Rammstein’dan Son Bir Şarkı Son Bir Öpücük

Rammstein’dan Son Bir Şarkı Son Bir Öpücük
  • 2
    0
    0
    0
  • Rammstein son albümü Zeit’dan yeni bir klip daha yayınladı. Albümün son şarkısı Adieu’ye çekilen klibin yönetmenliğini Specter Berlin üstlendi. Berlin, grubun 2019 yılında yayınlanan ve izleyenleri Almanya tarihinde kısa bir yolculuğa çıkaran Deutschland klibinin de yönetmenliğini yapmıştı.

    Bir aracın içerisinde son sürat Paris Opera Binası’na doğru yol alırken görüyoruz onları. Siyahlar giyilmiş ve şarjörler dolduruluyor. Belli ki bu sefer bir şeyleri yıkmaya/yakmaya gelmiş Rammstein. Ateş onlara hiç yabancı olmasa da çok farklı şeyler yakılacak bu kez. Binaya giriş yaparken Ich Will klibine de selam çakıyorlar. Ne var ki Ich Will’deki toyluk zamanları artık geride kalmış. Adımlar daha yavaş ve profesyonellik had safhada. Belki Lindemann’ın yüzündeki karalık da Sonne’ye bir göndermedir. Vedalardan bahsediyorsak eskileri son bir kez daha yâd etmek gerekmez mi zaten?

    Richard Kruspe’nin sigarasından sonra ortalık yangın yeri... Sahne Oliver Riedel ve onun makineli tüfeğinin... Bas gitaristlerin sesinin pek duyulmadığı söylenir fakat bu kez herkes susuyor, en çok Oliver’ın sesini duyuyoruz. Engelleri birer birer aşıyorlar ve sonunda ‘’Mutter-22’’ yazılı kapıya ulaşıyorlar. Klavye her zaman olduğu gibi yine Flake Lorenz’e emanet. Birkaç hamleyle çözüyor kapının şifresini ve hepsi kapıdan içeri giriyor.

    Doğum ve çocuk temalarının en yoğun işlendiği albüm olarak hatırlıyorduk Mutter’i: Mein Herz Brennt, Sonne, Mutter, Spieluhr... Albüm kapağında da bebek fotoğrafı vardı. Zeit albümüyse içerdiği ölüm, veda ve gözyaşı vurgularıyla Mutter’e bir tezattı adeta. Mutter-22 yazılı kapının içerisinde onları bekleyen de kendi geçmişleri. Gözyaşlarıyla bakıyorlar kendilerine. Du Hast’da olduğu gibi ortaya bir benzin bidonu çıkıyor ve yine her yeri ateşe veriyorlar. Fakat Du Hast’dan farklı olarak bu kez hep birlikte çıkamıyorlar alevlerin içinden. Kendileri de o alevlerin içinde kalıyor ve diğer ölü bedenlerin yanına, ölüler dünyasına yol alıyorlar.

    Klip birçokları tarafından grubun birlikteliğini sonlandırması olarak yorumlansa da grubun gitaristi Paul Landers geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında, şarkının grubun sonunu ima etmediğini, grup üyelerinin Rammstein ile hâlâ çok eğlendiğini belirtmişti. Diğer yandan grup 2023 yazı için konser takvimini de duyurmuştu. 

    Landers’in sözleri yüreklere bir nebze olsun su serpse de bir gün onların hakiki vedasıyla karşılaşmak kaçınılmaz. O vakit Türkiye’den de kendilerine ‘’adieu’’ olmasa da yüksekçe bir ‘’hoşça kal’’ sesi yükselecektir. Fakat o güne kadar bu topraklarda kendilerinden son bir şarkı dinlemek de en büyük dileğimiz.

    Elveda

    Sadece ölüm ebedidir / Çam dalının altında fısıldıyor / Her şeyi kendi karanlığına çekmeli / Güneş bile sönecek

    Yine de korkma, biz yanındayız / Son bir kez, şarkı söyleyelim / Elveda, güle güle, hoşça kal / Kalan son yolda yalnız gitmen gerek / Son bir şarkı, son bir öpücük / Hiçbir mucize gerçekleşmeyecek / Elveda, güle güle, hoşça kal / Seninle geçirdiğim zaman harikaydı

    Sessizce yükselirsin hayattan/ Ruh sessiz bir yolculuğa çıkar / Et yok olur, ruh çıkar meydana / Varlık teslim olacak ölüme / Evet

    Sonunda yapayalnız kalacaksın / Ama biz seninle olacağız

    Elveda, güle güle, hoşça kal / Kalan son yolda yalnız gitmen gerek / Son bir şarkı, son bir öpücük / Hiçbir mucize gerçekleşmeyecek / Elveda, güle güle, hoşça kal / Seninle geçirdiğim zaman harikaydı

    Herkes yalnız ölür / Yapayalnız / Ama sen daima bizimle olacaksın

    Elveda, güle güle, hoşça kal / Kalan son yolda yalnız gitmen gerek / Son bir şarkı, son bir öpücük / Hiçbir mucize gerçekleşmeyecek / Elveda, güle güle, hoşça kal / Seninle geçirdiğim zaman harikaydı*

    *https://lyricstranslate.com/tr/adieu-elveda.html-1


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.