Yükselişte Olan Meslek Grupları

Yükselişte Olan Meslek Grupları
  • 3
    0
    0
    0
  • Hangi bölümleri okuyarak işsiz kalmayacağımız veya iyi kariyer fırsatları yakalayabileceğimiz üniversite aşamasındaki her gencin aklından geçen sorular arasındadır. Okuyan sayısının artması iş bulma olasılığını azaltırken yeni iş sahalarının ortaya çıkması da umulmadık kariyer kapılarını aralamaktadır. Özelikle son yıllarda çeşitli sektörlerde ortaya çıkan çeşitli ihtiyaçlar yeni meslek gruplarının ortaya çıkmasını ve hatta yükselişte olan meslek grupları listesine girmesini sağlamaktadır. Ekonomik kaygı gütmeden yalnızca kendinizi bu alanda geliştirerek iyi bir kariyer fırsatı elde etmek istiyorsanız sizler için araştırdığımız yükselişte olan meslek grupları hakkında fikir sahibi olmanızı tavsiye ederiz.

     

    Yapay Zekâ Ve Robot Geliştirme Mühendisi
    Gelişen dünya evrenin robotlaşması ve yapay zekâya daha fazla önem atfedilmesi üzerine ilerlemektedir. Dünyanın birçok ülkesinde ev işlerinden sağlık sektörüne ulaşımdan bilişime birçok alanda yapay zekâya ve robotlara ihtiyaç duyulmakta ve bu yönde çalışmalar yürütülmektedir. Bu çalışmaların giderek yaygınlaşması ve her alanda yapay zekâ, robot kullanımının daha da artması bu alanda çalışacak beyinlere olan ihtiyacı da arttırmaktadır. İleride oldukça popüler olacak bu meslek grubunda başarılı ve donanımlı kişiler istihdam edileceğinden maaşı da buna göre oldukça yüksek olması beklenmektedir.

     

    Blockchain Geliştirme Uzmanı
    Günümüzde birçok kişi tarafından Bitcoin ve diğer altcoinler gibi sanal paralar fiziksel paralar yerine daha çok tercih edilmektedir. Bir yatırım aracı olarak da görülen coinlerin alım satım işlemleri belirli bilişim ortamlarında gerçekleşmektedir. Bu tür işlemlerin müşteriler tarafından rahat bir şekilde yapılabilmesi için çeşitli veri kayıt sistemlerine ve altyapılarına ihtiyaç duyulmaktadır. Blockchain geliştirme uzmanları da kısaca coin alım satımına imkan tanıyan altyapı ve sistemleri oluşturan kişilerdir. Geleceği parlak meslek grupları arasında blockchain geliştirme uzmanları üst sıralarda yer almaktadır.

     

    Veri Güvenlik Uzmanları
    Artık alışveriş, eğitim, danışmanlık, banka işlemleri gibi birçok işlemimizi internet gibi dijital ortamlarda gerçekleştirmekteyiz. Dijital ortamlarda saydığımız ve diğer birçok hizmetten yararlanabilmek için de kişisel bilgilerimizi bu ortamlarda paylaşıyoruz. Kişisel verilerimizin rızamıza aykırı olarak işlenmesi, kullanılması durumlarında siber suçlar olarak tanımladığımız suçlar gündeme gelmektedir. Bu gibi suçların işlenmesinin önüne geçilmesi içi site, uygulama sahiplerinin gerekli güvenlik önemlerini almaları son derece önemlidir. Veri güvenlik uzmanları bu konularda hizmet veren alanında uzman meslek gruplarıdır. Giderek dijitalleşen dünyada yükselişte olan meslek grupları arasındadır.

     

    Yazılım- Uygulama Geliştirme Uzmanları
    Teknolojinin yaygınlaşması, ihtiyaçların sürekli olarak çeşitlenmesi artık teknik açıdan yeni yazılım ve uygulamaların geliştirilmesini gerektirmektedir. Bu işlerle meşgul olan kişilere yazılım uygulama geliştirme uzmanı denmektedir. Uygulama ve yazılım geliştirme ihtiyaçlarının artması bu meslek gruplarının yükselen meslek grupları arasında yer almasını sağlamaktadır.

     

    Dijital Pazarlama Uzmanı
    Artık her işimizi dijital ortamlarda gerçekleştirdiğimizden dijital ortamda hizmet veya ürün pazarlaması firmalar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Rekabetin hızla artması satış yapabilmek için daha kaliteli ve müşteriye hitap eden pazarlama yöntemlerine geçilmesini gerektirmektedir. Olağan pazarlama yöntemlerini geride bırakarak hızla artan dijital pazarlamanın sağladığı 7/24 hizmet sunabilme, dünya çapında müşteriye ulaşabilme gibi avantajlar dijital pazarlama uzmanlarına olan ihtiyacı da arttırmıştır. Günümüzde ve gelecekte yükselişte olacak meslekler arasında dijital pazarlama uzmanları yerini korumaktadır.

     

    3D Yazıcı Mühendisleri
     Sağlık, tekstil gibi birçok sektörde üç boyutlu yazıcı kullanımı teknolojik gelişmelere bağlı olarak artmış durumdadır. Bu yazıcılar sayesinde kişisel olarak tasarlanabilen ürünler rahatlıkla üretilebilecektir. 3D yazıcılar sayesinde seri üretim yerine kişisel üretimlerin yaygınlaşması beklenmektedir. Ayrıca üç boyutlu yazıcıların kullanımının daha da geliştirilip sağlık sektöründe yapay kalp, böbrek gibi organların üretilmesi ve nakillerin daha kolay şekilde gerçekleşmesi planlanmaktadır.

     

    Çöp Mühendisleri
    Toplumların üretim toplumundan tüketim toplumuna geçişi atıkların çoğalmasına neden olmuştur. Peki, bu atıkların doğru şekilde işlenmesi ve dönüştürülmesi mümkün müdür dersek evet çöp mühendisleri tam da bu iş ile ilgilenmektedirler. Daha temiz ve tasarruflu bir dünya için atıkların geri dönüştürülmesi önem arz etmektedir. Özellikle enerji üretimine büyük katkı sağlayacak çöplerin dönüştürülmesi yöntemi sayesinde ekonomik açıdan da tasarruf sağlanabilecektir. Ülkeler arasında yaşanan enerji krizlerinde çöpten enerji üretimi başvurulabilecek alternatif yollardan biridir. Çöp mühendisleri bu noktada yükselişte olan meslek grupları arasında yer almaktadır. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.