Romanya'ya Seyahat Etmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Romanya'ya Seyahat Etmeden Önce Bilmeniz Gerekenler
  • 0
    0
    0
    0
  • Romanya'yı ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, gitmeden önce bilmeniz gereken bazı şeyler var - bu kıymeti bilinmeyen ülkeyi daha da fazla ziyaret etmek istemenizi sağlayacak şeyler.

    Her yıl milyonlarca turist, şehrin büyüleyici sokakları, sayısız mimari şaheser ve birinci sınıf müzelerin çizdiği Romanya'nın başkentini ziyaret ediyor. Otopeni, Baneasa veya Bükreş şehir merkezindeki havaalanından kiraladığınız bir araçla en konforlu başkente seyahat edin. Bookingcar.eu adresini ziyaret ederek önceden bir araba rezerve edebilirsiniz.

    Romanya en canlı şehirlere sahiptir.
    Rumenler yapıların nasıl güzel görüneceğini biliyorlar. Bu köylerdeki binaların dekorasyonunda pastel renkler tercih ediliyor, bu da onları çok çekici ve çekici kılıyor!
    Avrupa'nın en güzel ve iyi korunmuş ortaçağ köylerinden biri olan Sighisoara, en renklisi olmalı. Bu küçük ve kapalı köyün Arnavut kaldırımlı sokaklarında kaybolun ve aklınıza gelebilecek her pastel tonunu keşfedeceksiniz.

    12. yüzyılda Alman göçmenler tarafından inşa edilen tarihi bir kasaba olan Sibiu, Sighisoara'dan çok uzakta değil. Kasaba, geçmişin muhteşem atmosferini koruyor, ancak harika renkli binalar, onu görkemli olmaktan çok ev gibi gösteriyor.

    Romanya'nın en popüler turistik yerlerinden biri olan Braşov, gotik, barok ve Rönesans mimarisinin ihtişamını sergiliyor. Ülkenin en güzel caddelerinden bazılarını ve ayrıca çok sayıda pastel renkli yapıyı görmek için Eski Şehir'de dolaşın.


    Romanya'nın çarpıcı manzaraları var.
    Romanya, yüksek dağlardan sakin göllere ve etkileyici kanyonlara kadar sonsuza kadar sizinle kalacak güzel manzaralar sunar. Ne de olsa, Avrupa'nın biyo-coğrafi olarak en çeşitli ulusudur.

    Karpatlar'ın bir parçası olan Transilvanya Alpleri sadece güzel olmakla kalmaz, aynı zamanda yürüyüş, bisiklet ve benzeri açık hava etkinlikleri için de idealdir. Hatta zor bir hayat geçirmiş kurtarılmış ayıları gözlemleyebileceğiniz, doğal ortamlarında özgürlüğe en yakın şeyin tadını çıkarabileceğiniz etik bir ayı barınağı bile ziyaret edebilirsiniz.

    Tüm dağlarla birlikte, Harghita İlçesinde büyük bir heyelanın ardından 200 yıl önce inşa edilmiş doğal bir baraj gölü olan Lacul Roșu (Kızıl Göl) gibi bazıları oldukça belirgin olan birçok göl vardır.

    Kızıl Göl'den çok uzak olmayan Bicaz Boğazı, 8 kilometrelik vadilerden geçen çok küçük bir yola sahiptir. Ülkedeki en nefes kesici sürüşlerden biri.

    Daha kuzeyde, herkesin mükemmel bir pastoral ortamın nasıl görünebileceğine dair zihinsel imajı olan Bucovina'nın sevimli inişli çıkışlı tepeleri vardır. Sonbaharda, bozulmamış Romanya ormanları, kırmızılar, sarılar ve portakallardan oluşan muhteşem bir görüntü sergiliyor.

    Romanya neredeyse el değmemiş durumda.
    Romanya'da olağan yoldan çıkarsanız, yeni bir evren yaşayacaksınız. Romanya'nın kırsal kesimlerindeki pek çok yerleşim yeri ziyaretçi görmeye alışık olmadığı için yeni bir şey keşfediyormuş gibi hissedeceksiniz. Herkes çok hoş geldiniz.
    Gerçekten de Romanya'yı ziyaret etmenin zevklerinden biri, insanların ne kadar kibar ve misafirperver olduğudur.

    Transilvanya'nın en eski köylerinden Sighisoara yakınlarındaki Crit, ziyaret ettiğimiz yerlerden biriydi. Pastel renkli binaların sıraları gibi, sakinliği ve dinginliği de cazibesine katkıda bulunuyor.
    Ciocănești, zamanda geri adım atmış gibi hissettiğiniz başka bir mezradır. Geleneksel desenlerle bezenmiş boyalı binaları ile dikkat çekiyor ve Bucovina, Suceava İlçesinde bulunuyor.

    Her şey, sakinlerden birinin evini halk kıyafetlerine işlenmiş geleneksel desenlerle süslemek istemesiyle başladı ve ziyaretçiler ilgi gösterdiğinde, belediye başkanı yeni inşa edilen tüm evlerin benzer şekilde yapılmasını emretti.
    Bu uygulama yüzyıllardır devam ediyor ve dekorasyonlarınız ne kadar güzel olursa, o kadar iyi bir ev sahibi olduğunuz düşünülür, bu nedenle mezradaki rekabet şiddetli olabilir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.