Uzay Değil Anomali Kovboyu: Anomaly Agent

Uzay Değil Anomali Kovboyu: Anomaly Agent
  • 1
    0
    0
    0
  • Enis Kirazoğlu'nun kurduğu Phew Phew Games çıkışını Anomaly Agent ile birlikte gerçekleştirdi. Spike Spiegel'a benzeyen anomali ajanımız Ajan 70 ile birlikte gayet keyifli bir maceraya çıkıyoruz. 

    HİKAYE

    Hikayemiz Ajan 70'in tam da terfi aldığı gün, ofisinde kutlama yaparken bir son dakika işinin ortaya çıkışı ile başlıyor ve gerek mizahıyla gerekse gittikçe artan temposu ile oyunun finaline kadar ilgi çekici kalmayı başarıyor. 6-7 saatte biten bu hikayemizin en güçlü tarafı kesinlikle mizahı, oyunun diyalogları gerçekten başarılı ve zaman zaman güldürmeyi başarıyor. Aynı zamanda popüler kültüre yaptığı göndermeler de yüzde bir tebessüm oluşturuyor. Diyaloglarda seçim hakkınız oluyor ve seçimlerinize göre 'iyi polis' ya da 'kötü polis' puanları kazanıyorsunuz ve bu puanları karakterinizi geliştirmek için kullanıyorsunuz.

    OYNANIŞ

    Anomaly Agent, bir aksiyon-platform oyunu ama oyunun daha çok aksiyona sırtını yasladığını söyleyebiliriz. Platform ögeleri gayet basit ve oyuncuyu nadir anlar dışında çok zorlamıyor. Aksiyon tarafı ise oyunda geçirdiğiniz her saniye çeşitleniyor. Yeni kombolar, yeni anomali güçleri, karakter geliştirme, boss savaşları derken aksiyon hiç bayatlamıyor ve dinç kalmayı başarıyor. Benim için oyunun en büyük eksisi ise oyunun o komboları yapmanıza çok fazla izin vermemesi oldu çünkü düşman grupları o kadar kalabalık geliyorlar ki daha kombo yapmanıza izin vermeden çoğu zaman sizi pataklıyorlar. Aynı zamanda ben parry ve dodge'un zaman zaman çalışmadığını düşünüyorum, bazı anlarda parry tuşuna bassam bile karakter animasyona girmeyi reddetti ve gereksiz hasarlar aldım. 

    GRAFİKLER VE MÜZİKLER

    Anomaly Agent, piksel grafiklere sahip ve görselliği üst kalite bir oyun. Çevre tasarımları, ışıklandırmalar ve karakter tasarımları çok güzel ve göz yormayan bir seviyede. Bazı bölümlerde çevre tasarımları tekrarlansa bile o kadar da rahatsız etmiyor ama ilerleyiş hissini kırıyor. Müzikler, çalma listelerinize eklemek isteyeceğiniz kadar kaliteli ve insanı moda sokuyor. Enerjik bir şekilde güne başlamak için birebir müzikleri var Anomaly Agent'ın. Ali Barutçuoğlu, bu konuda leziz bir iş çıkarmış ve umarım uzun yıllar Türk oyun sektörü için şarkılar bestelemeye devam eder. 

    Günün sonunda Anomaly Agent vadettiği her şeyi yeterli seviyede yapan, görsellik ve müzik gibi konularda üst seviyeye oynayan gayet kaliteli bir iş. Umarım Enis Kirazoğlu ve Phew Phew Games istenilen satış rakamlarına ulaşır ve bizlere güzel oyunlar deneyimleme fırsatı sunarlar. Uzayda olmasa bile bir anomali vakasında görüşürüz Ajan 70.


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.