Yapılmış En Geniş Çaplı Wizarding World Oyunu: Hogwarts Legacy

Yapılmış En Geniş Çaplı Wizarding World Oyunu: Hogwarts Legacy
  • 3
    0
    0
    1
  • İlk duyurulduğu andan itibaren Harry Potter fanlarını heyecanlandıran, Hogwarts'da öğrenci olabileceğimiz rol yapma oyunu Hogwarts Legacy sonunda çıktı ve genel anlamda olumlu bir deneyim olduğunu belirtmeliyim. Şimdi daha fazla vakit kaybetmeden incelememize geçelim ama uyarayım bu inceleme spoiler içerir. 

    HİKAYE

    Karakterimizi yaratttıktan sonra Profesör Fig ile birlikte Hogwarts'a gitmeye hazırlanıyoruz. Bir sebepten ötürü 5. sınıftan başlayan bir öğrenciyiz ve Profesör Fig'in bizi biraz eğitmesi dışında bir büyü eğitimimiz yok. Yolculuğumuza giderken bize George Osric adında üçüncü bir kişi de eşlik ediyor ve Profesör Fig'e karısının üzerinde çalıştığı bir Portkey'i gösteriyor. Profesör Fig ile etkileşime geçmeyen anahtar, bizim antik sihir bağlantımız sayesinde bizle etkileşime geçse bile bir ejderhanın saldırısına uğruyoruz ve yolculuğumuz sekteye uğruyor. Ardından Profesör Fig ile birlikte Portkey'in bize rehberlik ettiği bir maceradan sonra Hogwarts'a varıyoruz ve seçmen töreninden sonra hikayemize başlıyoruz.

    AÇIK DÜNYA VE HOGWARTS'DA ÖĞRENCİ OLMAK

    Öğrencilik kısımları maalesef ki çok detaylı değil. Hangi binayı seçtiğiniz sadece ortak salonun ve bazı ufak diyalogların değişimlerinden ibaret zaten ilk 1-2 saatten sonra ortak salona gitme ihtiyacı hissetmiyorsunuz. Derslere girdiğimiz zaman ise bir ara sahne izliyoruz ve ardından öğretmenlerimiz bize bazı challengelar veriyorlar onları tamamladığımız zaman da dersi geçmiş oluyoruz karşılığında ise bize yeni büyüler öğretiyorlar. Genel anlamda derslerin olayı belli challengelar karşılığında yeni büyüler öğrenmekten ibaret. Hogwarts ise estetik gözükmesine ve keşfe açık olmasına rağmen maalesef çok ruhsuz, canlı hissettiremiyor. Açık Dünya kısmına geldiğimiz zaman oyun bize özgür bir oynanış sunuyor, ilk 4-5 saatten sonra süpürgemizi alıyoruz ve o andan itibaren istediğimiz yere gitmekte özgürüz. Süpürgemizi sadece kapalı alanlarda ve görevlerde kulllanamıyoruz. Haritada keşfedilecek zindanlar ve tamamlanacak challengelar var. Hogsmeade Köyü, oyunda bir şeyler satın alabileceğimiz bir yer konumunda, genel anlamda bütün haritayı olduğu gibi orayı da gezmesi eğlenceli hissettiriyor. 

    OYNANIŞ 

    Hogwarts Legacy, bir Harry Potter oyunundan bekleyeceğiniz üzere büyü düelloları üzerine bir oyun. Oyunda tam olarak 28 tane büyü var ama bunların sadece 15 tanesi aktif savaşlarda kullanabileceğimiz büyüler. İlk bakışta az gelse bile büyüleri savaş içersinde kombinleme gayet keyifli ve sıkmıyor. Savaşlar; görsel açıdan aşırı estetik ve akıcı ama eksi bir yön olarak hiç zorlayıcı değiller. Savaşmak dışında çözülmeye bekleyen bir sürü puzzle var, çok zorlayıcı değiller ve çözerken de sıkmıyorlar genenllikle ilk aklınıza gelen çözüm doğru oluyor. Neden olduğunu anlamadığım bir şekilde oyunda çok az bir yer kaplasa bile gizlilik bölümleri var ve bu anlar cidden sıkıcı. Gizlilik ne savaşta ne de bu sekanslarda doğru düzgün çalışmıyor. Ayrıca yapay zeka asla gizliliği destekleyecek kadar akıllı değil, anında salaklaşıyorlar ve size karşılık veremiyorlar zaten büyü kullandığımız bir oyunda gizlilik kasarak oynamak kulağa o kadar da eğlenceli gelmiyor.

    SON DEĞERLENDİRMELER

    Hogwarts Legacy, eksileri olsa bile bir Wizarding World fanını tatmin edecek kadar iyi bir oyun. Neredeyse bire bir modellenmiş Hogwarts'da gezmek, kitaplarda bahseilen karakterleri görmek ve filmlerde izlediğiniz yerlere gitmek sizi tatlı bir nostaljiye sokuyor. Aynı zamanda oyunun ilerisinde açılan İhtiyaç Odasını, Sims oynarmış gibi dekore etmek gayet keyifli. Daha sonra korumak için fantastik canavarlar yakalayarak siz de kendinizi Newt gibi hissedebiliyorsunuz ve onlarla ilgilenebiliyorsunuz özellikle Nifflerlar gayet tatlılar. Son olarak oyunun rol yapma kısmının pek bir önemi yok, isteseniz de oyun sizin kötü biri olmanıza izin vermiyor veya spesifik bir an dışında yaptığınız seçimlerin de oyunun hikayesinin gidişatına en ufak bir katkısı yok. Hikaye konusunda gayet çizgisel bir oyun Hogwarts Legacy. 


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.