Ahiret İnancı Hakkında İlginç Düşünceler

Ahiret İnancı Hakkında İlginç Düşünceler
  • 0
    0
    0
    0
  • Müslümanlar olarak ahiret inancı hepimizde olan bir inançtır. Kuran her yerde geçen ahiret kavramı da iman esaslarından bir tanesidir. Hepimiz öbür dünyanın varlığına inanan ve Kuran’ı bir bilen Müslümanlarız. Fakat ahiret inancı hakkında farklı düşüncelere sahip olan kişiler de mevcuttur. Bu içeriğimizde sizler için farklı ahiret düşüncesinde olan kişilerin inançlarından ve fikirlerinden bahsedeceğiz.

    Ahiret kelimesinin sözlük anlamı son, son gün olarak geçmektedir. Terim olarak ifade edilecek olursa da ahiret kelimesi İsrafil’in sura üflemesi ile birlikte kıyametin kopması ve son günün gelmesi esas ahiret hayatının başlaması anlamına gelmektedir. Yine İsrafil sura ikinci kez üfleyince ise insanlar yeniden dirilip hesap gününe çekilecektir. Dünyadaki işlemiş olduğu amel ve cezalarına göre ya mükafatlandırılacaklar ya da cezalandırılacaklardır. Ahiret inancı hakkında insanların çeşitli düşünceleri olsa da ahiret tektir ve tüm insanlığın gideceği yer yine orasıdır. Bu da ahiret inancının iman esasları arasında oldukça büyük öneme sahiptir. Allaha ve onun tek bir peygamberine inanmak iman sorumluluğunu getirmektedir. İnsandaki var olan bu duygu da kişiyi yaptıklarının karşılığını göreceği ahiret hayatına inanma duygusuna götürür.

    Ahiret Hayatı Nedir?
    Ahiret inancı ve ahiret hayatı için Kuran-ı Kerimde ne iletilmişse ne haber verilmişse onunla yetinilir. Bunun ötesinde farklı bir yorum yapılamaz. Farklı bir yorum yapanlar ve ahiret hayatına inanmayan kişiler ise kafir olarak algılanır. Çünkü sonsuz hayat olan ahiretteki durumlar hiçbir zaman dünyadakine benzemez. İsrafil sura üflediği an insanların amel defterleri verilecek ve bir dünya kapanmış olacaktır. Kuran ve İslam dini ahiret inancına büyük önem vermiştir ve bundan dolayı da Kuran-ı Kerim de Ahiret gününe dair bahsedilmeyen hiçbir hadis yoktur.

    Kuran-ı Kerim de her şey açıktır. Ahirete dair merak edilen tüm soruların yanıtlarını ve sureleri Kuran-ı Kerim de bulabilirsiniz. Ayetler ve hadisler ile tüm gerçekliği ispat eden Kuran-ı Kerim şüpheye asla mahal vermeyen kitaptır. Kuran da ahiret hayatı ile ilgili ayetler bulunmakta olup bunlardan birkaç şöyledir; insandaki adalet duygusu ahirete inanmayı zorunlu kılar, insandaki sorumluluk duygusu da ahiret inancına inanmayı zorunlu kılar şeklinde daha pek çok hadis ve ayet bulunmaktadır.

    Ahiret Ebedi Midir?
    Pek çok kişinin ahiret hakkında merak ettiği konuların başında ise ahiret ebedi midir? Sorusu gelmektedir. Ahiret ve ahiret inancı ebedi olup öldükten sonra yeniden diriliriz fakat ahiret hayatımız başlar. Kuran’ın birçok ayetlerinde de göreceğiniz gibi dünya hayatının geçici olup ahiretin ebedi olduğu, dünya zevklerinin sona ereceği ve daha hayırlı olan kalıcı ahirete ulaşılacağı vurgulanmaktadır. Bununla beraber Kuran dünya hayatının da burada ihmal edilmemişini tüm sevapların dünyada kazanılacağını ifade etmektedir.

    Ahirete İnanmayan Kimse Kafir Midir?
    Ahiret inancı hakkında birçok kişinin birçok farklı düşüncesi mevcuttur. Kimi insan ahiret inancına inanmazken kimi insan da bu dünya da ahiret için yatırım yapmaktadır. Ahirete inanmayan bir kimse Kuran ayetlerine de uymadığı için kafir sayılır. Kim Allah’ı, Melekleri ve ahiret inancını yalanlar ve ahiret günün inkar ederse o kişi kafir olarak sayılır. İnsanların bu dünyada işlemiş oldukları günahlar ve sevaplar herkesin amel defterine işlenmiştir. İnsanların ahiret hayatında hesaplarının görülmesi için kendilerine dünyada iken işlemiş olduğu sevapların yazılı olduğu bir defter dağıtılır. Bu defterin maliyeti yoktur. Bu defterler dünyadaki defterler ile bir tutulamaz ve benzetilemez. Amel defteri işlediğiniz günah boyutuna göre cennetliklere sağ eline verilirken cehennemliklere ise sol ele verilir.

    Ahiret Hesabında Hangi Sorular Sorulacak?
    Bu dünyada kötülük işleyenlerin de sevap işleyenlerin de hiçbir mükafatın ve kötülüğün cezasız kalmayacağı ahiret hayatında sorgu ve sual kaçınılmazdır. Ahirette insanlara sorulacak olan beş soru şu şekildedir: ömrünü nerede harcadığı, gençliğini nasıl geçirdiği, malını nerede kazandığı ve kimlere yedirdiği, bildiklerini uygulayıp uygulamadığı sorulacaktır. Farklı hadislerde yine tüm insanlığını aracı olmaksızın Allah tarafından sorguya çekileceği ve müminler iletilen sorulara yanıt verirken kafirlerin titiz bir hesaba çekileceği haber verilmektedir. Bundan dolayı ahiret inancı olan Müslümanlar bu dünyada ahiret inancı için yatırım yapabilirler.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.