LoL Dünya Şampiyonları ve Hakkında Bilinmeyenler

LoL Dünya Şampiyonları ve Hakkında Bilinmeyenler
  • 0
    0
    0
    0
  • Dünya üzerinde çıkışını gerçekleştirmiş birçok oyun gibi League of Legends oyunu da sayısız turnuvalar düzenlemiştir. Bu turnuvalar sonucunda da birçok şampiyon ortaya çıkmıştır. Bu şampiyonlar hakkında hazırlanmış olan LoL Dünya Şampiyonları ve Hakkında Bilinmeyenler başlıklı yazımızda sizlere bu şampiyonlar hakkında bazı bilgiler verilmiştir. Dünya üzerinde elektronik spor giderek yaygınlaşmaya başlamıştır. Bundan dolayı bu tarz içerikler toplum tarafından eskisinden çok daha fazla araştırılmakta ve merak edilmektedir. Birçok oyun için oluşturulan elektronik spor turnuvaları bulunmaktadır. Bu yazıda siz değerli oyun severler için LoL oyununun bugüne kadar şampiyon olmuş takımlarını listeleyerek bu takımlar hakkında bilgiler verilecektir. Dilerseniz daha fazla uzatmadan LoL oyununda şampiyon olmuş takımları listelemeye başlayalım. 

     

    Fnatic

    Fnatic takımı 2004 senesinde Londra ülkesinde kurulmuş olan bir takımdır. Elektronik spor takımı olan Fnatic takımı bünyesinde dünyanın farklı yerlerinden oyunculara sahiptir. Son yılların oldukça popüler oyunu olan Valorant, bunun yanında Counter Strike, Dota 2 ve LoL oyunları için de takımları mevcuttur. League of Legends oyununda oluşturulan kadroda aşağıdaki oyuncular yer almaktadır.

    • Martin Nordahl Hansen (Danimarka)
    • Ivân Martin Diaz (İspanya)
    • Marek Brâzda (Çek Cumhuriyeti)
    • Elias Lipp (Almanya)
    • Zdravets Iliev Galabov (Bulgaristan)

    2011 senesinde Fnatic takımı League of Legends oyununda İsviçre’de yapılan turnuvada dünya şampiyonu olmuştur. 

     

    T1

    Piyasaya çıktığı ilk zamanlarda SK Telecom T1 ya da genellikle SKT T1 kısaltmasıyla kendini duyuran bu takım 2002 senesinde kurulmuştur. SK Telecom adında bir telekomünikasyon şirketi takımın yarısından fazlasının hissesini elinde bulundurmaktadır. Güney Kore’de kurulmuş olan bu takımın lideri Lim Yo-Hwan’dır. Kurulmuş olan bu elektronik spor takımı SK Sports’un bir parçası olarak sayılmaktadır, yani diğer spor dalları kadar bu alanda ilgi ve önem görmektedir. Nike, Kraze ve daha birçok marka bu takıma sponsorluk yapmaktadır. Yani kendini tüm dünyaya kanıtlamış bir takımdır. Sezon 6 da dünya şampiyonu olmayı başaran bu takımın güncel oyuncu listesi aşağıdaki gibidir.

    • Choi Woo-je (Güney Kore)
    • Moon Hpeon-joon (Güney Kore)
    • Lee Sang-hyeok (Güney Kore)
    • Lee Min-hyung (Güney Kore)
    • Ryu Min-seok (Güney Kore)

    Yukarıda da görüldüğü üzere Güney Kore’de kurulmuş olan takımın bütün oyuncuları Güney Kore ülkesinin vatandaşıdır. Yani bu takıma elektronik spor League of Legends alanının milli takımı da denebilir.

     

    DRX 

    İkinci sırada bulunan T1 takımı ile final maçına çıkan ve bu maç sonucunda T1 takımını yenmeyi başaran DRX takımı 2022 yılında şampiyonluğu kazanmıştır. T1 Takımının orta koridor oyuncusuyla çocukluk arkadaşı olan DRX takımında bulunan oyuncu bu şampiyonluğa çok içten sevinemese de sonuç bu şekildedir. DRX şampiyon olduğu dünya turnuvasına zar zor katılmaya hak kazansa da günün sonunda kupaya ulaşmayı başaran takım olmuştur. DRX takımının oyuncu listesi aşağıdaki gibidir. DRX takımı da T1 takımı gibi Kore asıllı bir takımdır ve oyuncuların tamamı ülkesinin vatandaşıdır. Başka ülkelerden takımında oyuncu barındırmamaktadır. 

    • Kim Kwang-hee
    • Kim Dong-beom
    • Yoo Su-hyeok
    • Seo Dae-gil
    • Cho Geon-hee
    • Lee Ju-han


    Yukarıda listelenen takımlar League of Legends oyununun elektronik spor turnuvalarında adını duyurmayı başarmış nadide takımlardandır. T1 takımı DRX takımı ile karşı karşıya gelene kadar tam 3 kez dünya şampiyonu olmayı başarmıştır ve bunu peşi sıra yıllarda başarmıştır. DRX takımı ile yapmış oldukları maçı kazanmaları durumunda takımında bulunan oyuncular peş peşe 4 şampiyonluk görmüş tek oyuncular olacaklardı fakat DRX takımı tarafından elendikleri için bu rekor bir hayal olarak kalmaktan öte gidemedi. Kore’nin elektronik sporlara karşı diğer ülkelere nazaran daha çok ilgisi ve bağı bulunmaktadır. Bunun yanında kültürlerine yerleşmiş olan teknolojinin ortaya çıkarmış olduğu etkinin bir sonucu olarak da düşünülmektedir. 

    Gencinden yaşlısına birçok insan elektronik spor aktivitelerini büyük bir heves ve dikkatle takip etmektedir. Bizim ülkemizde de birçok elektronik spor takımı bulunsa da henüz dünya şampiyonu olmayı başarabilen bir takım bulunmamaktadır. Birçok oyun içinde büyük başarılar elde eden takımlarımız mevcut olsa da henüz dünya şampiyonluğunu elde edebilen bir takımımız bulunmamaktadır. Fakat gelişen teknoloji ve oyun sektörüne her geçen gün artan ilgi sayesinde o günlerin de fazla uzak olduğu söylenemez.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.