Hayatın Başarılara Aç Olduğunu Gösteren Aysu Türkoğlu

Hayatın Başarılara Aç Olduğunu Gösteren Aysu Türkoğlu
  • 2
    0
    0
    0
  • Aysu Türkoğlu Kimdir?

    2001 yılı Bodrum doğumlu Aysu Türkoğlu Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi yüzme antrenörlüğü bölümünde öğrencilik yaşamını sürdürüyor.  Aynı zamanda açık yüzme sporculuğunda da kendini geliştiren Aysu Manş denizini geçme sürecinde yine Manş'ı geçmeyi başaran ilk Türk kadın yüzücü olan Bengisu Avcı antrenörlüğünü yapmıştır.

    Manş Denizini 16 Saat 28 Dakikada Geçmeyi Başardı. 

    Birleşik Krallıkla Avrupa kıtasını birbirinden ayıran Manş denizinden geçmeyi hedefleyen Aysu yolculuğuna İngilterenin Dover şehrinden başladı Fransa 'nın Cap Gris-Nez kıyılarında sona erdirdi. Toplamda 16 saat 28 dakikada yüzmesini tamamlayan Aysu Türkoğlu akıntılara rağmen Manş'ı geçmeyi başardı. Onun bu sürecinde teknede onu babası Mustafa Türkoğlu, antrenörü Bengisu Avcı, tekne kaptanı Kaptan Eric Hartley ve hem sağlıkçı hemde kaptan yardımcısı Gary bulunuyordu. 

    Onun bu azmini diğer yandan bir çok kişi gece uyumadan takip etti. Kimileri teknenin takip linkiyle Aysu'yu dakika dakika takip ederek bu heyecanı onunla paylaştı. Hayatlarımızın inişli çıkışlı olduğu şu dönemde yakından bir başarı örneği görmek bir nebze olsun içimizden birilerini heveslendirmiş ümit ışığı olmuştur belki. 21 yaşında böyle bir başarıya sahip olan Aysu'nun birilerine örnek olmuş olacağını ümit ediyoruz. 

    Türkiye'ye Dönüşünde Fizyoterapiye Başvuracağını Söylüyor

    Manş'ı geçtikten sonra Oksijen gazetesine konuşan Aysu sol omzunu hareket ettirmekte zorlandığını canının çok yandığını ve Bodrum'a döner dönmez fizyoterapiye görünmeyi düşündüğünü dile getirdi. 

    Pazar ya da pazartesi günü döneceğini belirten Aysu Türkoğlu yüzmesi sırasında bir kaç yerinden deniz anası soktuğunu da bildirdi. 

    Çıkacağı fenere yanaşırken dalgaların onu attığını ve 3 saat daha yüzmek zorunda kaldığını söyledi.

     

    Onca zorluğa rağmen bu kadar azimle ve çabayla hedefine ulaşan Aysu Türkoğlu'nu tebrik ediyorum. Ve hayatta bir kere daha hedeflerin uzak olmayacağını insanın istediği müddetçe bazı şeylerin üstesinden gelebileceğinin mesajını vermek istiyorum. O zaman "show must go on" :)


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.