Pink Champagne - Lana Del Rey ve Öfori

Pink Champagne - Lana Del Rey ve Öfori
  • 1
    0
    0
    0
  • Del Rey'in pandemi sebebiyle 2020 sonlarında yayınlanması planlanan fakat 2021 yılına ertelenen bulut hafifliğindeki albümü "Chemtrails Over The Country Club"ın çıkış parçası "Let Me Love You Like A Woman", yayımlandığı günlerde karmaşık tepkilerle karşılaşmıştı. Dinleyicilerin bir kısmı şarkının demo-vari bir halde tamamlandığı hissiyatı verdiğini savunurken, bir kısmı şarkının albümün genel konseptine ve sound temasına çok uygun olduğunu düşündü. 

    "Chemtrails Over The Country Club", genel olarak aşkın ve onun getirdiği yükseklerin ve alçakların çok şiirsel ve tını açısından da çok hafif yaşandığı bir albümdü. Albümün tamamını defalarca kez dinlemiş ve çok beğenmiş bir sıkı dinleyici olarak, ben de "Let Me Love You Like A Woman"ı kayıt ile kıyasladığımda zayıf bulmuştum. Ta ki şarkının aslında 2012-2013 yıllarında, Del Rey'in kemik dinleyici kitlesi tarafından hala daha en iyi albümü olarak görülen (Honeymoon ve Norman F*cking Rockwell ile yarış içinde olsa da), 2014 yılında yayımlanmış ve döneminde "black&white aesthetic" altyapılı "sad girl" akımına belki de öncülük etmiş "Ultraviolence" albümü için hazırlanmış bir demo olduğu sızdırılana kadar.

    Parçanın Pink Champagne ismi ile Ultraviolence için demo kaydı yapılmış ve sözleri güncel versiyonundan daha farklı şekilde kaleme alınmış. Pink Champagne demosu, Lana'nın ona şöhretin getirdiği görünürlükten ve sürekli bir seyir alma halinde olmaktan yıldığı ve sevdiği kişiyle birlikte, her ne kadar ikisi de içlerinde artık herhangi bir şeye dair heves hissiyatına sahip olmasalar da, Amerika'ya dönüp (ilk albümünün tanıtımı için düzenlenen dünya turnesi sebebiyle) aşklarını ölü de olsa saf bir şekilde yaşama isteğini anlatıyor.

    5 gün önce sızdırılan demo, YouTube'a 10 yıl aradan sonra sessiz sedasız yüklenmiş bir kayıt olmasına rağmen hayranlar tarafından büyük ilgi görmeye başladı bile. Dinleyicilerin çoğu yorumlarda Pink Champagne'nin Ultraviolence için dikilmiş kumaş olduğunu ve Lana'nın Jack Antonoff gibi (Norman F*cking Rockwell'in prodüktörü) müzisyenlerle çalışmaya bir ara verip eski ağır altyapılı stiline geri dönmesi gerektiği fikirlerini belirttiler. 

    Pink Champagne'i dinlemek için:


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.