Arabesk Müziğin Unutulmaz İsimleri

Arabesk Müziğin Unutulmaz İsimleri
  • 0
    0
    0
    0
  • Müzik tutkunları için her tür müzik bazen vazgeçilmez olsa da arabesk tutkunları için bu vazgeçilmez bir hale gelebiliyor. Çünkü arabesk tutkunu olmak o şarkının içinde kendini bulmak ve o şarkıyı derinden yaşamak anlamına gelir. Geçmişten günümüze arabesk müzik anlamında kendini duyurmuş ve hayranları tarafından oldukça sevilen ve keyifle dinlenen pek çok sanatçı vardır. Bu içeriğimizde sizler için arabesk müziğin unutulmaz isimlerinden bahsedeceğiz. Arabesk müzik bazı dinleyiciler için vazgeçilmez bir tutku haline dönüşebiliyor.

     

    Depresif, kırılgan, öfkeli insanlar daha çok arabesk müziğine yatkın oluyor ve daha çok bu müzik tarzını dertleri olduğu zaman dinliyor. Pop, rock, klasik müzik, caz ve metal müzik gibi pek çok tarzda kabul gören müzik türleri vardır. Geçmişi neredeyse 10. Yüz yıla dayanan Klasik müzik oldukça dinlenen tarzda kabul görüyor. Fakat bunların içinde hele bir de arabesk müzik var ki onun hikayesi ise bambaşkadır. Gelin sizler ile birlikte arabesk müzik hakkında bilmediklerinizi ve arabesk müziğin unutulmaz değerli isimlerinden bahsedelim.

    Türkiye de Son Zamanda Arabesk Müziğe Olan İlgi Arttı
    Günümüzde son dönemde özellikle Bergen filmi ile Bergen’i tanımayanlar veya şarkılarını bilmeyenler arabalarında bile Bergen şarkısı dinler oldu. Bu filmin etkisi ile şarkıları birçok kişi tarafından sevilerek dinlenmeye başlandı. Yine Müslüm Gürses’in hayat hikayesi filminden sonra insanlar Müslüm Gürses’in şarkılarını flaşa veya CD’ye atarak dinlemeye başladı. Bu gibi sanatçıların hayat hikayelerinden oluşan filmleri, insanları şarkılarına dinlemeye yöneltti. Arabesk müzik sevmeyenler bile bu müzik tarzının hayranı haline geldi.

    Arabesk kelimesi günümüzde Fransızcadan Türkçeye gelmiştir ve kökeni Arap Tarzı demektir. Arabesk müzik için aslında her şey bundan neredeyse 70 sene evvel başlamıştır. O zamanlar ise Türkiye de müzik dinlemek diye bir kavram yoktu. İnsanlar boş vakit geçirmek için bu eylemi gerçekleştirirdi. Bundan dolayı da bir sanatçının öne çıkabilmesi ve tanınması için verilen emek silsilesi günümüzde olanlardan oldukça farklıdır. Arabesk müzik bir nevi tutkudur. Yaşanması gereken bir müzik tarzıdır. 1970 senelerinin ilk başlarında ise artık plakların yerini yavaş yavaş kasetler almaya başlamıştır. Artık müzik bir zevk haline gelmiştir. Kasetler müzik devriminde oldukça büyük ilgi yaratmış ve pek çok kişi tarafından dinlenmeye başlamıştır. Aynı anda birçok müzik dinleyebileceğiniz bu ürünün sevkiyatı da oldukça kolay bir şeklide gerçekleşmiştir. Tek bir kutuya birden fazla kaset sığdırmak mümkündü.

    Arabesk Müzik Kadınların Sesi Oldu
    Özellikle günümüzde son zamanda Bergen filmi büyük ses getirmiştir ve herkes Bergen karakterinin zamanında neler yaşadığını ve ne gibi zorlu şartlardan bugüne geldiğini filmde hayat hikayesi ile birlikte öğrenmişti. Bergen o zaman yaşayan kadınların da sesi olmuştur ve bunu yazdığı şarkılarına da yansıtmıştır. Neler yaşadığını, başından neler geçtiğini şarkılarında bulabilirsiniz. Doğuştan yetenekli olan Bergen yaşadıklarını ve zorlu hayat şartlarını ifade edebilmek için arabesk müziği tercih etmiştir ve arabesk müziğin unutulmaz kadınları arasında yerini almıştır.

     

    Arabesk kelime anlamı olarak bakıldığı zaman Arap müziğini andıran şeklinde ifade edilmektedir. Fakat gece hayatlarının veya gece kondu müziği olarak anılan arabesk müzik kentlerde de sesini duyurmak isteyen birçok kişi tarafından seslendirildi. Bu eşsiz kültür müziğine öncülük eden sanatçılar arasında ise Orhan Gencebay, Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses vardır. Bu sanatçılar geçmişten günümüze kadar gelen ve unutulmaz arabesk müzikleri ile gönüllere taht kuran, aynı zamanda sesleri ve seslendirdiği şarkılar ile pek çok kişinin ruhuna dokunan sanatçılardır.

    Arabesk Müziğin Unutulmaz İsimleri
    Arabesk müziğin bahsettiğimiz üzere ruha dokunan ve insanların yaralarını saran bir yapısı vardır. Fakat son zamanlarda arabesk müzik bir tarz olmaktan çıkmıştır ve neredeyse herkes tarafından dinlenen ve sevilen müzik grupları arasında yerini almıştır. Şimdi sizlere geçmişten günümüze arabesk müzik dalında ses getiren harika unutulmaz isimlerden bahsedeceğiz. İşte arabesk müziğin unutulmaz isimleri:

    • Bir ateş attın- Kamuran Akkor
    • Yaşarken Ölenler- Selahattin Özdemir
    • Huzurum Kalmadı- Ferdi Tayfur
    • Tanrı İstemezse-Müslüm Gürses
    • Taht Kurmuşsun Kalbime- Esengül
    • Neden saçların beyazlamış arkadaş- Adnan Şenses
    • Sabır ver- Bergen
    • Hatasız kul olmaz-Orhan Gencebay
    • Annem- Kibariye

    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.