Better Days

Better Days
  • 1
    0
    1
    1
  • Yalnızlık, akran zorbalığı, üniversite sınavı stresiyle tek başına baş etmek zorunda kalan bir kızın ve sadece hayatta kalmak için uğraşan bir erkeğin yollarının keşismesinin sizi ne kadar ağlatacağını tahmin bile edemezsiniz.

    Çin yapımı olan film Jui Yuexi' nin In His Youth, In Her Beauty adlı kitabından Derek Tsang yönetmenliğinde 2019 yılında sinemaya uyarlandı. Film 26 ödül almasının yanı sıra 7.5/10 IMDb puanına sahip.

    Filmin konsuna değinecek olursak, kendini okul çatısından atarak intihar eden bir kızın intihar sebebini araştırmaya başlayan polisler lisede yaşanan akran zorbalıklarını keşfederler. Aynı lisede son sınıf öğrencisi olan Chen Nian bu zorbalıklardan haberi olmasına rağmen olanları polise anlatmaktan korkar ve okul zorbalarının yeni hedefi haline gelir. 

    Annesinin alacaklılardan kaçması yüzünden yalnız yaşayan Chen üniversite hedefine sıkı sıkıya bağlanarak bu zorbalıkları görmezden gelmeye çalışır. Yapılan zorbalıkların şiddeti arttığı sırada yolu Liu Beishan ile kesişir ve onu zor bir durumdan kurtarır. Birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili aralarında bir anlaşma yaparlar. Bu anlaşmaya göre Liu üniversite sınavına kadar Chen' i koruyacak ve en yakını olacaktır. Sınav günü yaklaşırken polisler tarafından bulunan genç bir kız cesedi işleri karmaşık bir hale getirir.

    "Yolunda her zaman gölgeler olacak, fakat yukarı baktığında her zaman ışığı göreceksin."

    Filmin sonunda karakterlerin nasıl bir yaşam sürdüklerinide görüyoruz. Zorbalığın bir bireyin yaşamına etkilerini gözler önüne seren film aynı zamanda zorbalığa karşı bilinç oluşturulması gereken yaş aralığının sadece gençler olmadığını kanıtlar nitelikte. 

    Kaynak: 1, 2

     

     


    Yorumlar (1)
    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.