En İyi 10 Netflix Belgeseli

En İyi 10 Netflix Belgeseli
  • 6
    0
    0
    0
  • Netflix, son zamanların en çok izlediği içerisinde dizi, film ve daha pek çok eğlence programının yer aldığı bir kanaldır. Boş vakitlerin değerlendirilebileceği içerisinde birçok alternatif mevcuttur. Eğer sizler de film ve dizi izlemeyi seviyorsanız Netflix’e mutlaka bir şans tanımalısınız. Arkadaşlarınızla dışarı çıkmak, hobi edinmek veya kafede oturmak da size eğlenceli geliyor olabilir fakat ne kadar sosyal olursanız olun dizi ya da film izlemek hem ufkunuzu geliştirir hem de boş vakitlerinize genel kültür anlamında çok şey katar. Herkesin dizi ve film arayışı farklıdır. Bundan dolayı da Netflix içerisinde barındırdığı birçok film türü olarak izleyicilerinin karşısına çıkıyor. Bazıları aksiyon severken bazıları duygusal film arayışı içindedir. İstemediğiniz kadar film kategorisi yer alan Netflix birçok faydalı ve aynı zamanda eğlenceli içerikleri ile izleyicilerine umut oluyor. Biz de sizler için en iyi 10 Netflix belgeseli listesini derledik. Sizlere de ilham olacak bu içerikleri mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

     

    1. Explained
    Netflix’in en uzun belgeseli olma özelliğine sahip olan Explained belgeselinde merak ettiğiniz her şeyin cevabını bulabilirsiniz. Explained belgeseli her seferinde çekiliyor olup 20 dakikadan oluşmaktadır. İlk sezonda neredeyse birbirinden bağımsız olay ve içerikleri ele almıştır. İlk bölümünde müziğe yer verirken ikinci bölümünde ise küresel su krizini işlemiştir.

     

    2. Gezegenimiz
    Eğer Dünya hakkında bir şeyler öğrenmek istiyor ve bu konu hakkında birçok şey merak ediyorsanız izlemeniz gereken belgesellerden bir tanesi gezegenimiz olmalıdır. Bu dizi de başka hiçbir yerde bulamayacağınız ses ve görüntüler vardır. Bu belgeseli seyrederken hayret verici doğal güzellikler ile karşılaşacaksınız ve iklim değişikliği konusunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz.

     

    3. Cehenneme Doğru
    Yine bir harika Netflix belgeseli ile karşı karşıyasınız. Bu efsanevi belgesel alışılmış belgesellerin dışına çıkmıştır. Adeta nefes kesen ve patlama görüntüleri ile volkanların gücünü anlatmaktadır. Eğer doğaya dair merakınız varsa izlemeniz gereken belgeseller arasında cehenneme doğru yer almalıdır. Aynı zamanda eski zamanlardaki yanardağ ritüellerini de ele alan bu belgesel size oldukça farklı bakış açıları sunmaktadır.

     

    4. Sosyal İkilem
    Sosyal İkilem belgeseli belki de Netflix ekibinin yapmış olduğu en orijinal içerikli belgesellerden bir tanesidir. Sosyal medya üzerindeki gerçekleri ele alan bu belgesel aslında sosyal medyadaki karanlıkları anlatmaktadır. Tek bölümden oluşan bu harika belgesel 2020 yapımlı olup yaklaşık olarak 1,5 saat sürmektedir.

     

    5. Virunga
    Eğer tarih içerikli belgesellerden hoşlanıyorsanız mutlaka izlemeniz gereken tek belgesel Virunga olabilir. 2014 senesinde oldukça büyük ses getiren ve herkesin beğenesini kazanan Virunga en iyi belgesel film ödülüne sahip olmuştur. Gerçek hikayeden uyarlanan bu belgeselin konusu ise Afrika’nın gözde parklarından biri olan Virunga’da tehlike altında olan gorillerin hayatlarını kurtarmak için ucunda ölüm bile olsa onu göze alan halkın şirketlere karşı mücadelesini ve savaşını anlatır. Pek çok insanın öldüğü bu gerçek olayda detayları öğrenince oldukça şaşıracaksınız.

     

    6. Audible
    Gerçek kişiye yer veren bu belgesel işitme engellileri konu almaktadır. Ne olursa olsun yılmadan hayatın devam ettiği ve sizi yıldırmadan hayata devam edebilmeniz gerektiğini konu alan bu belgeseli izlerken göz yaşlarınızı tutamayacaksınız. Tek bölümden oluşan ve 38 dakika süren bu belgeseli mutlaka izlemelisiniz.

     

    7. Zorba Nasıl Olunur?
    Eğer tarihi bir belgesel arıyorsanız izlemeniz gerekenler arasında zorba nasıl olunur belgeseli gelmelidir. Diktatörlerin hayatını ele alan bu belgesel düz bir anlatıma sahip değildir. Tarihin başta gelen diktatörlerinin başa gelirken uyguladıkları taktikleri bir dip not şeklinde anlatan bu belgeseli mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

     

    8. Sakkaranın Sırları
    Eğer Antik Mısır’a karşı bir ilginiz varsa izlemeniz gereken belgeseller arasında yerini alması gereken belgesel Sakkara’nın Sırları olmalıdır. Tek bölümden oluşan bu belgesel yaklaşık olarak 1 saat kadar sürmektedir.

     

    9. The Great Hack
    Bu belgeselin konusu herkesi yakından ilgilendiren ve herkesin bileceği 2016 senesinde ABD seçimlerinde yaşanan veri hırsızlığıdır. Milyarlarca verinin muallakta olduğu bu belgesel gerçek olaydan uyarlanmış olup trajedi değerindedir.

     

    10. Chef7s Table
    Eğer Master Chef seviyorsanız bu belgesel tam size göre diyebiliriz. Baştan çıkaran yemekler ile sizi ekranlara kilitliyor. Dünyanın her yerinden farklı lezzetleri sunan bu belgesel serisi mutlaka izlenmesi gereken belgesellerdendir. Her bölümü ortalama olarak 50 dakika sürmektedir.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.