Emircan İğrek Kimdir? Sevilen Şarkıları

Emircan İğrek Kimdir? Sevilen Şarkıları
  • 1
    0
    0
    0
  • Emircan İğrek insanların dilinden düşmeyen şarkılarıyla son dönemlerde adını duyurmuş müzisyenlerden biridir. Naif ve etkileyici sesiyle birçoğumuzun hafızalarında yer edinmiş şarkıların sahibidir. Emircan İğrek kimdir diye merak ediyorsanız yazımızı okuyarak hayatı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

    Emircan İğrek Hayatı
     Yeni nesil ağırlıkta olmak üzere her kesimden insanın kulağına hitap eden Emircan İğrek günümüz genç müzisyenlerindendir. Ünlü şarkıcı 2 Nisan 1993’te Tekirdağ Çerkezköy’ de doğmuştur. Yani koç burcu ünlüler arasında yer almaktadır. Ortaöğrenimini Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde okumuştur. Eğitim hayatının yanı sıra yaşadığı şehirde kurduğu ufak çaplı gruplarla sahneye çıkarak müzik hayatına başlangıç yapmıştır. Bu başlangıç ileride çok dinlenen ünlü bir şarkıcı olmasının ilk adımı olmuştur. Üniversite hayatına Yıldız Teknik Üniversitesi’nde başlasa da bu macera kısa sürmüş ve buradaki eğitimini bırakarak Nazım Hikmet Akademisi’ne şan ve solfej eğitimi almaya gitmiştir. Burada yaklaşık dört yıl kadar tenor olarak koristik yapmıştır. Şuan müzik sektörünün yanı sıra Yıldız Teknik Üniversitesi metalürji ve malzeme mühendisliği bölümüne devam etmektedir.

    Emircan İğrek’in profesyonel anlamda ilk albümü ‘’Ağır Roman’’ ismini verdiği albüm olmuştur. 218 yılında çıkardığı bu albümde Aşk Yasal Cinayet, Kır Düğünü, Beni Uğurla gibi 10 farklı şarkı bulunmaktadır. Ünlü sarkıcının adını zirvelere taşıyan şarkı ise Nalan olmuştur.

    Emircan İğrek Sevilen Şarkıları 
    Emircan İğrek müzik dünyasına yeni giriş yapmasına rağmen sevilerek dinlenen birçok şarkıya imza atmıştır. Sayısız dinleyiciye sahip olan sanatçının şarkılarına göz atarak siz de Emircan İğrek sevilen şarkıları arasından hoşunuza gideni dinleyebilirsiniz.

     

    Nalan:
    Emircan İğrek sevilen şarkıları arasında birinci sırada yer alması gereken şarkı kesinlikle Nalan’dır. 2019 yılında çıkardığı bu şarkı ile sanatçı müzik sektöründe önemli bir çıkış yaşamıştır. Hâlihazırda 122 milyonu aşkın kişi tarafından dinlenen şarkı dramatik bir aşk teması içermektedir. Yarım kalmış bir aşk üzerine yazılmış hissi uyandıran şarkıda birçok kişi kendi yaşamından izler bulmuştur. Şarkının altında yatan hikâye ise dinleyenlerin en çok merak ettiği konulardandır. Bu şarkı Emircan İğrek’in Nalan isimli eski sevgilisine yazıldığı izlenimi verse de sanatçıdan bu konu hakkında henüz bir açıklama gelmemiştir. Bir sıralar sokakta, kulüpte, televizyonlarda kısacası her yerde çalan bu şarkıyı henüz dinlemediyseniz çok şey kaçırmışsınızdır. Daha önce dinleme şansı yakaladıysanız da tekrar dinleyerek kendinize güzel bir müzik şöleni sunabilirsiniz.

     

    Beyaz Skandalım:
    Sanatçının en çok dinlenen ve beğenilen şarkılarından bir diğeri Beyaz Skandalım’dır. Sanatçı müzik sanatını icra ederken aşk, ayrılık gibi temaları çokça işlemekte olmakla birlikte toplumsal sorunları sanat eserine dönüştürmekte de oldukça başarılıdır. Beyaz Skandalım şarkısı toplum tarafından hoş karşılanmayan bir seks işçisine duyulan aşkı anlatmaktadır. Bu şarkı aşkın insan seçmeyeceğine, toplumun onaylamadığı kişilere de sevgi besleneceğini konu edinmektedir. Hem toplum tarafından onaylanmayan hem de karşılığı olmayan bir aşkı anlattığı bu şarkı toplumsal sorunlara sanatsal bakış açısıyla bakmanın en güzel örneklerindendir.

     

    Kor:
    Emircan İğrek sevilen şarkıları arasında en beğenilen bir diğer şarkı 2021 yılında çıkardığı Kor’dur. Sözü ve müziği kendisine ait olan bu eser Youtube’da en çok dinlenen Emircan İğrek şarkılarındandır. Klibinin siyah beyaz olması ise müzikseverlerin dikkatini çeken ve onlarda farklı hisler uyandıran bir detay olmuştur.

     

    Faica:
    Facia sözü ve müziği yine kendisine ait olan Emircan İğrek sevilen şarkıları arasındadır. Müziğe yeni giriş yapmasına rağmen oldukça üretken olan sanatçı son olarak Facia ismini verdiği şarkısını çıkarmıştır. 2022 yılında çıkardığı Facia romantik sözleri olan ve arka planda Latin gitar melodilerini duyduğunuz bir parçadır. Aynı zamanda geri vokalde son zamanların bir diğer sevilen sanatçısı Zeynep Bastık’ın yer alması şarkının dinlenme sayısını arttırmaktadır. Yeni çıkan bu şarkıyı hala dinlemediyseniz bir an önce dinlemenizi öneririz.

    Ses tonunun güzelliği, kibar tavırları ile müzikseverlerin gönlüne taht kurmuş başarılı sanatçı bahsettiklerimiz dışında birçok müzik yazmış ve bestelemiştir. Yukarıda bahsettiklerimiz dışında Emircan İğrek sevilen şarkıları ise şunlardır:

    • Felfena
    • Saman Sarısı
    • Beyaz
    • Müzik Kutusu
    • Dargın
    • Bana Unutmayı Anlat
    • Yangınlı Şiir
    • Gömleğimin Cebi
    • Nevale
    • Defoluyorum
    • Görünce Dünyamın Yıkıldığı
    • Dönsen Bile
    • Kaptan

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.