Amazon Nedir?

Amazon Nedir?
  • 0
    0
    0
    0
  • İnternetten satışlar günümüzde daha fazla arttı. Artık internet satışları normale göre daha fazla yapılmaktadır. Özellikle pandemi zamanı online satışlarda daha çok artış görülmüştür. İnternetten satışlar hem kolaylık hem de çeşit fazlalığı nedeni ile oldukça tercih edilmektedir. Amerika’da çok sık adını duyuran Amazon, artık Türkiye’de de hizmet vermeye başladı.

    Amazon Türkiye’deki pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki, Amazon nedir? Gelin birlikte inceleyelim. Çok farklı çeşit ürünleri ile internet üzerinden satış gerçekleştiren Amazon 1994 senesinde Amerika’da kurulmuştur. Amazon ismi ise aslında bize çok yakından tanıdık gelir. İsmini dünyanın en büyük nehrinden almıştır.

    Amazon Nedir? Kuruluş Aşamaları Nelerdir?
    Amazon öncelikle bu işe Amazon.com sitesi ile başlamıştır. Kitap satarak işe başlayan bu site daha sonra DVD, müzik CD’si gibi çok farklı türden elektronik eşyalar da satarak işleri daha da büyüterek bir elektronik ticaret öncüsü konumuna gelmiştir. Amazon bununla da kalmayıp aynı zamanda dünyanın en büyük bulut hizmetleri altyapısını da sunmaktadır. Bunun yanında Amazon’un Fransa, İrlanda, Çin ve Japonya gibi pek çok farklı ülkelerde ayrı ayrı alışveriş siteleri bulunmaktadır. Almanya sitesinde ise Türkçe dil seçenekleri mevcuttur. Yine aynı zamanda Amazon siteleri Türkiye’ye de gönderim sağlamaktadır.

    Amazon’un son senelerde yapmış olduğu en büyük işlem ise piyasaya elektronik kitap okuyucusu sunması olmuştur. Bu ürün Amazon sitesi içerisinde en çok satılan ürün olmuştur. Fakat bu satışlar Türkiyede yapılmamaktadır. Dünyanın en çok kullanılan ve en yaygın olarak alışveriş yapılan sitelerinden biri olan Amazon.com logosunda yer alan sarı ok yalnızca bir gülen surat ifadesini taşımamaktadır, aynı zamanda A’dan Z’ye her şeyi bulabileceğinizi belirten bir sembol olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine Amazon.com çok büyük şirketlerin de sahibi konumundadır.

     

    Amazon’a Nasıl Kayıt Olunur?
    Eğer sizler de Amazon’a kayıt olup satış yapmak isterseniz öncelikle bir hesabınızın olması gerekir. Bunun için işe bir hesap açarak başlamalısınız. Eğer bireysel satış planınız varsa bu düşük hacimli satıcılar için uygun olan bir yöntemdir. Profesyonel bir satış düşünüyorsanız da aylık olarak yaklaşık 39.40$ ödersiniz. Bunun yanında belirli ürünlerde satış gerçekleştirmek istiyorsanız profesyonel anlamda satış yapmanız gerekir.

    Genelde hesap açanlar bireysel olarak satış yapıp daha sonra işleri büyüttükçe ve deneyim kazandıkça profesyonel satışa geçiş yapmaktadır. Satış gerçekleştirmek için düşüneceğiniz adımlardan bir diğeri ise ürünleri müşterilerinize nasıl ulaştıracağınız konusudur. FBA sistemi ile Amazon ürünlerinin yaklaşık olarak %90’ını satabilirsiniz. Bu sayede de müşterilerin size olan güveni daha da artar ve aynı zamanda nakliye masraflarından da kurtulmuş olursunuz.

    Amazon Nasıl Kullanılır?
    Tüm online alışverişlerde olduğu gibi Amazon kullanımı için de öncelikle bir hesabınızın olması gerekir. Bunun için de bir hesap açmalısınız. Adınız, soy adınız ve mail adresinizi girdikten sonra hesap oluşturup, hesap oluşturduktan sonra da adres eklemelisiniz. Bunun için de sol üst kısımda bulunan “teslimat adresi” kısmından adresinizi kaydedebilirsiniz. Teslimat adresinizi de kayıt ettikten sonra alışveriş işlemine başlayabilirsiniz. İsteğe bağlı da cep telefonu numaranızı iki adımla doğrulayarak güvenlik sağlayabilirsiniz.

    Önceden Amazon’un yurt dışından gelmesi zorluğu ile Türkiye’ye şube açması işleri daha da kolay hale getirdi. Amazon’dan gerçekleştireceğiniz alışverişler de aynı Trendyol, N11 veya Hepsiburada’daki gibi aynı şekilde ilerlemektedir. İşlem sırası ve önceliği aynıdır. Ürünleri öncelikle sepete ekleyip ardından ürünlerin ödemesini gerçekleştirerek sipariş işleminizi tamamlamış olursunuz. Ödeme kontrol edilerek size e-posta yollanır ve siparişinizin hazırlanma ve kargolama aşaması size mesaj yoluyla iletilir. Amazon’un anlaşmalı olduğu kargolar vardır, bunlar MNG, DHL ve UPS firmalarıdır.

    Amazon diğer firmalardan farklı olarak kargo gönderim işlemlerinde hızlı gönderim seçeneğini de kullanıcılarına sunmuştur. Eğer ki Amazon prime üyelik işleminiz varsa kargolarınız bedavaya gelir. Hiçbir kargo bedeli ödemenize gerek kalmaz. Bunun yanında Amazon’un anlaşmalı olduğu firmalardan alışveriş yaparsanız kargonuz ertesi gün direkt elinize ulaşmış olur. Amazon kullanıcılarına bu şekilde kolaylıklar da sağlamıştır. Eğer siz de Amazon.com’dan alışveriş yapmak isterseniz kendinize bir hesap açıp kayıt olup daha sonra keyifle alışverişinizi yapabilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.