insanlık dışı muameleyi konu edinen belgeselin hikaye anlatıcılığı son dönemde küresel ısınma konusundaki dik duruşu ile ön plana çıkan Joaquin Phoenix'e ait.

     

    Classic Albums: Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (2003)

    Tüm zamanların en iyi albümlerinden biri olarak kabul edilen ve 50 milyonu aşkın kopya satışı ile dünya üzerindeki en başarılı 2. albüm olan Pink Floyd'un The Dark Side of the Moon albümünün yapım sürecini konu ediniyor belgesel.

     

    Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse (1991)

     

    Marlon Brando'nun pislik yapmaya doyamadığı, Martin Sheen'in sette kalp krizi geçirdiği, setin fırtınada yok olduğu ve yönetmen Coppola'nın "hayatımın projesiydi, ya batacaktım, ya çıkacaktım" diye bahsettiği tüm zamanların en iyi savaş filmlerinden birisi olan Apocalypse Now'ın çekim sürecini bizzat film çekilirken arşiv görüntüler kaydeden Eleanor Coppola'nın objektifinden izliyoruz.

     

    Grizzly Man (2005)

    Ünlü yönetmen Werner Herzog'un yönetmenliğini üstlendiği belgesel; uzun bir süre boyunca ulusal parkta kız arkadaşıyla beraber ayılarla yaşayan Timothy Treadwell'in ve kız arkadaşının bir gün ayılar tarafından vahşice parçalanmış olarak bulunmasını anlatıyor.

     

    Woodstock (1970)

    Barış, sevgi ve müzik... Jimi Hendrix ve Neil Young gibi dönemin dev sanatçılarının sahne aldığı Woodstock festivalini çiçek çocukların gözünden izleyin.

     

    Häxan (1922)

    Tarihin kaydettiği vakaların canlandırılarak anlatıldığı ve korkunçluğunun hala taptaze olduğu Häxan, cadılık üzerine karanlık bir belgesel.

     

    Honeyland (2019)

    Makedonya'da nüfusunun çoğunu göç nedeniyle kaybetmiş bir köyde yaşamakta olan Hatice'nin yaşamını konu edinen belgesel aslında günümüz koşullarında insan ve doğa arasındaki bağın nasıl olduğunu gösteriyor.

     

    Titicut Follies (1967)

    1992 yılına kadar hastaların özel hayatına müdahale olarak görüldüğü için yasaklı kalan bu belgeselde Massachusettes Bridgewater Eyalet Hapishanesi'nin "akli dengesi bozuk suçlular" bölümünde kalan mahkumların yaşamına göz atıyoruz.

     

    Comizi d'amore (1964)

    Faşizm ve homofobiye karşı dik duruşu uğruna vahşice öldürülen İtalyan yönetmen Pier Paolo Pasolini dönemin İtalya sokaklarında yaşlısından gencine herkese mikrofon uzatıyor ve cinsellikle alakalı akla gelebilecek bir çok soru soruyor. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.