Her insanın bir güve olma metaforu: Moon Moth' (instincthead collection)

Her insanın bir güve olma metaforu: Moon Moth' (instincthead collection)
  • 8
    0
    0
    2
  •  

       Merhaba, ben darknoov!

       Instincthead koleksiyonumun artwork çalışmalarını 2021 19 Ekim tarihinde çizmeye başladım. Aslında koleksiyonun başlangıcı 2019 tarihine dayanıyor; fakat profesyonel bir dil kazandığı süre, 2021 yılı oldu. İlk yarattığım çalışmada kavramsal olmayan bir çizgi edinmem koleksiyonumun konusuna ilham oldu. Soyutluk içerisindeki çeşitli anlamlardan beslenmeyi tercih ediyorum. Özellikle, dark-work bir tarz edinmemin sebeplerinden birisi de karşı tarafa farklı dillerde manipülasyonlar sunabilme imkanı kazanıyor olmam. Böylelikle herkesin farklı şeyler hissedebilmesini hedeflediğim ve aynı zamanda anlatmak istediğim parçaların somut çerçevelerinin dışında tasarımlarımın soyut dokunuşlarındaki kesişimlerden faydalanarak izleyiciyi ortada buluşturabildiğimi düşünüyorum. İnsanların uzaklaşmış olduğu hisler ve günümüzün zamanında kendilerinin getirdiği yapay davranışları ele alıyorum. Herkesin kalıplaşmış karakterlerde sıkışmış olduğu, içgüdülerinden uzak bir yaşantı sürmesi ilham aldığım konulardan birisi oldu. Spiritüel konuları da ele aldığım bu koleksiyonda, 'olgunlaşmış karanlık' kavramını ele alıyorum.
     
     
       İçselleştirdiğimiz süreçleri soyutlaştırarak bütünüyle kendimizle deneyimlediğimiz çok kısa anlık iletişimler içerisindeki hissettiğimiz sahneleri, bastırmak zorunda kaldığımız hislerimizi, şahit olduğumuz psikolojik mücadelelere kendi perspektifimde biraz olsun değinmeye çalıştım. Sıklıkla hayatımın anlık parçalarında da yaşadığım olaylara karşı yaratımlarım bütününde içgüdülerimizin kontrolünü kaybetmekten gelen ya çok agresif ya da hiç var olmayan hislerimizin kendi içinde olgunlaşmış karakterlerimde anlatmayı tercih ediyorum.

     

     

       Moon Moth' her insanın bir güve olma metaforunu ele alıyor. Gecenin soğuk tonlarında tutunduğu bir ağacın, diğer güvelerle paylaştığı güçlü enerjinin iletişimine bırakıyor. Çalışmalarım da bu iletişimin getirdiği paylaşım. Her birimizi moth' olmayı deneyimlemeye davet ediyor. Her insanın nihayetinde dönmesi gereken saflığın (özün) bizi buluşturduğunu ve aslında moth' olarak adlandırarak özüne yaptığımız bi creation of adams' sahnelemesi olduğunu düşünüyorum. gerçeklik ve soyut özümüzle olan birbirine uzanan iki farklı dokunuş..

     

       Koleksiyonumun diğer parçalarını görmek, bilgi sahibi olmak veya NFT olarak sahip olmak isterseniz;

     

    Sosyal medya


    instagram.com/instincthead

    twitter.com/surrealhead

    opensea.io/collection/instincthead

    foundation.app/@darknoov

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.