Nostaljik Facebook Oyunları

Nostaljik Facebook Oyunları
  • 0
    0
    0
    0
  • Bu içeriğimizde sizler için eski günleri hatırlatacak nostaljik Facebook oyunlarından bahsedeceğiz. Facebook oyunları bir zamanlar hepimiz için vazgeçilmez bir tutku haline gelmişti. Hele bazı oyunlar var ki her gün düzenli oynamadan bırakmadığımız oyunlar arasında yerlerini almaktaydı. Facebook platformu çok eskiye dayanmasa da pek çok internet kullanıcısının hesap açtığı en popüler sosyal ağlardan bir tanesidir. Neredeyse günümüzün belli kısmını Facebook platformunda geçirmekteyiz. İnsanların paylaşımlarını, güncel haberleri takip ettiğimiz bu sosyal medya ağı geçmişten günümüze oldukça fazla kişi tarafından kullanılmaktadır.

    Sosyal mecralar başkalarının neler yaptığını gördüğümüz, kendi fotoğraf ve videolarımızı paylaştığımız ve bunların yanında keyifli vakit geçirebildiğimiz bir alandır. Facebook tüm bunlara imkan tanımaktadır. Zamanla yeni açılan sosyal medya ağları Facebook’un ayağını kaydırsa da yine eski kullanıcılarından bir şey kaybetmemiştir. Çünkü pek çok kişi boş vakitlerinde yine Facebook’a girerek kim neler paylaşmış ve nerelere gitmiş diye bakıyoruz. Bunların yanında bu platform da oynayabileceğiniz keyifli oyunlarda vardır. Bu oyunlar sayesinde Facebook’ta harika zaman geçirebilir, arkadaş listenize ekleyebilir ve karşılıklı oyunlar oynayabilirsiniz.

    Bahsedeceğimiz Facebook oyunları o kadar eski olmasa da herkesin mutlaka oynadığı veya duyduğu oyunlardır. Bir zamanlar neredeyse telefonun ve bilgisayarın başından kalkmadığımız ve daha fazla cana sahip olmak için konu komşuyu ve arkadaşlarımızı oyuna davet ettiğimiz ve arkadaş listemize eklediğimiz nostaljik Facebook oyunlarını sizler için derledik.

     

    1-Criminal Case
    Bir zamanlar Facebook’ta çok fazla vakit geçirenlerin mutlaka oynadığı oyunlardan bir tanesi criminal case’idr. Oynamasalar bile kulak aşinalığı mutlaka vardır. Criminal Case de bir zamanların en sevilen oyunlardan bir tanesidir. Oldukça heyecanlı ve düşündürücü olan bu oyuna kendinizi kaptırdığınız zaman çıkamayacaksınız. Her bölüm de cinayetleri açığa kavuşturmak için ve kapıyı açmak için objeleri belirleyip bu objeler üzerine tıklamanız gerekir. Yeteri kadar obje bulunduğu zaman kapı otomatik olarak açılır ve bir sonraki bölüme geçmiş olursunuz. Android kullanıcılarının da Google Play’dan indirip oynayabileceği oyundur. Eğer düşündürücü ve entrikalı oyunları seviyorsanız bu oyuna mutlaka bir şans vermelisiniz.

     

    2-Bubble Witch Saga
    Yine bir zamanların unutulmaz Facebook oyunlarından birisidir. Şuan günümüzde de hala oynayan kişi sayısı fazladır. Belki de bu oyun en nostaljik Facebook oyunlarından bir tanesidir. Çünkü zamanında bu oyunu oynamayan kişi sayısı neredeyse yok denecek kadar azdır. Bu oyun zorlayıcı bölümleri ile arkadaş listenizdeki kişilerle birlikte hırs dolu oynayacağınız bir oyundur.

     

    3-Candy Crush Saga
    Günümüzde de oldukça fazla oynanan candy crush saga yine bir zamanların en çok oynanan Facebook oyunlarından bir tanesidir. Bu oyunda aynı renk şekerleri yan yana getirip eşleştirerek bölümde tüm şekerlerin yok edilmesi gereken bir oyundur. Her bölümde daha da zorlaşan ve git gide çıkılmaz bir hal alan oyun aynı zamanda zevkli bir eşleştirme oyunudur. Eğer siz de bu tarz oyunları seviyorsanız bu oyuna mutlaka şans vermelisiniz.

     

    4-FarmVille
    Hayatında hiç çayır görmemiş kişileri bile tarla sahibi yapan bu oyun kendi çiftliğinizi oluşturabildiğiniz ve gerçek bir çiftlikte neler yapılıyorsa onu yapabilme imkanı sunan bir zamanların en gözde oyunlarından biridir. Geniş bir tarlada ağaç ekme, hasat büyütme, yerleştirme ve çiftlik işlerini genişletebildiğiniz bir oyun imkanı sunmaktadır. Facebook oyunlarının zamanında neredeyse en popüler oyunları arasında yerini almaktadır.

     

    5-Dragon City
    Bu oyunun amacı öncelikle kendi adanız da daha sonra ise komşu adalarda bulduğunuz ejderhaların eşleştirmesini yapmaktır. Böylelikle kendi ejderhanızı geliştirip farklı ejderhalar arasında mücadeleye katılıyorsunuz. Diğer adalarda söz sahibi olabilmek için güçlü ejderhalar yetiştirmeniz gerekiyor. Aynı zamanda ilk evcilleştirdiğiniz ejderhayı çiftleştirip yeni güçlü bir ejderhaya sahip olabiliyorsunuz.

     

    6-FishVille
    Bir zamanların tutkuyla oynanan ve en çok sevilen Facebook oyunları arasında FishVille yerini almaktadır. Bu oyun bir tür balık yetiştirme oyunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu oyunun oynayan kişinin balıklara bakması ve balıkları zamanında yemlemesi gerekir. Büyüyen balıkları ise seviye olarak geliştirdiği zaman kazandıkları para ile akvaryuma yeni balıklar alabilme şansına sahip olmaktadır. Zevkle oynanan oyanlar arasında yerini almıştır.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.