Warner Bros. HBO Max'in Türkiye'ye Gelmeyeceğini Açıkladı.

Warner Bros. HBO Max'in Türkiye'ye Gelmeyeceğini Açıkladı.
  • 1
    1
    0
    0
  • Geçtiğimiz günlerde RTÜK'ten yayın lisansı alan HBO Max'in, bu gelişmeyle yakın zamanda Türkiye'de hizmet vermeye başlayabileceği düşünülmüştü. Bu konuda açıklama yapan Warner Bros. Discovery'nin Türkiye iletişim ajansı, HBO Max'in Türkiye'de yayın hayatına başlamayacağını söyledi.

    HBO Max’in Açıklaması

    WebTekno’ya konuşan Warner Bros. Discovery’nin Türkiye iletişim ajansı, HBO Max’in Türkiye’de yayına başlamayacağını açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    "Basında çıkan son haberlerin aksine, Warner Bros. Discovery olarak HBO Max'i Türkiye’de yayına almak gibi bir planımız yoktur. Daha önce de belirtildiği gibi, Warner Bros. Discovery, 2023 yılında HBO Max ve Discovery Plus servislerini birleştirme kararı aldı. Warner Bros. Discovery’nin sunacağı bu yeni hizmet, 2024'ten itibaren Avrupa'da kullanıma sunulacak ve ilk olarak HBO Max'in hali hazırda mevcut olduğu pazarlarda yayına başlayacaktır."

    Kör Noktası isimli bir Türk dizisinin hazırlığını dahi yapan HBO Max'in, yakın zamana kadar Türkiye'de bu yıl sonuna kadar hizmet vermesi kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak platform, geçtiğimiz haftalarda Türkiye'deki tüm faaliyetlerini askıya aldığını duyurmuştu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), HBO Max’in yakın zamanda yaptığı lisans başvurusunu incelemiş ve ABD’li yayın platformuna 10 yıllık yayın lisansı vermişti. Bu sayede platformun ülkemize gelmesinin önünde kağıt üstünde hiçbir engel kalmamıştı.

    Kaynak


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.