Tusks Yeni Albümünü Yeni Teklisi ‘Adore’ ile Duyurdu

Tusks Yeni Albümünü Yeni Teklisi ‘Adore’ ile Duyurdu
  • 0
    0
    0
    0
  • “Oldukça tatmin edici” – DIY 

    “Gözden kaçırılmaması gereken bir ses” – Wonderland 

    “Atmosferik ve reflektif” – The Line of Best Fit

    [ADORE]

    Londra merkezli elektronik söz yazarı ve prodüktör Tusks, diğer adıyla Emily Underhill, 2017'deki 'Dissolve' ve 2019'daki 'Avalanche' adlı iki albümün ardından üçüncü albümüyle geri döndü. 'Gold' 12 Nisan'da One Little Independent etiketiyle yayınlayacağını duyururken, yeni teklisi 'Adore' ise dijital marketlerde yerini aldı. 

     

    Birkaç ay içerisinde yavaş yavaş şekillenen ‘Gold’, yarısı Londra'daki evde, yarısı sanatçının şarkıların çoğuna ilham kaynağı olan Devon'a tek başına gerçekleştirdiği gezi sırasında ortaya çıktı. Birlikte koca bir salgını atlattığı ve sona eren bir ilişkiden uzakta bir alana ihtiyaç duyuyordu ve tek başına üstesinden gelmesi gereken bazı şeyler olduğunu fark ederek yazılarının büyük kısmını burada tamamlayacaktı. Londra'ya geri döndükten sonra ise Tusks, Tottenham'daki Ten87 ve Southend'deki SS2 Recording gibi stüdyolarda parçalara hayat vermek için yapımcı Tom Andrews ile çalışmaya başladı. 

     

    Synth ağırlıklı ve muhteşem vokal armonilerinin duygu yoğun katmanlarıyla beslenen albüm, titizlikle hazırlanmış. Derin rezonanslı elektronik popun on parçası boyunca, keyifli ama bir o kadar düşündürerek yavaş yavaş ortaya çıkan öfkelere kadar uzanıyor. ‘Gold’, ile Tusks'ın benzersiz, güçlü sesini kullanarak dinamiklerini, nüanslarını ve duygularını keşfediyoruz.

     

    Underhill şöyle diyor: "Albümün büyük bir kısmını çelişen deneyimlerden ilham aldım. Bir ayrılığın üstesinden gelmek ve sonra yeniden aşık olmak. Sürekli tecrit altındaki insanlarla çevrili olmak, sonra birdenbire tamamen yalnız ve özgür olmak. Şehirde olmak ve doğada olmak. Bu zıtlıkları, lo-fi ve hi-fi prodüksiyon arasında sürekli gidip gelen müzik prodüksiyonunda da yansıtmak istedik; kendi davul ritimlerimizi örnekledik. Çok eğlenceli bir süreçti ve Tom ile benim tam olarak sevdiğimiz şeyi yapmaya başlamamıza olanak sağladı."

     

    Tusks ilk başlarda Sigur Rós ve Explosions In The Sky gibi isimlere benzetiliyordu ve BBC 6 Music'ten Lauren Laverne, BBC Radio 1'den Annie Mac ve Huw Stephens, Rolling Stone, Billboard, Mixmag, MOJO, Wonderland gibi birçok önemli mecradan destek gördü.

    Brett Cox (Jack Garratt, Alt J, Marika Hackman) ile birlikte yapımcılığını üstlendiği ilk albümü 'Dissolve' eleştirmenlerin beğenisini

    kazandı. İkinci albüm 'Avalanche' Tusks'ı grunge ve shoegaze dünyasına daha da taşıdı. My Bloody Valentine, Marika Hackman ve Wolf Alice'ten ilham alan albüm, dünya çapında giderek genişleyen izleyici kitlesi kazandırmasının yanı sıra Netflix'in '13 Reasons Why' gibi hit dizilerdeki senkronizasyonlarıyla da ilgi topladı.

    Daha önce Khurangbin, Ásgeir, Bear's Den ve Submotion Orchestra gibi isimler tarafından desteklenen Tusks, 2020'nin başında Londra'nın prestijli Village Underground (canlı albüm olarak kaydedip yayınladığı) ve Berlin'deki Berghain Panorama Bar gecelerini de içeren ilk Avrupa ve Birleşik Krallık turnesine çıktı. 2021'de 'A Banquet' adlı uzun metrajlı filmin müziklerinde CJ Mirra ile beraber yaptı.

    [ADORE]

     

    Albüm Kapağı: Emily White 

    Basın Fotoğrafı: Emily White

     

    Albüm Parça Listesi

    1. Wake 
    2. Adore 
    3. Artificial Flame 
    4. Tainted Plates 
    5. The Way 
    6.Read The Room 
    7.Strangers 
    8.Gold 
    9.Body Ache 
    10.Cold Storm 

     

     


    Yorumlar (0)

    Bu gönderi için henüz bir yorum yapılmamış.

    Yorum Bırakın

    Yorum yapmak için üye girişi yapmalısınız. Üye girişi yapmak için buraya tıklayınız.