Vizesiz Gezebileceğiniz Ülkeler ve Tavsiyeler

Vizesiz Gezebileceğiniz Ülkeler ve Tavsiyeler
  • 16
    0
    0
    1
  • Her bir ülkenin karşılıklı ülkeler arası yaptığı anlaşmalar ve bu anlaşmalar sürecinde gerçekleşen geçiş hakları bulunmaktadır. Birbirleri arasında vize anlaşması olan ülkeler arasında geçiş yapabilmek için herhangi bir vize veya da başka bir belge ihtiyacı duyulmamaktadır. Çok zaruri durumlar olmadığı sürece bu gibi durumlar söz konusu dahi olmamaktadır. Yalnızca sahip olduğunuz pasaportu kullanarak size talep etmeyen ülkelere geçiş sağlayabilirsiniz.

    Türkiye'nin çok fazla sayıda bize siz gidebileceğiniz ülkeler bulunmaktadır. Yapılan anlaşmalar da verilen kararlar sayesinde seçilen ülkeler arasında yapılan bu vize anlaşmaları aracılığıyla onlarca ülkeye sadece pasaportunuzu veya da Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızı kullanarak geçiş yapabilirsiniz. Türkiye'nin de bu gibi vize üzerinde birçok anlaşması bulunan ülkeler bulunmaktadır. Bunların en başında kardeş ülke olduğu da söylenen Bosna Hersek vardır. Mimari dokunun ve doğal güzelliklerin bir arada yer aldığı Bosna Hersek, oldukça ilgi ve rağbet gören ülkeler arasında yer almaktadır. Özellikle buradaki insanların Türklere karşı olan sıcak tutumları ve hisleri sayesinde oldukça İyi hissettiren bir ülkedir. 2022 yılında yapılan anlaşma sayesinde artık Bosna Hersek'e pasaportsuz bir şekilde sadece çiftli kimlik kartınızı kullanarak giriş sağlayabilirsiniz.

     

    Karadağ

    Türkiye üzerinden vizesiz olarak gidebileceğiniz 2 ülke Karadağ'dır. Bosna Hersek'e komşu olan bu ülke vizesiz olarak gidilebilecek en güzel ülkeler arasında yer almaktadır. Bunun en temel sebepleri arasında doğal güzelliklerinin orta çağ'dan kalma olan kasabaları ile oldukça şık ve doğal bir yapıda olmasıdır. Türkiye'ye yaklaşık olarak sadece 2 saatlik bir uçuş mesafesinde olan Karadağ, uçuş fiyatları ve ekonomisi açısından da oldukça makul bir fiyattadır.

     

    Sırbistan

    Vize şartı aramayan bir diğer ülkemiz Sırbistan’dır. Son zamanlarda oldukça büyük bir genç enerjisine üzerinde tutmaya ve bunu sürdürmeye devam eden Sırbistan, oldukça kendini geliştirmiş ve ilgi çeken ülkeler içerisine girmeyi başarmıştır. Festival severlerin özellikle tercih ettiği bir ülke olmasının yanı sıra ilginç tarihi ve yapıtları sayesinde de ilgiyle karşılanmaktadır. 2022 yılı itibarıyla yapılan karşılıklı vize anlaşması sayesinde pasaportsuz bir şekilde sadece çipli kimlik kartı kullanılarak ülkeye giriş yapılabilmektedir.

     

    Makedonya

    Adını sık sık duymaya alıştığımız bir diğer vizesiz gelebilecek olan ülke ise Makedonya'dır. Balkanlar'ın hafta sonlarını geçirebilmek için en ideal ülkelerinde ilk sırada tutulabileceği söylenebilir. Oldukça kısa bir süre içerisinde ülkenin tamamını baştan sona birkaç gün içerisinde gezip görebilirsiniz.

     

    Gürcistan

    Doğal güzellikleri ile tanınan ve her bir insanın hayatında En azından bir defa bile olsa gidip görmesi gereken ülkemiz ise Gürcistan'dır. Bu ülkeye gitmenin en güzel yanlarından bir tanesi yurt içinde tatile gitmekten çok daha ekonomik bir fiyatta bulunması ve ziyaretçilerine çok farklı bir deneyim sunmasıdır.

     

    Endonezya

    Şimdi sırada binlerce tropik adadan oluşan ve içerisinde sayısız Volkan bulunan Endonezya'dayız. Endonezya'nın en çok ilgi gören özelliklerinin başı elbette doğal güzelliklerinin göz alıcı olmasıyla başlamaktadır. Ülke içerisinde yaklaşık olarak 300'den farklı diller konuşulmaktadır ve neredeyse her bir dinden topluluklar bu ülkeyi paylaşmaktadırlar. Özellikle turizm açısından en yaygın ve popüler olan noktası Bali'dir.

     

    Filipinler

    Yaz aylarının vazgeçilmezi ve en güzel gidilebilecek yerlerden birisi ise Filipinlerdir. Filipinler'i bu kadar güzel yapan sebep ülkenin tropik bir konumda yer alması ve içerisinde tropik destinasyonlar bulundurmasıdır. Kışları oldukça ılık ve güzel yaşan yazları ise tamamen bir tatil havasını hissettiren Filipinler, vizesiz olarak gidilebilecek en güzel ülkelerden birisidir.

     

    İran

    Diğer bir ülkemiz ise İran'dır. İran için ne kadar çok olumsuz duyumlar ve yorumlar yapılsa da içerisine girdiğinizde aslında durumun hiç de öyle olmadığını görebilirsiniz. Özellikle estetik anlamda dünyada bir çığır açan en görkemli yapıları barındıran bir ülkedir.

     

    Güney Kore

    Asya Kıtası’nda yer alan ve o bölgenin en gelişmiş ülkelerinden bir tanesi olan ve vizesiz bir şekilde gidebileceğiniz diğer bir ülke ise Güney Kore’dir. Bu ülke kültür ve sanat anlamında oldukça gelişmiş ve gastronomi severler için oldukça ilginç bir yerdir. Gidildiği zaman görülmesi gereken en güzel noktalarından bir tanesi ebetteki Seul'dür. Hem mimari hem de kültürel anlamda oldukça gelişmiş ve kendini kanıtlamış bir ülkedir. Yapılan karşılıklı anlaşmalar sayesinde vizesiz bir şekilde bu ülkeyi ziyarete gidebilirsiniz.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.