Hip Hop Tarihine Damga Vurmuş 11 Ortak Rap Albümü

Hip Hop Tarihine Damga Vurmuş 11 Ortak Rap Albümü
  • 0
    0
    0
    0
  • Rap müzik sahnesinin oluşum yıllarından günümüze kadar uzanan zaman periyodunda, iki veya daha fazla sanatçının ortak projeler ortaya çıkartmalarının modası hiçbir zaman geçmedi. Rock müziği kıyaslamaya katmazsak eğer, ortak veya grup halinde çalışmanın en çok gözlendiği müzik türü rap müzik olmuştur. Kimi zaman konsept, tema ve estetik kaygısı olmayan ve sadece birkaç sanatçının birkaç stüdyo buluşmasından meydana gelen albümler ortaya çıksa da, bu listeki albümler onlar gibi olmayıp projedeki her sanatçının diğerinin içindeki cevheri ortaya çıkarttığı, üstün kalite işler. İyi okumalar. Not: Resmi olarak beraber olan duolar veya gruplar (örneğin: Outkast, Wu Tang Clan) listeye alınmamıştır.  

    1. Mos Def and Talib Kweli Are Black Star, Mos Def & Talib Kweli (1998)

    1998'de Rawkus Records yeraltı hip hopunun özünü örnekleyen bağımsız bir müzik şirketiydi. Şirketin en parlak yıldızlarından ikisi Brooklyn'li MC'ler Mos Def ve Talib Kweli'ydi. Hi-Tek, 88-Keys ve diğerlerinin prodüksiyonuyla Mos Def and Talib Kweli Are Black Star hip hop'taki en iyi yıllardan birinin en iyi albümlerinden biri oldu.

    2. Watch the Throne, JAY-Z & Kanye West (2011)

    Bir süre birbirlerinin albümlerinde konuk olduktan sonra 5 şarkılık bir EP yapmaya karar veren yıldız ikili, harika uyuşan kimyalarından olsa gerek, koca bir albüm yapıyor ve bizi Watch The Throne ile kutsuyor. RZA, 88-Keys, The Neptunes, ve Q-Tip gibi isimlerden de prodüksiyon performansları görüyoruz.

    3. Piñata, Freddie Gibbs & Madlib (2014)

    Madlib'in jazz, funk ve soul esintili akıl almaz altyapıları ve onların üzerinde dans edercesine uyuşturucu, çete ve şiddet konuşan Freddie Gibbs'in harika projesi Piñata, hem 2014'ün en iyi rap albümü oluyor hem de bu listeye adını yazdırıyor.

    4. PRhyme, DJ Premier & Royce da 5'9 (2014)

    https://open.spotify.com/artist/4ypEjUTTCcPB0dgjQBQyf5 Tarihin en iyi söz yazarlarından biri ile tarihin en iyi prodüktörlerinden biri ortak bir proje çıkarttıklarında bu listeye girmemesi çok zor olurdu. Basit formül ama kesin sonuç. Preemo'nun boom bap beatleri üzerine Royce'u ekle ve ortaya harika bir albüm çıksın.

    5. KIDS SEE GHOSTS, KIDS SEE GHOSTS (Kanye West & Kid Cudi) (2018)

    Kid Cudi'nin ve bu ikilinin 2016'dan sonraki müthiş geri dönüşü KIDS SEE GHOSTS, Kanye West ve G.O.O.D Music'in Wyoming projelerinin belki de en özeliydi. Kısa ama öz, 7 şarkılık terapi niteliğinde bir iş.

    6. Bandana, Freddie Gibbs & Madlib (2019)

    Piñata ile aynı formül, aynı sonuç. Tek değişen şey ise bu sefer 2014 değil 2019'un en başarılı rap albümü olmuş olması.

    7. Madvillainy, Madvillain (MF DOOM & Madlib) (2004)

    Madvillainy, tüm zamanların en iyi hip-hop albümlerinden biri. Renkli, eşsiz enstrümantallar ve DOOM'dan akıllara durgunluk veren zeki kelime oyunlarıyla dolu bir kült.

    8. Blackout!, Method Man & Redman (1999)

    Birbirlerinin projelerindeki konuk performanslarından sonra hip hop topluluğu, Method Man ve Redman'ın ortak bir albümünün nasıl ses çıkarabileceğini hayal etmeye başladı. Meth ve Red, bu albümü yayınladıklarında hiç hayal kırıklığına uğratmadılar.

    9. What a Time to be Alive, Drake & Future (2015)

    Çıktığı zamanın ticari açıdan en başarılı iki rapçi Future ve Drake'i barındıran bu albüm, trap müziğin en iyi örneklerinden biri.

    10. Without Warning, 21 Savage & Offset & Metro Boomin (2017)

    İsminin hakkını vererek, sanatçılarının hiç tanıtım yapmadan çıkarttıkları Without Warning, günümüzde tartışmasız trap kültlerinden birisi oldu.

    11. Below The Heavens, Blu & Exile (2007)

    Rap işine Blu'nun, prodüksiyona Exile'ın baktığı bu jazz esintili batı yakası klasiğiyle ve albümden güzel bir söz ile listemizi noktalıyoruz.

    "So you can call it hell but brah I can say I'm below the heavens"

     

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.