Disnep + ile ilgili düşüncelerim

Disnep + ile ilgili düşüncelerim
  • 0
    0
    0
    0
  • Merhabalar dostlar bu içeriği yayınlamakta biraz gecikmiş olabilirim gerek iş yoğunlukları gerekte Disnep kendim deneyimleyip sizi öyle bilgilendirmek istememden kaynaklanmış ve bu denli bir gecikmeye neden olmuş oldu.

    Şimdi gelelim Disnep + nedir ne değildir, içerikler, rakipleriyle yarışacak potansiyel demi ve fiyat performansı karşılıyor mu? gibi aklınızdaki pek çok soruyu cevaplamaya...

    Disnep+ geçtiğimiz haziran ayında ülkemize geldi ancak firma aslında 2019 yılında faaliyetlerine başladı ve dünyanın pek çok yerinde kullanılmaya başlanmıştı. Bu gecikmenin asıl sebebi tam olarak bilinmese de belli başlı haber kaynaklarında bu konu ile alakalı gerekli alt yapı ve izin işlemlerinin uzun sürmesinden dolayı olduğu söylenmişti. Bu gecikmeler ve Disney 'in sürekli yeni içerikleri kendi platformuna eklemesi bizleri dahada heyecanlandırdı, özellikle Star Wars ve Marvel gibi büyük sinematik evrenleri yeni çıkacak projeleri ile içeriğine katması Disnep'i daha da ön plana çıkardı. Pek çok hayranında ülkemize geldiği zaman satın almasında önemli rol oynadı bunlardan birisi de benim diyebilirim. Bir Star Wars hayranı olarak eski işlerin yanı sıra yeni projeleri de takip edip izlemeye çalışırdım ve özellikle çizgi dizilerini çok severek izlemişimdir Clone Wars ve Rebels bunlardan ikisi, ilk evvela Cartoon Network ve Disnep Channel' da yayınlanmaya başladılar daha sonra ise Clone Wars Netflix tarafından satın alındı ancak gerek Tv gerekte Dijital platformda sezonlar hep parça parçaydı ve bir bütünlük yoktu. Öyle böyle hayranlar olarak internetten oradan buradan sezonları tamamlayıp izledik ancak Clone Wars ve Rebels final Sezonlarının geleceğini ve Obi-wan, Badpac, Mandolore gibi pek çok Star Wars yapımının da geleceğini duyurduklarında işler değişti, ayrıca Rakip Firma Netflix 'de bulunan marvel dizi ve filmleri de Disnep tarafından satın alınınca Disnep kozlarını güçlendirmiş oldu ve ilk etap için epey bir müşteri kazandı. Birde bunların yanında sevilen komedi dizileri de eklenince Family Guy, The Simpsons, How i Met Yor Mother gibi, bunların korsan yanınlanmasını engelleyecek hamleler (hoş uğraşılırsa bulunup izlenilebilir) ve büyük bir lansmanda yapılınca  rakip firmaların yeni bir rakibi olmuş oldu.

    Buraya kadar uzunca bunları anlatmamın sebebi Disnep+ bu kadar az içerik ile ilk etapta nasıl başarı kazandığını anlamanız içindi. Evet içerikleri çok çeşitli değil pek çok film ve dizi olmasına karşın rakip firması ve Türkiye’de en çok izlenen platform Netflix ile yarışacak düzeyde değil. Daha iyi anlamanız açısından Türkiye’de Netflix 6000 küsür içeriği mevcutken Disnep+ 980 küsür içerik ile bizlere hizmet veriyor bunlar tam rakamlar olmamakla birlikte aradaki uçurumu anlamanız açısından önemli, ayrıca Disnep yurt dışında yayınladığı içeriklerin tamamının gelmesinin çok uzun bir vakit alacağının yeni içeriklerinde uzun periyotlarla geleceğini açıklamıştı , Netflix ise ya eş zamanlı yayınlıyor yada bir kaç gün arayla yayınlıyor tabi ki Netflix de ülkemize gelmeyen içerikler mevcut ve platformun 2016 dan buyana ülkemizde hizmet verdiğini de unutmamak gerekir bu konuda Disnep+ ' haksızlık yapamayız ve içerik konusu ilerleyen zamanlarda belirleyici bir etken olacağı da su götürmez .

    Şimdi gelelim fiyat performansına:

    Netflix’te üç paket var en ucuz paketi yeni zamla beraber 480p tek cihaz 37,99tl

    Amazon Prime 7,90 tl (fiyat açısından kıyaslamak mantıksız oldu belki ancak amazonda içerikleriyle öne çıkan bir platform ve Disnep'in rakibi)

    Disnep+ lansman fiyatı ile 8 ay öde 12 ay izle kampanyası yapmış ve 279,90 gibi uygun bir fiyatla karşımıza çıkmıştı aylık üyelik ise 34,99tl ve tek paket hd kalite sınırsız hesap açıla bilmekte.

    Son olarak Disnep+ ile alakalı görüşlerim:

    Amazonu bir kenara alırsak Disnep+ fiyat performans açısından Netfilx'i tahtından edecek gibi duruyor tek fiyat ve kaliteli görüntü sağlaması içeriklerinin dublajlarının bir tık daha iyi olması içerik sayısı ile yarışamasa da kaliteli içeriklerin fazlalığı Pixar, Marvel, National Geographic, Star Wars gibi yapımların olması sürekli yeni projelerin geleceğinden bahsedilmesi daha öncede dediğim gibi Disnep'e hatırı sayılır bir müşteri kazandırdı ve ilerleyen zamanlarda da daha çok kazandıracağa da benziyor ve platformlar arasında kızışan bir yarış başlamış durumda. Genel manada ben Disnep+ beğendim site tasarımı da güzel sade ve basit olmuş, pek çok temel ihtiyacın bile pahalı olduğu günümüzde fiyatı da bence makul ilerleyen zamanlarda içerikler konusunda da güzel işler olacağından şüphem yok ancak eğer Star Wars hayranı değilseniz ve yahut çok fazla içerik olsun diyenlerdenseniz satın almak için biraz daha beklemenizi tavsiye ederim, beklentiniz çok yüksek değilse de bence satın alıp bir denemelisiniz.

    Yazımı burada sonlandırıyorum daha sonra izlediğim içeriklerle alakalı görüşlerimi içeren yazılarımda olacak başka bir yazıda görüşmek dileği ile sevgiyle kalın...

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.