Kardeşimizi ve Şekerleri Kurtarmak: Costume Quest

Kardeşimizi ve Şekerleri Kurtarmak: Costume Quest
  • 0
    0
    0
    0
  • Psychonauts serisinin yapımcısı Double Fine Productions'ın 2010 yılında yayınladığı Costume Quest, Cadılar Bayramında kardeşimizi ve şekerleri uzaylı bir ırktan kurtarmaya çalıştığımız sıra tabanlı dövüş sistemine sahip bir macera oyunu. Ailemizin, şeker toplamamız için bizi dışarıya göndermesiyle başlayan hikayemiz ev ev dolaşıp "Şeker mi şaka mı?" diyerek dolaştığımız bir sırada çaldığımız bir evin kapısını Grubbin isimli bir uzaylı canavarın açması ve kardeşimizi dev bir şeker sanıp kaçırmasıyla başlıyor.  

    Oyunun başında Reynold ve Wren isimli iki kardeşten birini seçiyoruz ve diğer kardeşimizin kaçırılmasıyla oyunumuza başlıyoruz. Oyun genel olarak bizi bir haritaya bırakıyor ve oradaki evlerin kapısını çalarak şeker toplamamızı ya da evin kapısını uzaylı açarsa savaşmamızı istiyor. Bu etkinliğin dışında yapabileceğimiz yan görevler ve bulabileceğimiz kostüm parçaları var eğer 3 kostüm parçasını bulursanız yeni bir kostüm elde ediyorsunuz ve bu da oynanışı ufacık bile olsa değiştiriyor. Her kostümün kendine has bir özel yeteneği var mesela oyunun başındaki mecha kostümümüz hızlı koşmamızı sağlıyor ve böylelikle rampaları atlıyabiliyoruz ya da şövalye kostümümüz sayesinde kalkanımızı yukarıya kaldırıp kafamızı koruyarak bir yerlerden geçebiliyoruz. Kostüm bulmak, oyunda keşif yapmamız için en önemli motivasyon oluyor genelde. 

    Savaş sistemi olarak ise Costume Quest sıra tabanlı bir sistemi tercih ediyor. Klasik sıra tabanlı savaş oyunlarındaki gibi rakibimizi seçiyoruz ve ona saldırıyoruz. İsterseniz oyunda Sadie isimli tezgahtar bir kızdan alabileceğiniz 'Battle Stamps' isimli aktif ve pasifler yetenekler bulunuyor. İlk iki turda dümdüz saldırdıktan sonra üçüncü turda özel yeteneğimiz açılıyor ve onu kullanabiliyoruz, her kostümün kendine ait bir özel yeteneği var ve her kostümün sınıfları farklı genellikle bu sınıflar klasik saldırı, tank ve destek sınıfları. Bunun dışında savaş sistemi derinleşmiyor ve gelişmiyor ama bu durum uzun süren bir oyunda baygınlık yaratsa bile Costume Quest 6 saatlik oynanışı ile bu eksiğini kapatmayı başarıyor ve tek düzeleşmeden sunacağı eğlenceyi sunarak bitiyor. 

    Son olarak oyun çizgi film tarzı grafikleri tercih ediyor ve üzerinden 13 sene geçmesine rağmen hala şirin gözükmeyi başarıyor. Benim oyunu %100 olarak bitirmem 6 saatimi aldı ama oyunun Grubbins on Ice isimli ücretsiz bir ek paketi de var ve oyuna iki saat daha süre katıyor.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.