Fallout Tarihçesi

Fallout Tarihçesi
  • 2
    0
    1
    1
  • "Savaş… Savaş asla değişmez." Ron Perlman’ın sesiyle yükselen bu dizeler ve The Ink Spots’un Maybe şarkısıyla süslenen etkileyici intro girişiyle 1997 yılında hayatımıza giren Fallout serisinin etkileyici hikayesini sizlere aktarmaya çalışacağım. 

    Fallout dünyası tarih çizelgesi olarak İkinci Dünya Savaşı’na kadar dünya tarihi ile aynı çizgide ilerler; ancak bu tarihten sonra ayrılır ve alternatif evrendeki bir geleceği anlatır. Oyun, retrofütürizm'den etkilenmiştir ve 22. yüzyılda geçmesine rağmen 1950'lerin stilinde gözükür. İkinci Dünya Savaşı sırasında Japonya’ya iki atom bombası atılır. 14 Ağustos 1945’te Japonya, kayıtsız şartsız teslim olmayı kabul etmiştir ve savaşın bitmesinden sonra Fallout evrenine doğru kırılım başlar. Bu tarihten sonra gerçek dünyada gerçekleşen olaylarla Fallout evrenindeki olaylar farklılık gösterir.

    Amerika Birleşik Devletleri 1969 yılında 13 parçaya bölünür. Bayrağında her bir parçayı simgeleyen 13 yıldız ve ortalarında da devleti ve ulusu simgeleyen 1 yıldızla beraber 14 yıldız bulunmaktadır. 2000'li yıllardan sonra teknolojik gelişmelerle birlikte robot, silah vb. şeyler üretilmiştir. Ülkeler arasındaki teknoloji rekabeti, nükleer ve fosil enerji kaynaklarının hızla tükenmesine yol açmış, 2050 yılından sonra ise bu bir krize dönüşmüştür. Amerika Birleşik Devletleri; Meksika'yı işgal etmiş, Avrupa ise Orta Doğuya saldırmıştır. Petrol tüketimi yerine füzyon teknolojisi geliştirilmiştir. Dünyada rezervlerin tükenmesi, kalan kaynaklar için ülkelerin birbirine savaş açmasına yol açmış, Birleşmiş Milletler parçalanmıştır. Sonun başlangıcı olarak Çin Halk Cumhuriyeti, enerji kaynakları paylaşımı için Amerikan hükümetince geri çevrilince, 2066 yılında Alaska'yı işgal eder. Amerika Birleşik Devletleri de asker sevkiyatını kolaylaştırmak için Kanadanın varlığına son verir. Savaşlarda yeni teknolojiler de kullanılır mesela bir askeri zarar görmeden bir kent dolusu insana karşı koyabilecek hale getiren 'Power Armor' isimli zırhlar üretilir.

    Muhtemel nükleer bir felakete karşı Amerika Birleşik Devletleri, yer altında 'Vault' denen mahzenler inşa eder. 1000 kadar insanın, içinde yüzlerce sene yaşayabileceği vaultlar; dışarıdaki savaş, radyasyon gibi tehlikelerden insanları koruyacaktır. Vaultlar jeotermal yollarla veya nükleer reaktörüyle enerjisi sağlanan, çok uzun süre yetecek stoklanmış yiyeceği ile dış dünyadan izole edilmiş yer altı kentleridir. İnsanlık, dış dünyayı bilmeden nesiller boyunca burada yaşayacaktır. Amerika Birleşik Devletleri'nin çeşitli yerlerinde 120 civarı vault inşa edilmiştir. 23 Ekim 2077‘de The Great War yani dünyanın sonunu getiren büyük savaş başlar. Kimin başlattığı bilinmeyecektir ama bir anda dünyanın tamamı nükleer savaşa girer. Amerika Birleşik Devletleri yüzlerce nükleer silah ile vurulur. Her şey iki saatte olup biter. İnsan ve canlı nüfusunun büyük bölümü saldırı ile daha sonrasında ise radyasyon yüzünden yok olur ve sene 2161'de ilk oyun başlar.


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.