Yabancı Dili Kullanabilme Rehberi

Yabancı Dili Kullanabilme Rehberi
  • 2
    0
    0
    0
  • İngilizce başta olmak üzere yabancı dil bilmenin önemi gün geçtikçe artmakta. Eğitim hayatında, işe alımlarda, sosyal ilişkilerde kısacası hayatın neredeyse tüm alanında yabancı dil bilmek zorunluluk haline gelmiş durumda. Birçoğumuz bunun farkındayız ve bir an önce farklı diller öğrenmenin kolay yöntemlerini merak ediyoruz. Anadilimiz dışında farklı yabancı dilleri kolaylıkla öğrenebilmemizi sağlayacak yabancı dili kullanabilme rehberi sizlere bu konuda yardımcı olacaktır. Zorlanmadan ve keyifle yabancı dil öğrenmek istiyorsanız paylaşacağımız noktalara özenle dikkat etmenizi tavsiye ederiz.

     

    1.Sabırlı Olun
    Her işin bir zorluğu vardır. Yabancı dil öğrenmek de arzu edilen şekilde kısa sürede öğrenilebilecek bir şey değildir. Yabancı dil öğrenmek bir süreçtir. Bu süreç algılama şeklinize, yatkınlığınıza, öğrenmek istediğiniz dil ile ilgili daha önceki tecrübelerinize bağlı olarak kişiden kişiye değişmektedir. Süreci verimli geçirmek ve dil öğrenme hedefine daha hızlı ulaşmak için en başta sabırlı olmak gereklidir, dil öğrenme serüvenine bunun farkında olarak adım atmalısınız. Sabrınızın sonucunda emeklerinizin karşılığını elbet bir gün alacaksınızdır. Yeter ki erkenden pes etmeyin.

     

    2. Düzenli Çalışın
    Dil öğrenmenin püf noktalarından biri düzenliliği sağlamaktır. Bir gün öğrenme konusundan istekli olup sayfalarca yazı yazmak, video dinlemek diğer bir gün bunların hiçbirini yapmamak yabancı dil öğrenmeye çalışanların yaptıkları en büyük hataların başında gelmektedir. Her gün saatlerce çalışın demiyoruz elbette, düzeni oluşturun ve her gün yarım saat de olsa öğrenmeyi amaçladığınız dile odaklanın. Düzenli ve sistematik çalışmak sizi amacınıza ulaştıracaktır.

     

    3. Sözlükler Ayrılmaz Parçanız Olsun
    Yabancı dil öğrenmek istiyorsanız muhakkak ki kelime bilgisine sahip olmalısınız. Kelime öğrenmenin en basit yöntemlerinden biri de sözlük kullanmaktır. Gelenekselleşmiş bu yöntem sayesinde merak ettiğiniz kelimeleri anında öğrenebilirsiniz. Tabi bunun için sözlükleri yanınızdan ayırmamanız önemlidir. Lafın özü, siz nereye yabancı dil sözlüğünüz oraya…

     

    4. Eğlenceli Hale Getirin
    Yabancı dili kullanabilmek için sıkıcı teorik bilgilerden olabildiğince uzaklaşın. Size hitap eden sıkılmadan vaktinizi ayıracağınız dizi film izleyerek, müzik dinleyerek yabancı dil öğrenmeyi eğlenceli hale getirin. Öğrenmede görsellik ve işitsellik önemli bir yere sahip olduğundan bu duyularınızla kavrayabileceğiniz yöntemleri tercih edin. Bu noktada görsel ve işitsel anlamda zenginleştirilmiş içeriğe sahip yabancı dil uygulamalarını da tercih edebilirsiniz.

     

    5. Telefonunuzun Dilini Yabancı Dile Çevirin 
    Bir dil öğrenirken o dile ne kadar maruz kalırsanız kelimelerin, cümle yapılarının aklınızda kalması bir o kadar kolay olur. Telefonunuzun dilini hedeflediğiniz yabancı dile çevirebilirsiniz. Böylece telefonu her kullanmak için elinize aldığınızda yabancı kelimelerle karşılaşacaksınız ve beyniniz bu kelimelerin ne anlama geldiği hakkında fikir yürütecektir. 

     

    6. Sosyal Medyada Yabancı Gönderileri Takip Edin
    İnternet çağında günümüzün çoğu vakti sosyal medyada gezinmekle geçiyor. Bu vakti yabancı dil öğrenmek konusunda faydalı bir uğraşa çevirebilmek sizin elinizde. İlgilendiğiniz konuları yabancı sayfalardan takip edebilirsiniz. Örneğin modaya ilginiz varsa yabancı bir moda sayfasını takibe alabilirsiniz. Ya da Youtube üzerinden vlog izlemek istiyorsanız yabancı kanalların vlog videolarını izlemenizi tavsiye ederiz. 

     

    7. Pratik Yapmaktan Çekinmeyin
    Bir dili öğrenip öğrenmediğinizi anlamanın en kolay yolu dili gündelik hayatta kullanmayı denemektir. Öğrendiğiniz kelimeleri, cümleleri, kalıplaşmış ifadeleri gün içerisinde kullanın. Gerek gerçek arkadaşınızla gerek yabancı dil konuşma uygulamalarından edindiğiniz sanal arkadaşlarınızla bol bol öğrendiklerinizi konuşarak pekiştirebilirsiniz. Ayrıca denk geldiğiniz turistlerle iletişim kurmak sizler için en verimli pratiklerden biri olacaktır.

     

    8. Yurtdışına Çıkın
    Araştırmalar bir dile sürekli olarak maruz kalmanın dil öğrenimini kolaylaştırdığını ortaya koymaktadır. Bunun için en verim sağlayacak yöntem öğrenmeyi istediğiniz dili kullanan ülkelerde bir süre yaşamaktır. Eğer böyle bir imkânınız varsa hiç düşünmeden hem yeni yerler görme fırsatını hem de yeni bir dil öğrenme fırsatını kaçırmayın deriz.

     

    9. İsteğinizi ve Cesaretinizi Koruyun
     Birçoğumuz yabancı dil öğrenmek konusunda ilk başlarda büyük bir heyecan duyarız. Fakat daha sonrasında bu heyecan yerini zorunluluğa bırakır veya tamamen kaybolur. İstekle yapılmayan hiçbir şeyin başarıya ulaşmayacağı gibi dil öğrenme serüveninizde yarıda kalabilir. Böyle bir şeyle karşılaşmak istemiyorsanız isteğinizi kaybetmemelisiniz. Unutmayın ki istediğiniz dili öğrendiğinizde birçok başarıyı da beraberinde getireceksiniz. Sonucun yaşatacağı başarı hazzını tatmak için isteğinizi daha da körüklemelisiniz. Bu süreçte zorlansanız, başarısızlıklarla karşılaşsanız bile cesaretinizi kırmamalısınız. İsteğinizi ve cesaretinizi koruduğunuz takdirde dilediğiniz dili öğrenebileceğinizden emin olabilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.