Sokak Hayvanları

Sokak Hayvanları
  • 1
    0
    0
    0
  • Bugün ülke gündemini meşgul eden ve resmen Konya ve Ankara'da uygulamaya geçilmiş olan ''sokak hayvanlarının toplanması'' üzerine bir yazı yazacağım.

    Öncelikle sokak hayvanlarının toplanmasının nedeni, insanların şikayeti üzerine ve ''başıboş'' köpeklerin saldırısına uğrayıp yaralanan hatta hayatını kaybeden insanların aileleri tarafından isyan bayraklarını kaldırmasıyla gündeme gelen ve artık resmen yürürlüğe giren bir konudur.

    Şimdi gelin sokak hayvanlarının bu hale gelmesindeki nedenlere bir göz atalım.

    Sokak hayvanlarının bugün bu halde olmasının nedenleri, hayvanları bir hevesle alıp sonrasında bakmaktan vazgeçip sokağa atan insanlar. Dövüştürüp sonrasında yaralı bir şekilde öylece sokağa bırakan insanlar. insanlar tarafından bir gelir kaynağı olan satmak için doğuma zorlanan ve sonrasında işleri bitince ormanlık alanlara terk edilen hayvanlar.. Daha bu liste uzar gider.

    Anlatmak istediğim şey, bizim yaptığımız tahribin sonucunda sanki bu hayvanlar keyfi saldırganmış ve sanki canavarmış imajı çizen bizlerin, artık aramızda istemediği o hayvanların akıbetinin ne olacağı.

    Sizce Türkiye gibi bir yerde barınaklardaki koşulların iyi olacağına inancınız gerçekten var mı ? Yoksa sadece bana sokunmasınlar da, ne olursa olsun onlara düşüncesinin arkasına mı saklanıyorsunuz ?

    Peki çözüm ne ?

    Sokakları hayvanlara uygun hale getirmek. Nasıl mı ?

    Öncelikle barınma ve yemek ihtiyacı için, kışın onlara barınak yapmak. Ve insanların kalabalık olmadığı yerlerde onlara su ve mama bırakmak. her köpek saldırmaz. Hatta çoğu köpek oldukça dost canlısı ve insanlarla uyum içinde yaşamaya elverişli bir yapıya sahiptir. 

    Sizlerden ricam, bir karar alınırken tek taraflı düşünülmemesi. Çözüm her iki tarafında daha iyi şart ve koşullarda yaşamasına göre alınmalı. Her iki tarafın çıkarları ve hayat kalitesi göz önünde bulundurulmalı. Bu dünya sadece bizim için yaratılmadı.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.