Yalnızlık, Kalp Kırıklıkları ve Büyüdüğünü Kabullenmek... Please Be Nice

Yalnızlık, Kalp Kırıklıkları ve Büyüdüğünü Kabullenmek... Please Be Nice
  • 1
    0
    0
    0
  • Sadece yedi şarkıdan oluşmasına rağmen, bir Emo albümünden bütün beklentilerinizi karşılıyor. Samimi ve akılda kalıcı sözler, akılda kalıcı ve enerjik riffler, orta-yüksek tempo vs.

    Please Be Nice albümü, 2013 yılında Midwest Emo Revival döneminde yayınlandı. O dönemde, Midwest Emo belki de 90lardakindan daha da popüler bir türe dönüştü. Her yıl onlarca albüm çıkmaya başladı. Camping in Alaska, belki de bu dönemin en eşsiz gruplarında biri değildi ama Midwest Emo formülüne çok hakimdi. Midwest Emo dinleyicisinin, beklediği ve istediği her şeyi dinleyiciye harika bir şekilde sundular. Albüm sadece 28 dakika olmasına rağmen yalnızlık, hayal kırıklığı, başarısız ilişkiler, işleri yerine koymaya çalışmak ve büyüdüğünü kabullenmek gibi birçok temayı, büyüleyici bir şekilde aktarmayı başarmış.

    Her şarkının, birbirinden özenle hazırlanmış müzikal altyapıları var. Ve bütün sözler sanki biri, hislerini günlüğüne aktarıyormuş gibi… Her şarkıda o duygu patlamasını hissedebilirsiniz. Bütün şarkılar kendilerine has bir atmosfere sahipler. Sanki her riff’in kendine ait bir ruh hali var gibi…

    Bazı şarkılarda, zaman zaman Post-Hardcore’a kayan vokaller var ki bu normalde Midwest Emo’da pek görülmez. Temponun hızlanıp yavaşlamasıyla desteklenen bu daha gürültülü vokaller, şarkıları çok daha etkileyici bir hale getirmiş.

    Bu albüm üzerine kafa yorduğum her sefer acaba gereğinden fazla mı beğeniyorum ve değerli buluyorum diye düşünüyorum. Sonrasında albümü tekrardan dinlediğimde bir önceki dinleyişimden de daha çok beğeniyorum. Favori Midwest Emo albümlerimden biri olduğunu söyleyebilirim. Eğer Midwest Emo hakkında bilginiz yoksa veya biliyorsanız ama dinlemeye başlamak istiyorsanız kesinlikle bunun giriş albümlerinden biri olduğunu söyleyebilirim.

    Ama garip bir şekilde grup bu albümlerini beğenmiyor ve kendilerini hiç ciddiye almıyorlar. Hatta Bandcamp’de, Please Be Nice albümü için tek yazdıkları şey “ fuck this record.”

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.