İlk kez seyahat edenler için Tayland

İlk kez seyahat edenler için Tayland
  • 0
    0
    0
    0
  • Tayland, ilk kez seyahat edenler için hala ilk duraklardan biri. Ancak aldanmayın: burayı ziyaret etmek, eskimiş bir turist yolunu takip etmek anlamına gelse de, bu büyüleyici ulusun kavranması biraz zaman alabilir. İlk ziyaretinizde yola koyulduğunuzdan emin olmak için en iyi 10 Tayland seyahat tavsiyemizi takip edin.

    Online araç kiralama, karlı bir hizmettir. Bookingauto'daki fiyatları karşılaştırabilir ve Bangkok'ta %70'e varan kiralama indirimi alabilirsiniz.

    Akıllı sokak yemeği
    Tay sokak yemekleri bol, kaliteli ve şaşırtıcı derecede ucuzdur. Bununla birlikte, gıda zehirlenmesine de yol açabilir. Yemekten önce ve sonra ellerinizi temizlemek gibi temel önlemleri alın ve en önemlisi insanların olduğu yerde yiyin; daha hızlı ciro, daha taze yiyecek anlamına gelir. Ayrıca, musluk suyu içmekten kaçının.

    Dolandırıcılıklardan kaçının.
    Birileri zaman zaman Tayland'ın her köşesinde seni soymaya çalışıyor gibi görünebilir, bu yüzden aklını başına topla. Resmi tatiller ve kapalı tapınaklar hakkında size bilgi veren sokaktaki rastgele kişilere güvenmeyin; bunun yerine, hosteliniz veya otelinizle doğrulayın. Bir tuk tuk'a binmeden önce her zaman bir ücret üzerinde anlaşın ve tarifeli bir takside ısrar edin. Eşyalarınızı mümkün olduğunca yakınınızda, tercihen etrafınıza sarılı fermuarlı bir çantada tutun.

    Kültüre saygı duyulmalıdır.
    Sesini yükseltmek ve öfkelenmek seni Tayland'da hiçbir yere götürmez. Baş, vücudun en kutsal yeri olarak kabul edilirken, ayaklar en az kutsaldır; hiçbir koşulda Taylandlı bir kişinin kafasına dokunmamalı veya ayaklarınızı (özellikle ayak tabanlarınızı) herhangi birine - veya herhangi bir dini imgeye, özellikle Buda veya Kral'a doğrultmamalısınız. Gülümsemek seni her zaman uzaklara götürür. Thais tipik bir batılıdan çok daha fazla sırıtıyor, bu yüzden ışınlanmaya hazırlanın.

    Hepsini al.
    Bira Tayland'daki en popüler alkollü içecektir ve hemen hemen her yerde yerli demleme Singha'yı satın alabilirsiniz. %6 abv'ye sahip olmasına dikkat edin, oysa neredeyse popüler olan Chang'de şaşırtıcı bir şekilde %7 bulunur. Alkol satın almak için en az 20 yaşında olmanız gerekir, ancak genellikle yalnızca gece kulüplerinin kimlik bilgilerine ihtiyacı vardır. Zengin olmadıkça şarap satın almak istemeyeceksiniz; çünkü yüksek ithalat vergileri nedeniyle evde yapacağınızın en az dört katını harcarsınız.

    Risksiz seks
    Evet, Tayland'da seks işi var ama fuhuş yasal değil. Olası polis zorluklarının yanı sıra, sağlık ve güvenlik endişelerinden bahsetmeden, dikkate alınması gereken birkaç etik soru vardır. O yüzden aklından bile geçirme.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.