33. Ankara Film Festivali'nde Yarışacak Filmler Belli Oldu

33. Ankara Film Festivali'nde Yarışacak Filmler Belli Oldu
  • 3
    0
    0
    0
  • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca desteklenen Ankara Film Festivali Ulusal Uzun Film Yarışması’nda yarışacak filmler belli oldu. Festivalde bu yıl 12 film yarışacak.

    Bana Karanlığını Anlat / Gizem Kızıl

    Bana Karanlığını Anlat, kocasının ölümünden sonra onunla ve kendisiyle yüzleşen bir kadının hayatına odaklanıyor.

    Bomboş / Onur Ünlü

    Bomboş, en büyük tutkusu cansız şeylerin fotoğrafını çekmek olan bir adam olan Günel'in bir tatilde başına gelenleri anlatıyor.

    Çilingir Sofrası / Ali Kemal Güven

    Film, okul arkadaşı olan Emir Can ve Yusuf Efe, farklı yollara savrulduktan yıllar sonra Beyoğlu'nda bir çilingir sofrasında yeniden bir araya gelmesini anlatıyor.

    Ela ile Hilmi ve Ali / Ziya Demirel

    Yılların başarılı eğitmeni Hilmi, bir yandan depremzede Ela'yı üniversite sınavlarına hazırlarken bir yandan da iki senedir sınıfta kalan apartman görevlisinin oğlu Ali'yi matematik çalıştırır. Üç yalnız ruh, birbirlerinden şifa bulmaya çalışırken, birden kendilerini gün geçtikçe tuhaflaşan bir üçgende sıkışmış halde bulur.

    Kabahat / Ümran Safter

    Reyhan, ergenliğe yeni adım atan genç bir kızdır. Yaz tatilini babaannesinin yanında geçirecek olan Reyhan, bu yaz diğerlerine göre bambaşka bir yaz geçirecektir. Çünkü bu yaz Reyhan, arkadaşı Şükran ile birlikte hayata dair yeni şeyler keşfedecek, dostluğun ne demek olduğunu öğrenecek ve korkularıyla yüzleşecektir.

    Kar ve Ayı / Selcen Ergun

    Genç bir hemşire olan Aslı, mecburi hizmet için kışın bitmek bilmediği bir kasabaya atanır. Kasaba sakinlerinden olan Hasan, bir gece ansızın ortadan kaybolduğunda, kasabada türlü dedikodular yayılmaya başlar. Bu kaos ortamında Aslı kendisini, sır ortaklıklarının ve şüphenin içinde bulur.

    Karanlık Gece / Özcan Alper

    Bir dağ kasabasında yaşayan İshak, amatör olarak müzikle ilgilenen genç bir adamdır. Farklı hayalleri olan beş arkadaşıyla büyüyen İshak, köyün genç kızı Sultan’a gönlünü kaptırır.

    Kurak Günler / Emin Alper

    Film, bir süredir kuraklık sorunuyla boğuşan Yanıklar kasabasına yeni atanan genç savcı Emre ile belediye başkanı Selim, yerel gazeteci Murat ve kasabanın eşrafı arasında yaşanan çekişmeleri konu alıyor.

    Klondike / Maryna Er Gorbach

    Klondike, Ukrayna-Rusya sınırında yaşayan hamile bir kadın olan Irka'nın (İrka), köyü ayrılıkçı gruplar tarafından kuşatılmış olmasına rağmen evini terk etmeyişini konu alıyor.

    LCV (Lütfen Cevap Veriniz) / İsmet Kurtuluş, Kaan Arıcı

    Ceren ve Semih, birkaç saat içerinde dünya evine girecek olan bir çiftir. Törenin yapılacağı otelde son hazırlıklarla uğraşan Ceren ile Semih, yakın arkadaşları Mert'in geçmişteki sırları ortaya dökmeye başlamasıyla en mutlu günlerini sorgulama başlar.

    Mukavemet / Soner Caner

    İlişkilerinin daha başında olan Ecem ve Rahmi, İstanbul'da bir apartmanın bodrum katında yaşar. Onların hayatı, bir gece Ecem'in eski sevgilisi Kazım'ın kapılarına dayanmasıyla bambaşka bir hal alır.

    Suna / Çiğdem Sezgin

    Suna, erkek egemen dünyada istediği şekilde yaşamaya çalışan, yersiz yurtsuz bir kadının hikayesini konu ediyor.

    Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından 3-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek Ankara Film Festivali’nin Ulusal Uzun Film Yarışması’nın filmleri belirlendi. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Başkanı İrfan Demirkol, akademisyen ve sinema yazarı Murat Tırpan, yapımcı Zeynep Ünal’ın ön jüriliğinde yapılan değerlendirme sonucu 12 film festivalde yarışacak.

    2022 yılında ulusal ve uluslararası festivallerden pek çok ödülle dönen ve yılın en iyi filmlerinden oluşan bir panorama sunacak Ulusal Uzun Film Yarışması’nda Gizem Kızıl’ın “Bana Karanlığını Anlat”, Onur Ünlü’nün “Bomboş”, Ali Kemal Güven’in “Çilingir Sofrası”, Ziya Demirel’in “Ela ile Hilmi ve Ali”, Ümran Safter’in “Kabahat”, Selcen Ergun’un “Kar ve Ayı”, Maryna Er Gorbach’ın “Klondike”, Özcan Alper’in “Karanlık Gece”, Emin Alper’in “Kurak Günler”, İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı’nın “LCV (Lütfen Cevap Veriniz)”, Soner Caner’in “Mukavemet” ve Çiğdem Sezgin’in “Suna” filmleri yarışacak. Festivalin “En İyi”lerine ödülleri 11 Kasım’da Cer Modern’de gerçekleştirilecek Festival Ödül Töreni’nde sunulacak. 

    Festivalde ayrıca yarışma dışı olarak yönetmenliğini Tareq Daoud’un yapımcılığını ise Çiğdem Mater’in üstlendiği “Yaban” ve İffet Eren Danışman Boz yönettiği “Turna Misali” filmleri sinemaseverlerle buluşacak. 

    Ulusal Uzun Film Yarışması jüri üyeleri ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.